Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yakıt sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• yakıt sorunu

arkadaşlar iki sorum olacak bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

aracım 2011 2.0 cdti cozmo 4*4 bir depoyla en son şehir içi diye tabir edilen ancak evle ofis arasında günlük 4km yi geçmeyen dur kalkı olmayan açık bir trafikle 245 tl ile 270 tl arasında doldurduğm depoyla tam 500-550 km yapıyorum.yol bilgisayarı 11 litrelerde gösteriyor bu normalmi?

ikinci sorum eşimde 2012 hyundai i30 crdi elite otomatik var oda aynı şekilde gayet açık bir trafikte gün içinde yaklaşık 1 km yapıyor en son dolu depoyla sanırım 225 gibi bir rakama doldu 350 km yol yaptı anormallik nerde acaba yol bilgisayarı devamlı 15 litrelerde geziyo yardımcı olursanız sevinirim

Ynt: yakıt sorunu

Kısa mesafe güzergaha gayet normal.
    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Benimde biturbo 4x4 var dediğin değerler ev iş arası normal yol
      Hyundai crdi normal gelmedi bana zaten 1km için arabayada gerek yok satın

Yorum

hyundainin ki çok anormal o zaman.güzergah yakında çocukları okula getirip götürdüğü için malum özellikle kışın araçsız zor oluyor.

Yorum

Hyundai i30 lar gercekten sinifinin en cok yakan araci

Ayrica soguk kis aylarinda ozellikle dizeller %15 ila 30 arasi daha fazla yakar benzinlide max %20
          Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Hyundai i10 vardı hanımda yakıtına derman getiremedim sattım
            2016 - İNSİGNİA - SPORT + STİL PAKET - BEYAZ

Yorum

Dün gece hanımın aracı 2016 i20 otomatik depoyu doldurdum 570 krş yakmış kışın araçlarda sarfiyat yükseliyor
              İnsignia cosmo 1.6 turbo dvd 800 sunroof beyaz
              2010 caddy 1.9 TDİ

Yorum

Fabrika çıkışlı tüplü modellerden almak lazım bundan sonra
                2016 - İNSİGNİA - SPORT + STİL PAKET - BEYAZ

Yorum

Şöyle bir yakıt verisi paylaşayım.

Görüldüğü gibi aracımız 1.6 E hdi 2012 otomatik Citroën C5 yakıt tüketimi fabrika verisi 5.2 ama kısa mesafe ve soğuk motor eklenince böyle oluyor. İnsignia ise aynı güzergahta 17.5 yakıyor yani Kısa mesafede dizeller sıkıntı.
                  İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

yakıt verisi deyip geçemiyoruz bizimkide öyle 15 küsürlerde ama birde yakıyo bunu 365 km bi depoyla yapmak intihar üstüne üstlük astra 1,3 dizel otomatiği satıpta aldım bildiğin kamikazelik yapmışım

Yorum

Eşimde i20 var benzinli manuel. Yaklaşık 5-6 km lik birazda dur kalkı olan bir yola gidip geliyor işe. Ortalaması 7.1-7.3 arasında değişiyor(bazen ben kullanıyorum hemen 7.5 lara filan çıkıyor). Bende 1.4t var 1 km lik yola gidiyorum bende ortalama 9-10 arasında değişiyor. Ortalama hız 20-30km arasında gösteriyor. Ortalama hız arttıkça yakıt tüketimi azalıyor. Yani birazda uzun yol yapmışsam ortalama yakıt tüketimi azalıyor. Hyundai otomatiklere gelince iş diğer aynı tipteki araçlar ile kıyaslarsanız zaten fabrika verilerinde bile diğer araçlara göre en az 2-3 litre tüketimde fazla gösterdiğini görürsünüz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yuysal
                        arkadaşlar iki sorum olacak bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

aracım 2011 2.0 cdti cozmo 4*4 bir depoyla en son şehir içi diye tabir edilen ancak evle ofis arasında günlük 4km yi geçmeyen dur kalkı olmayan açık bir trafikle 245 tl ile 270 tl arasında doldurduğm depoyla tam 500-550 km yapıyorum.yol bilgisayarı 11 litrelerde gösteriyor bu normalmi?

ikinci sorum eşimde 2012 hyundai i30 crdi elite otomatik var oda aynı şekilde gayet açık bir trafikte gün içinde yaklaşık 1 km yapıyor en son dolu depoyla sanırım 225 gibi bir rakama doldu 350 km yol yaptı anormallik nerde acaba yol bilgisayarı devamlı 15 litrelerde geziyo yardımcı olursanız sevinirim
                        Merhabalar yanlis anlamayin ama 4 km lik yolu araba ile kat etmeniz bence hem arabaniza hem size ve cebinize zarar verecektir . Ben sisizin yerinizde olsam 4 kmlik yolu yürüyerek giderdim böylece hem spor yapmis olurdum hemde arabami soguk motor ille kullanmamis olurdum . Arabanizin fazla yakmasi soguk motor ile alakali olabilir arabaniz gidecegi yere kadar isinmamis oluyor dolayisiyla motordaki asinma dahada cok oluyor . Arabanizi 5 kmnin üstünde yollarda kullanirsaniz hem yakit ortalamasi düsücektir hem motor fazla asinmiycaktir tabi sizde spor yapmis olacaksiniz . Bu benim görüsümdür yanlis anlamayin lütfen .

Yorum

Dizel araçlar zor ısınır. Kısa mesafede özellikle kışın ısınamayacağından hem tüketimleri çok aşırı artar, hem de motorun sağlığı için kötüdür. Bu tarz kısa mesafeler için benzinli araç kullanmanız çok daha mantıklı olur. Dizel motorların yapısı budur.

Biz de 2013 model Hyundai i30 1.6 CRDi Elite 128ps sahibiyiz. Manuel vites. Pek te sakin kullanmıyoruz. 5.8lt ortalamamız var. Bu araç her marşta en az 7-8 km yapıyor ama. Otomatiklerin tam otomatik olması sebebiyle daha fazla yaktığı bir gerçek ancak 15 litreleri görmenizin tek sebebi yukarıda bahsettiğim durumlar malesef. Araçta bir anormallik yok, kullanım şekliniz anormal. Değerler de bu yüzden anormal.

Yorum

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim herkese anlaşılan benzinliye dönmemiz en mantıklı

Yorum

İşleniyor...
                            X