Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araci en kisa zamanda servise götürün uyarisi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Araci en kisa zamanda servise götürün uyarisi

Merhaba arkadaşlar aracim 2011 turbo lpg li. Lpg takilali 2000 km anca oldu.85 binde arac. Bu sabah caliatirdigimda sarsintili calisti arac sonra vuruntu yapmaya devam etti. Yola ciktim titremeye devam ediyor gaz yiyor ama gaza basinca bayagi sarsiliyor motor akabinde araci en kisa surede servise goturun uyarisi geldi.acaba sorun ne olabilir
    2000 Fiesta Flair 1.25 *** 2000 Wolswagen Golf Basic 1.6 *** 2009 Chevrolet Cruze Ls Plus 1.6 *** 2009 Ford Mondeo Selective 1.6 ***2012 Fiesta Titanium X 1.4***2012 Peugeot 508 Allure Auto6r 1.6 Dizel *** 2015 Renault Megane Touch Plus 1.5 Edc Dizel***2012 Chevrolet Cruze Sport Plus 1.6 *** 2010 Chevrolet Aveo Ls 1.4 Otm***2009 Ford Mondeo Titanium 1.6***2016 Peugeot 2008 Allure  Auto6r 1.6 Dizel*** 2010 Opel İnsignia 1.6 Turbo Edition Elegance***2011 Opel İnsignia 1.6 Turbo Edition Elegance

Ynt: Araci en kisa zamanda servise götürün uyarisi

Hocam LPG sistemi arızası, bu durumda benzine alıp devam ettiğinde sıkıntı olmaz, Lpg tamirciye kadar bu şekilde gitmen uygun olur. LPG arızası 2.000 km sonra meydana gelmiş ise inşallah sorun büyük değildir diyelim.

Yorum

Öncelikle geçmiş olsun

Subaplarda erime olmuş olabilir bu durumda çelik subap taktırmanız faydalı olacaktır birde Insignia için LPG konusunda çok başarılı servisler yok Formumuzda bu konu ile ilgili çok güzel anlatımlar var aşağıdaki linkleri özellikle okuyun ve Lpg kiti takan servise gösterin

http://www.insigniateam.com/forum/in...?topic=18556.0

Lpg konusunda yazılanları okuyun
      http://www.insigniateam.com/forum/index.php?board=68.0

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Atesleme bobini... Makineye baglatin direk hunlar hata verecektir..

Lpg beyin soketleride temizlensin...

Aynisini yasadim...
        1.6 Turbo SPORT 180 hp+Flexride+recaro koltuk+18"

Yorum

Buna benzer bi sorun bende yaşadım. Ama benimki çalıştığı anda değildi. LPG ye geçtiği anda sarsıntı ve titreme yapmaya başlıyordu. Stabilitrak diye hata veriyordu. Servise götürdüm zengin olmayan yakıt diye hata vermiş araç. 2 depo üst üste bir gaz markası almıştım bitene kadar aynı hatayı sürekli verdi. Isındığında problem olmuyordu. Sonra yakıt aldığım markayı değiştirdim. Şu an problem yaşamıyorum. Çok çok nadiren yakıtın bitmesine yakın bazen hafif sarsıntı oluyor. Ama o kullandığım marka zamanındaki gibi asla değil.

Yorum

aynı sorun bendede vardı kardeşim. sorun kış aylarından kaynaklı. (en azından benimki) Gaz tam ısınmadan geçtiğinden öyle bi sorun veriyor. Gaz beyni erken geçiyor gibi. bende buralarda -15 / -25 ler olduğu için soğuk havalarda benzinle kullanıyorum.

Yorum

Birde gaza geçiş ısısını yükselttirebilirsiniz. 35 ise 40 hatta 45 e çıkarttırabilirsiniz

Yorum

Öncelikle geçmiş olsun.
                Aynı sorunu bende yaşadım. Öncelikle LPG kitinin sigortasını çıkartarak, ya da depo üzerindeki vanayı kapatarak aracınızı sadece benzinde kullanın. Bir kaç gün böyle deneyin. Özellikle sabahları araba soğukken bu durumun tekrar olup olmadığını gözlemleyin.
                Eğer vuruntu, tekleme, gaz basınca tepkisizlikle karşılaşıyorsanız sübaplar veya motora yönelik arıza var denilebilir.
                Ancak bunların hiçbirisi olmuyorsa kesinlikle LPG kitiniz ve muhtemelen gelişigüzel yapılmış ayarlarıdır.

İyi günler dilerim.

Yorum

Aynı problem bende de olmuştu. Ustaya götürdüm aracı. Lpg kitinin ince bir hortumu yerinden çıkmıştı.Sanırım hava hortumu. Usta hortumu yerine oturtup kelepçeyi sıktı sorun çözüldü.
                  İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Cevaplarini icin tesekkur ederim. O günden sonra lpg ciye gittim. Tegulator basinci yükselmiş dedi.onu halletti sonra ayar yapti . Şuana kadar sorun olmadi.takip ediyorum olursa burdan yazacagim.

Birde bugun farkettim arkadaşlar, motor rolantideyken alt yarafindan bir fiss sesi duyuyorum.motorun alt tarafindan geliyor bormal mi yoksa turbo sesi mi anlayamadim.Normal bor durum mu bu acaba
                    2000 Fiesta Flair 1.25 *** 2000 Wolswagen Golf Basic 1.6 *** 2009 Chevrolet Cruze Ls Plus 1.6 *** 2009 Ford Mondeo Selective 1.6 ***2012 Fiesta Titanium X 1.4***2012 Peugeot 508 Allure Auto6r 1.6 Dizel *** 2015 Renault Megane Touch Plus 1.5 Edc Dizel***2012 Chevrolet Cruze Sport Plus 1.6 *** 2010 Chevrolet Aveo Ls 1.4 Otm***2009 Ford Mondeo Titanium 1.6***2016 Peugeot 2008 Allure  Auto6r 1.6 Dizel*** 2010 Opel İnsignia 1.6 Turbo Edition Elegance***2011 Opel İnsignia 1.6 Turbo Edition Elegance

Yorum

İşleniyor...
                    X