Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Benzin ve lpg calisma sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Benzin ve lpg calisma sorunu

Merhaba arkadaslar

Aracim insignia 1.6 turbo benzin lpgli landirenzo yaglamali sistem aracimda bir suredir sabah veya aksam motor sogukken calistirmada asiri derecede tittreme silkeleme rolantide dengesizlik ve duzensizlik vardi ayrica gaz yemiyordu 1 dakika kadar calisinca arac kendine geliyor ve lpg ye gecince duzene giriyordu biraz arastirma yaptim ve benzinde bir sure binmeye karar verdim ve 2 gundur benzinde kullaniyorum aracin sogukken varcalismasindaki tum sorunlar yok gibi lpg ile alakali sorun var sanirim kime desem subap diyecek ama subap olsa benzindede sorun olmasi gerekmezmi? ve bu sorunlar sanirim lpg ayari yaptirmistim ondan sonra basladi gibi geliyor bana ayrica araci benzinde kullanmaya basladigimdan beri otomatik jikle normal devreye giriyor az isininca devir normale donuyor ama lpgli kullanirken arac ilk calistirmada otomatik jikle devreye girmiyor devir sapitiyor titriyor gaz yemiyor stop edecekmis gibi oluyor gaz ayari yaptirirken bilgisayardaki verilere bakan usta isi sensorun bozuk dedi onla alakali olabilirmi?subap erimesi olmadigini dusunuyorum benzindede sorun olmasi lazimdi gibi geliyor bana ayrica kompresyon testi yaptirmistim alirken degerler 10 10 10 10.5 cikmisti..lutfen. Fikir ve yorumlarini yardimlarinizi bekliyorum

Ynt: Benzin ve lpg calisma sorunu

Aynı sorunları bi önceki astramda bende yaşadım. Hemde lpg yi taktırdıktan 1000 km sonra başladı bu sorunlar. Nereye götürdüysem subap dediler.1000 km oldu taktıralı deyincede kem küm etmeye başladılar. Benim sorunumu çözen olmadı. Sürekli olan birşeyde değildi ve benim ki yaz aylarında sıcak havada soğuk motorda yapıyordu. Soğuk havalarda ise tam tersi motor ilk çalıştırmada sorunsuz çalışıyordu ama devir saati nerdeyse sıcak motordaki devir saati seviyesinde başlıyodu.Ben çok uğraştım çözüm bulamayınca öyle kullandım.Bu sorunu yaşayan çok kişi var landirenzoda.Ama sebepler farklı olabiliyo.Başka birindede aynı sorun vardı,araç direk lpg de çalışıyormuş,ayarla sorununu çözmüşlerdi. Siz de bi çözüm bulabilirsiniz umarım.
    1.6 CDTI Sport

Yorum

Sorun araci stop ettikten sonra manifolda gaz salinmasindan dolayiymis stop edince bir tis sesi vardi oymus..regulator yada enjektorden oluyormus benim regulatorde degil enjektorde cikti sorun yenisine 1000 tl diyorlar..boyle kullanacam bir sure...arkadaslara tavsiyem direk subap diyenlere itibar etmeyin once aracinizin tankindan gazi kesin borulardaki tum gazi bitirin benzinde 3 4 gun kullanin eger lpg deyken soguk motorda yada ilk calistirmada ayni sorunlari yasamiyorsaniz sorun lpg sisteminden enjektor yada regulatorden manifolda araci stop ettikden sonra gaz salinmasi ve ilk calistirmada gaz ve benzinin ayni anda yanmasi sonucu arabanin sapitip bogulmasi

Yorum

Öncelikle geçmiş olsun. Benim aracımda da lpg var ve sistemde iki adet kesici selenoid var. Birisi lpg tankının üzerinde diğeri ise regülatörün üzerinde. Eğer enjektörlerde sorun olsa lpgye geçince devamlı sıkıntı yaratması gerekli. Sizde böyle bir şikayet var mı? Cevap yok ise sorun kesici selenoidlerin birinde olabilir. Kontrol etmekte fayda var. Kolay gelsin..
        Insignia 1.6T 2010 Cosmo Teknik Gri
        +DVD 800 Navi
        +19" Jant
        +Prins Vsı 1.0

Yorum

Ayni sorun bende de vardi..
          Ayni sistem landirenzo lpg yaglamali...

Tup beyninin soketlerini cikartin vekontak spray ile firca yaridimiyla temizleyin..

Ve makineye baglatip bobini test ettirin...

Ben bobini degistirdim..

Cunku sizde de bi sure sonra bobin direk kesecektir..

Tecrubeyle sabit...
          1.6 Turbo SPORT 180 hp+Flexride+recaro koltuk+18"

Yorum

İşleniyor...
          X