Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ön Konsoldan veya Motor Bölümünden Gelen Cızırtı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ön Konsoldan veya Motor Bölümünden Gelen Cızırtı

Merhaba,

Aracım 2011 model 2.0 CDTI, otomatik.

Düşük devirde, araç hafif silkelerken ön bölümden, tam olarak anlayamadığım bir yerden şiddetli bir cızırtı geliyor.

Özel servisime güveniyorum ama onlar bu sesin plastik aksamdan geldiğini, ön konsolun komple söküleceğini söylüyorlar. Uzun süredir Opel kullanan bir arkadaşım ise aynı sesin kendi aracında (Astra J) da olduğunu, sesin plastik sesi değil "egzoz manifoldundan gelen kronik bir ses" olduğunu söyledi. Bana bu olasılık yabana atılacak gibi gelmedi çünkü ses plastikten çok metal bir parçanın cızırtısına benziyor.

Ses gerçekten yüksek şiddetli ve rahatsız edici bir düzeyde, bu yüzden artık bir çözüm bulmak istiyorum.

Sesi aşağıdaki videoda duyabilirsiniz (1., 27., 31. saniyede ve 39. saniyede duyuluyor ) :

Ynt: Ön Konsoldan veya Motor Bölümünden Gelen Cızırtı

Yine şu kısa videoda net biçimde duyuluyor :

Yorum

Rölanti de gaz verince oluyormu?
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Aynen plastige hic benzemiyor . Plastikse de cok sert bi plastik olmasi lazim

Yorum

Aracin katalitik bosaltilmissa o yapiyor ama emin degilim bu ses gaza basincami oluyor bostaykende varmi bilmiyorum

Yorum

rolantide denermisiniz? Gelin salihli 'ye bulayım
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Araç eşimin olduğu için çok fazla deneme yapma şansım olmuyor ama sanırım rölantide olmuyor. Kesin bilgiyi en kısa sürede deneyerek veririm.

Katalitik konvertörle oynanmadı...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
                rolantide denermisiniz? Gelin salihli 'ye bulayım
                Yakın olsa gelirim, ses bizi bıktırdı...

Yorum

havaların fazla soğumasıyla bende de bu ses başladı, benimki makyajlı kasa 2014 model. çok soğukta geliyor sadece. Opel in bunu yeni kasada düzeltmemiş olması gerçekten üzücü... sübaplarım mı gitti ne oldu diye düşünüyordum ben de...

çözüm önerisi olan ?
                  Fikrin kadar varsın!

Yorum

Normalde "yok mu cevap veren" tarzı mesajları hiç sevmem ama bu konuyu artık çözmek istiyorum.

Sesi tanımlamanız şart değil, bana Ankara'da bu işi çözebilecek bir servis/özel servis/usta tavsiyesi de verebilirsiniz...

Yorum

Ses bariz ama. Ortalama bir servise gidin bakalım. Bir başlangıç olur

Yorum

Aynı sorun bmw dede var,geçen gün benim başıma ve Erhan ağabeyin basına geldi.
                        Muhtemelen sıcak soğuk olayından dolayı bu sıkıntı meydana geliyor,özellikle kasislerden geçerken bariz duyuluyor ses.
                        Şuan yok mesela gitti kendiliğinden ama tekrarlaya bilir.
                        Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Bendeki benzinlidede vardı.. göğüsten değil alttan geliyor.. içeri vurunca göğüsten geliyormuş gibi hissediliyor.. hava şartları düzeldiğinde de bir bAkın derim yada aracı bir kaldırın alttaki borular vs birbirine vuracak şekilde bir olay olmuş mu diye? Çünkü bu ses torku alınca gıcırdama gibi bişiy..

Sorunu nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum satalı 2 yıl oldu çünkü ..

Hava şartları yani yazdan kışa, kıştan yaza doğru geçerken böyle parçaların gıcırdaması vb. normaldir. Çok kafaya takılacak bir sorun yok
                          1.6 Turbo 180 hp Cosmo - Flexride - DVD 800 (2012)
                          -
                          1.4 TSI 160 hp DSG VW CC - Exclusive (2015)
                          -
                          2.4 D5 185 hp Volvo XC90 (2006)

Yorum

Bizim araçta bu gıcırtı sürekli var, yazın da devam ediyor... Videodan ne kadar hissediliyor bilmiyorum ama pek öyle kafaya takılmayacak gibi bir ses değil; çok şiddetli ve rahatsız edici bir ses. Bu sesi kafaya takmayacak bir kullanıcı olduğunu sanmıyorum...

Asya, her zaman gittiğim servise gittim, "aracı bırakın, ön göğüs komple sökülecek" dediler... Yanaşmadım çünkü ses bence göğüsten gelmiyor. ua731'in dediği gibi alttaki borulardan veya başka bir yerden geldiğini düşünüyorum. Aracı normalde eşim kullanıyor, bu yüzden servis servis gezemiyorum... Bana iyi bir servis tavsiyesi lazım,gittiğimde bu sorunu direk teşhis edebilme ihtimali yüksek bir servis arıyorum...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukk
                              Bizim araçta bu gıcırtı sürekli var, yazın da devam ediyor... Videodan ne kadar hissediliyor bilmiyorum ama pek öyle kafaya takılmayacak gibi bir ses değil; çok şiddetli ve rahatsız edici bir ses. Bu sesi kafaya takmayacak bir kullanıcı olduğunu sanmıyorum...

Asya, her zaman gittiğim servise gittim, "aracı bırakın, ön göğüs komple sökülecek" dediler... Yanaşmadım çünkü ses bence göğüsten gelmiyor. ua731'in dediği gibi alttaki borulardan veya başka bir yerden geldiğini düşünüyorum. Aracı normalde eşim kullanıyor, bu yüzden servis servis gezemiyorum... Bana iyi bir servis tavsiyesi lazım,gittiğimde bu sorunu direk teşhis edebilme ihtimali yüksek bir servis arıyorum...
                              Opel - Reis bayisini öneririm .. ayrıca sizi de aramızda görmeyi çok isteriz.. Özelden bana ulaşabilirsiniz.. whatsapp grubumuza bekleriz
                              1.6 Turbo 180 hp Cosmo - Flexride - DVD 800 (2012)
                              -
                              1.4 TSI 160 hp DSG VW CC - Exclusive (2015)
                              -
                              2.4 D5 185 hp Volvo XC90 (2006)

Yorum

İşleniyor...
                              X