İyi günler. 2012 Cosmo model insignia kullanıcısıyım. Afl farlar hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim. Geçen gün bu konu hakkında araştırma farlar auto konumunda çalışırken selektör kolunu hızlıca 2 defa ileri itince uzun far asistanı devreye giriyor yalnız sürekli devrede kalmadıgını fark ettim. Aracı stop ettiğimde devreden çıkıyor. Sürekli devrede kalmasını nasıl sağlıyabilirim. Birde insignianın gizli özellik olarak bildiğiniz özellikleri varsa yazarsanız sevinirim. Herkez faydalanmış olur.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Uzun far asistanı
Collapse
X
-
Ynt: Uzun far asistanı
Far kumandasını autoda bırakın, göstergede far sembolü üzerinde A harfini gördüğünüz sürece başka birşeyle uğraşmanıza gerek yok.
*AFL kamerası önüne HGS etiketi yapıştırmışsanız farlar sürekli uzunlarda yanar, başkalarını rahatsız edersiniz.InsigniaTEAM
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: emperorUzun far asistanı sönük yanan stopları algılamıyor.bende mi böyle bilmiyorum.o yüzden pek kullanışlı değil benim için..InsigniaTEAM
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: cagriFar kumandasını autoda bırakın, göstergede far sembolü üzerinde A harfini gördüğünüz sürece başka birşeyle uğraşmanıza gerek yok.
*AFL kamerası önüne HGS etiketi yapıştırmışsanız farlar sürekli uzunlarda yanar, başkalarını rahatsız edersiniz.ÖZTÜRK ÇELİK KAPI / KOCAELİ - İZMİT
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: emperorUzun far asistanı sönük yanan stopları algılamıyor.bende mi böyle bilmiyorum.o yüzden pek kullanışlı değil benim için..
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: MajeeesteOrjinal yazı sahibi: cagriFar kumandasını autoda bırakın, göstergede far sembolü üzerinde A harfini gördüğünüz sürece başka birşeyle uğraşmanıza gerek yok.
*AFL kamerası önüne HGS etiketi yapıştırmışsanız farlar sürekli uzunlarda yanar, başkalarını rahatsız edersiniz.InsigniaTEAM
Yorum
-
2-3 akşamdır auto modda farlar uzun far asistanı devrede iken 10 15 km ev iş arası kullanıyorum. Fakat hiç bir şekilde devreye girdiğini görmedim hatta garaja giriyorum halen devreye girmiyor sizce neyden kaynaklanıyor olabilir ? Birde uzun far asistanı neredeki sensörü kullanıyor acaba ?ÖZTÜRK ÇELİK KAPI / KOCAELİ - İZMİT
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Majeeeste2-3 akşamdır auto modda farlar uzun far asistanı devrede iken 10 15 km ev iş arası kullanıyorum. Fakat hiç bir şekilde devreye girdiğini görmedim hatta garaja giriyorum halen devreye girmiyor sizce neyden kaynaklanıyor olabilir ? Birde uzun far asistanı neredeki sensörü kullanıyor acaba ?
kenar aydınlatması olan yollarda
karşıdan araç geliyorsa,
önünüzde araç varsa,
garaj gibi yerlerde (!) belli bir hıza ulaşmadıysanız,
uzunları devreye sokmaz, gerekli şartların oluşması gerek.
afl sistemi dikiz aynasının önündeki kamerayı kullanır.
sistemde herhangi bir arıza var ise de mutlaka afl arızasını yazılı olarak bildirir. aydınlatmasız karanlık bir yolda orta süratlerde deneyin birde, bakalım çalışacak mı.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Yeni konu açmak istemedim. Birkaç gündür farkettiğim bir durum var. Bazen akşam aracı çalıştırdığım andan itibaren bazen de hareket ettikten bir süre sonra araç uzun far asistanını devreden çıkartıyor. Yani A harfi kayboluyor. Sonra araç hareket halindeyken bir süre sonra tekrar beliriyor. Neye göre devreden çıkartıyor neye göre devreye alıyor bilmiyorum. Akü kutup başı söküp taktım değişiklik olmadı, 2dk bekledim acaba yeterli gelmedi mi bilmiyorum. Uzun far kolunu 2 kez ileri itince A harfi varken uzun far asistanı devreye girdiğini yazıyor ancak bir süre sonra tekrar devre dışı kalıyor. Devre dışı iken kolu 2 kez itince devreye girmiyor. Farlar oto konumunda. Ne yapmak lazım bilmiyorum. Bilgi ekranında devreye girdiği anda her defasında yazı yazıp ekrana bakmama neden oluyor. Dikkat dağıtıyor bir nevi..o da ayrı bir olay. Uzattım, kusura bakmayın, inşallah derdimi anlatabildim.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
-
Konuya hâlâ çözüm bulabilmiş değilim. Uzun far asistanı kafasına göre devreye girip çıkmaya devam ediyor. Ancak ilginç bir şey fark ettim. Sokak lambalarının fazlaca olduğu ışığı bol karanlık bir ortamda A geri geliyor yani uzun far asistanı çalışıyor. Ancak ışıksız veya az sokak lambası olan bir yerden geçerken A yani asistan kapanıyor bu sefer otomatik uzunları yakması gerekirken kısa farlarla devam ediyor, kendim uzunları açıyorum. Yani çalışma şekli terse dönmüş gibi çalışıyor ??? dknow@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
Yorum