Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 t kullananlar bakabilir mi tavsiye

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.4 t kullananlar bakabilir mi tavsiye

Orjinal yazı sahibi: h4k2n
    Motorun performansı iyi sizi üzmez ama şahsi görüşüm aktarma kötü olduğu için motorun gücünden çok çalıyor. 1.4 t 122 bg lik başka bir markanın motoru aynı segmente, insigniadan daha seri, kalkışlarda olsun rampada olsun. Bir diğer hususta makyajlı kasa 1.4 t ler B14Net kodlu makyajsız kasa A14net kodlu astra j'dekilerle aynı koda sahip. Aradaki fark nedir bilmiyorum. Son olarakta hem astra j'de hemde insignida bu motorlar hem turbodan hemde termostat ve devirdaimden sıkıntı çıkartıyor. eğer garanti kapsamında ise aracınız zaten sorgusuz değişim yapıyorlar.
    Performans ile alakalı asıl sebep ağırlık olsa gerek. Lakin Opel genel karakteri yüksek hızlarda kendini gösteriyor.

Açıkçası bu motorlarda bahsettiğiniz sorunlarla karşılaşmayı hiç istemiyorum. Lakin ucuz arızalar değil.
    Fikrin kadar varsın!

Yorum

arkadaşlar çok güzel özetlemişler

ben de aynı sizin gibi düşünüyordum.

2014 1.4 edition elegance stil paket aracımı aldım.

az tüketim için sizi 2000 devirin üzerine çıkartmıyor,bir üst vitese yönlendiriyor, bu devirlerde ağır kalıyor bana göre. Ancak 2500-3500 devirlerde gayet tatminkar.

zaten yüksek hızlarda (120 ve sonrası) hiç bir sıkıntısı yok. Uzun soluklu rampa çıkmadım ama, uygun viteste çıkarsanız hiç de ağır kalmıyor.

Genelde işe gidip gelirken kullanıyorum, %65-70 i şehir içi kullanıyorum. 8-8,5 arasında tüketimim oluyor. çok sıkıştırırsanız 9-9,3 leri bulmanız hiç de zor değil.
      Uzun yolda 120-130 giderseniz,6,4 -7 arası oluyor.

Bu arada aracımda LPG de var, İnsignia kalitesini bedavaya yaşıyorum. )

iyi forumlar herkese.

Saygılar.

2010 Astra Classic III 1.6lt 115hp Esentia
      2014 İnsignia 1.4 140hp Edition Elegance Still Paket

Yorum

Selamlar,
        2012 Aralık ayında 0 km aldığım edition elegance still paket İnsignia yı keyifle kullanıyorum. Şu an 45000 km oldu. Aldığım ilk hafta kayış gergi otomatiği garantiden değişti. 30000 km de devirdaim pompası değişti. Bunların dışında hiçbir sıkıntısı olmadı. Araç son derce oturaklı ve keyifli bir araç.
        Eksi yönleri:
        1. Klima düğmeleri çevresinden gelen çıtırtı sesi.
        2. Ses sisteminin kalitesizliği. (ben anfi ve 4 haporlörlü sistem yaptırdım, harika oldu.)
        3. Düşük devirlerde isteksizlik. (ecu tuning de yazılım yapıldı, şu an araba daha keyifli hale geldi. Kesinlikle yaptırılmalı)
        Yakıt tüketimi sakin kullanımda gayet iyi. İzmir-Ödemiş arası sakin kullanım ortalama 5.5 leri görüyorum. Performanslı kullanımda 8 i geçmiyor. 200km son sürati rahat görüyor. Ara hızlanmalar da iyileşti...
        Umarım fikir vermiştir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: h4k2n
          Motorun performansı iyi sizi üzmez ama şahsi görüşüm aktarma kötü olduğu için motorun gücünden çok çalıyor. 1.4 t 122 bg lik başka bir markanın motoru aynı segmente, insigniadan daha seri, kalkışlarda olsun rampada olsun. Bir diğer hususta makyajlı kasa 1.4 t ler B14Net kodlu makyajsız kasa A14net kodlu astra j'dekilerle aynı koda sahip. Aradaki fark nedir bilmiyorum. Son olarakta hem astra j'de hemde insignida bu motorlar hem turbodan hemde termostat ve devirdaimden sıkıntı çıkartıyor. eğer garanti kapsamında ise aracınız zaten sorgusuz değişim yapıyorlar.
          Yanlış hatırlamıyorsam makyajlı kasada artık sübaplar çelik, ayrıca piston ve segmanlarda farklı alaşım kullanılmış. Ancak tork ya da beygir gücünde değişiklik yok.

2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
          2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi

Yorum

Bahsettiğiniz aracın sahibiyim. Kesinlikle bir hantallık, ağırlık vs. söz konusu değil. Daha önceki arabam 1.6 motor Astra H idi. Ondan çok daha seri ve güçlü bir motoru var. Yine de almadan önce test etmenizi tavsiye ederim. Bu arabanın gücünü 4. viteste gösterdiğini düşünüyorum. 4.viteste yüksek devirde nasıl şahlandığını hissedebilirsiniz.
            2012 insignia 1.4 T (140) Edition Elegance

Yorum

fatih kahvecioğlu hocam eminmisiniz yeni kasa 1.4 ün sibobların çelik olduğundan ona göre lpg taktırmayı düşünüyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: corelli

2. Ses sisteminin kalitesizliği. (ben anfi ve 4 haporlörlü sistem yaptırdım, harika oldu.)
                3. Düşük devirlerde isteksizlik. (ecu tuning de yazılım yapıldı, şu an araba daha keyifli hale geldi. Kesinlikle yaptırılmalı)
                Merhaba, eğer sizin için sorun olmayacaksa, size iki sorum olacak;

1- Ses sistemi tesisatında amfi ve subwoofer kullandınız mı? ve sistem kaça mal oldu? bende araştırıyorum. (benim araçta Cyclone multimedya olduğu halde, Ses kalitesi radyoda idare eder ama usb den mp3 dinlerken vasat. Cyclone ses çıkışı Aux üzerinden alınmış. Multimedya üzerinden birşey izlemek yada dinlemek istersem, sesi 45 - 50 lere kadar açmam gerekiyor, orta seviyede duymak için.)

2-Aracınızın LPG li olduğunu yazmışsınız, yazılım lpg ile sorun çıkarmıyor mu? yazılım ile araç kaç beygir ve tork oldu? son olarak kaça mal oldu? bende yazılım düşünüyorum ama lpg olduğu için çekiniyorum.

cevap verirseniz çok sevinirim.

iyi günler.
                Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL + Navi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hilmidereli
                  fatih kahvecioğlu hocam eminmisiniz yeni kasa 1.4 ün sibobların çelik olduğundan ona göre lpg taktırmayı düşünüyorum.
                  Evet eminim. Hatta bulabilirseniz 2014 opel ürün bültenlerinde belirtiliyor olması lazım. Aracımı lpg taktırma düşüncesiyle aldığımdan zamanında bu konuya dikkat etmiştim. Ancak beklentimin 1-1,5 l altında tükettiğinden vazgeçtim.

2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
                  2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi

Yorum

2010 passat 1.4 tsi 2011 honda civic ten sonra 2012 insignia 1.4 t still pakete geçtim. aracım da lavoto obd kitli lpg mevcut. müzik sistemi hariç herşeyinden memnunum. kalkışı bir manual civic gibi değil ama performansı gayet yeterli. abimin 1.6 cdti insigniası ile rampalarda ( bolu ankara) kapışmışlığımız var. iki araçta birbirine yakın değerler veriyor. tabi 6. vites 100 ile bir rampaya girerseniz araba bayılır. tork devir aralığı 1.4 tsi motora göre daha üst seviyede olduğu için ilk kalkış bir tsi motor kadar canlı değil . fakat 150 km hız ve 6. viteste 3000 devir de yol alması büyük rahatlık. bu yüzden uzun yolda çok ekonomik. uzun yolda sakin kullanımda 8 litre lpg tüketimi olur 150 160 hız bandında 10 litre lpg tüketimi olur. ayrıca lpg uyumu mükemmel . yaklaış 30 bin km dir lpgli olan aracımda bir problem yaşamadım ( 55 bin km )eğer alacaksanız afl far içeren stil pkaet almanızı tavsiye ederim. sırf bu far için gece yolculuklarını tercih eder oldum.
                    1.4 t. edition elegance stil paket ( afl - 18'' )

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmete
                      2010 passat 1.4 tsi 2011 honda civic ten sonra 2012 insignia 1.4 t still pakete geçtim. aracım da lavoto obd kitli lpg mevcut. müzik sistemi hariç herşeyinden memnunum. kalkışı bir manual civic gibi değil ama performansı gayet yeterli. abimin 1.6 cdti insigniası ile rampalarda ( bolu ankara) kapışmışlığımız var. iki araçta birbirine yakın değerler veriyor. tabi 6. vites 100 ile bir rampaya girerseniz araba bayılır. tork devir aralığı 1.4 tsi motora göre daha üst seviyede olduğu için ilk kalkış bir tsi motor kadar canlı değil . fakat 150 km hız ve 6. viteste 3000 devir de yol alması büyük rahatlık. bu yüzden uzun yolda çok ekonomik. uzun yolda sakin kullanımda 8 litre lpg tüketimi olur 150 160 hız bandında 10 litre lpg tüketimi olur. ayrıca lpg uyumu mükemmel . yaklaış 30 bin km dir lpgli olan aracımda bir problem yaşamadım ( 55 bin km )eğer alacaksanız afl far içeren stil pkaet almanızı tavsiye ederim. sırf bu far için gece yolculuklarını tercih eder oldum.
                      makyajlı kasa 1.4 lere AFL alınamıyor...

sizde var görünüyor fakat sanırım makyajsız ?

ekleme: 2012 demişsiniz OK. AFL kesinlikle tercih sebebidir.
                      Fikrin kadar varsın!

Yorum

insignia yine insignia ama afl olması ve renk kombinasyonu almamdaki en büyük etken
                        1.4 t. edition elegance stil paket ( afl - 18'' )

Yorum

İşleniyor...
                        X