Duyuru

Collapse
No announcement yet.

insigniacı arkadaşlara birkaç soru

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• insigniacı arkadaşlara birkaç soru

Herkese merhaba, aracım 46000 km de cosmo 2011 model panacotta gri. insignia uzun zamandır aklımda olan bi araçtı ve sonunda kavuştuk. Araçla ilgili çok fazla araştırma yaptım internetten ama kafama takılan birkaç soruyu burda paylaşmak istedim
    * Ankara da prins bayilerinden birini aradım ve insignialar için prins vsi2 sistemini önerdi, km artınca da çelik siboplara geçiş yaparız dedi. siz ne dersiniz farklı bi öneriniz olur mu.
    *1.6 180hp ler için yakın zamanda yazılım güncellemesi çıktımı acaba opel bayileri bunun için ne kadar ücret alır yaptıran vs varmıdır.
    *araba beklediğimden fazla rüzgar sesi yol sesi alıyor bunun için yalıtım yaptıran var mı çözümü nedir.
    *Bir de aracıma opc tampon taktırmak istiyorum ankarada yaptırabileceğim biryer varmıdır, orjinali 10000 tl nin üstünde ama ben fiber olanları düşünüyorum, metalik renk olduğu için bir renk uyumsuzluğu göze batması olur mu
    son olarak da egzoz uygulaması ile ilgili , çevreyi rahatsız etmeyecek abartı olmayan ama spor bir ses istiyorum muayeneden de geçebilmeli, süpersprint son susturucular yeterli olur mu yada custom egzozlar nasıl olur, ankarada nevzat ustayı öneriyorlar genelde

şimdiden teşekkür ederim cevaplarınızı bekliyorum.....
    İnsignia 1.6t 180hp cosmo

Ynt: insigniacı arkadaşlara birkaç soru

Dostum Merhabalar. Bende OPC Donanımı hakkında Konu Açmayı Düşünüyordum ama hazır sen açmışsın bende yazayım dedim. Bende Yozgatta yaşıyorum. 2009 Cosmom var. Burda malum modifiye yapan yerler yok. en yakın ankara. Bende Komple OPC (Ön-Arka-Yan) Body ayrıca Birde Egzoz Sistemi. Varsa Burda Yaptıran arkadaşlar Memnunlarmı nerde yaptırabiliriz. Egzoz İle İlgili sen ankarada demişsin. Eğer İyiyse bende orda yaptırmak isterim. Birde Benim bundan önce Astram vardı. Z20LEH motor 235 Ps. Ona yaptırdım ben fiber OPC. ama Sürekli kırılıyordu. taş değse çatlıyordu. Bunada Aynısı olursa yazık olur başka seçenek yokmu acaba?
    Bu arada LPG için Ben astrama ATİKER GOLD taktırmıştım. 2 sene bindim hiç bir sıkıntı ne yaşadım nede performans düştü. İnsignia yada aynı sistem taktırdım çok memnunum.

Yorum

LPG 1.6T de uzun dönemde genellikle sorun çıkartıyor çelik sibop tavsiye ediliyor ama oda tam olarak çözüm değil
      Rüzgar sesi yol sesi filan belki lastiktendir bende yalıtım var ama lastikleri değişince farkı daha çok hissettim araç sessizleşti

Yorum

orijinal olan opc set çok pahalı, fiber bu kadar narinse napcaz bende bilmiyorum sürekli kırılacaksa en ufak birşeyde pek mantıklı değil. egzoz konusunu ise hala araştırıyorum, aracıma lpg taktıracağım için yazılım pek düşünmüyorum ama egzoz modifiyesi ile alt devirler de zayıflama meydana geliyormuş, o yüzden biraz daha bekleyecez gibi.

opc sistem ile ilgili bir gelişme olursa burdan paylaşırım.

Yorum

LPG için bugün ankara ivedikteki anelsan ile görüştüm. Birçok yer ile görüştüm kafama burası yattı gerçekten. dürüstçe her detayı açıkladılar artısı eksisi ile. prins taktıracağım sanırım vsi2. yağlama sistemi taktırmayacağım ama. zamanı gelince de 1500 - 2000 arası bir maliyetle çelik sibop a geçiş yaparım diye düşünüyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Rae
            LPG 1.6T de uzun dönemde genellikle sorun çıkartıyor çelik sibop tavsiye ediliyor ama oda tam olarak çözüm değil
            Rüzgar sesi yol sesi filan belki lastiktendir bende yalıtım var ama lastikleri değişince farkı daha çok hissettim araç sessizleşti
            siz aracınıza nasıl bir yalıtım uygulattınız nerde ve maliyet nedir acaba. aracımın üstünde 18 inc orijinal jantları var 245 45 18. rüzgar sesi de 100 km hızdan sonra sol camdan geliyor.

Yorum

Tavsiyem sıvı sistemleri incelemeniz ve yağlamalı sistemlerden uzak durmanız yönünde olur. Tabi siz kendi araştırmanızı yapınız. Ancak sıvı sistemler özellikle turbo motorlarda daha iyi kanaatimce. Ayrıca ne marka takarsanız takın yol ayarını doğru düzgün yaptırın. Yapmazsanız söktürürüm diye baştan anlaşın. Özellikle openloop ayarını yapıp yapmadıklarını öğrenin. Eğer ayarı düzgün olursa çok sorunsuz ve ekonomik bir insignianız olur.

Yorum

aracımı bugün ivedikdeki anelsana bıraktım. yarın teslim alıcam, prins vsi2 turbo kit. yağlama taktırmadım. bakalım sonuç ne olacak görecez

Yorum

aracıma lpg montajı yapıldı ve teslim aldım .prins vsi2 turbo kit keihin enjektör takıldı. normal sürüşte bir sorun yok titreme yok gazlayınca benzinden bariz bir farkı da yok ama araç soğukken ilk çalıştığında otomatik jikle devrede iken bi dengesizlik titreme var , benzinde yapıyor bunu, yarın ilk iş tekrar anelsana gidecem. benzer durum yaşayan var mı neden kaynaklı olabilir. Çok araştırdım düşündüm lpg takmadan önce ama umarım korktuğum şeyler başıma gelmez.

Yorum

Lpg ile ilgili problemim çözüldü, ufak bi ayar sorunu varmış zengin karışım olayı vs. lpg ile ilgili deneyimlerimi paylaşırım ilerleyen günlerde....

Yorum

Kesinlikle lpg ayarı. Bende de vardı o durum sağolsun prins teknik servisi halletti. Normal prins servisleri anlayamıyor bazen
                      Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Rölantide iken lpg de çok az bir titreşim farkı var. Benzinde yok ama bu durum. 1000 km olunca tekrar yapılacak ayar vs. Ben biraz fazla hassasım ve bu titreme olayı beni sinir ediyor. Ayarla çözülecek birşey mi acaba bu. Performans farkı benzin lpg aynı diyo millet ama hiç de aynı değil. 3000 devirden sonra lpg de bir gaz yememe durumu oluyo. Gazı 2.57 den aldım uzun yolda 26 kuruş yaktı. Fazla mı sizce. Sabit 120 km hızla

Yorum

lpg de ayar çok önemli en ufak hata daha çok hissediliyor lpgde mutlaka open loop ayarını yaptırın prins servisinin işinin ehli olduğundan emin olmakta fayda var..
                          Hayırlı olsun umarım uzun süre keyifle binersiniz.
                          Insignia 1.6T 2010 Cosmo Teknik Gri
                          +DVD 800 Navi
                          +19" Jant
                          +Prins Vsı 1.0

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yigitgasgil
                            lpg de ayar çok önemli en ufak hata daha çok hissediliyor lpgde mutlaka open loop ayarını yaptırın prins servisinin işinin ehli olduğundan emin olmakta fayda var..
                            Hayırlı olsun umarım uzun süre keyifle binersiniz.
                            Anelsan ivedikte yaptırdım genel anlamda izlenimim iyiydi ve baya bi araştırdım. Ama bu ayar işi canımı sıktı baya open loop ayarını aracın rölantide iken yapılması mümkün olan bir ayarmı acaba?
                            İlk 1000 km bakımı yaklaştı aracın bakalım ne olacak. Yine düzelmezse farklı prins bayisi araştıracağım sanırım.

Benim asıl merak ettiğim lpg li bütün insignialar rölantideki titreşim benzin ve lpg de birebir aynımı? Lpg de biraz daha fazla olması normal mi?
                            Aracımı çok seviyorum fakat bu lpg böyle devam ederse istemeyerek de olsa satmak zorunda kalıcam

Yorum

Genel olarak lpg ayarı rölantide yani araç durduğu yerde yapılmaması gerekir. Yolda ve araç yük altında yapılmalı open loop ayarı. Akifhoca ve nalbantoglu isimli üyelerimiz lpg konusunda tecrübeliler. Konuyu görünce daha detaylı açıklama yapacaklarını düşünüyorum. Hemen pes etmeyin ve bence daha iyi yolda seyir halinde ayar yapan prins yetkili servisi bulmaya çalışın. Anladığım kadarıyla montaj yapan bayii araç durduğu yerde basit bi kalibrasyon yapıp bırakmış..
                              Insignia 1.6T 2010 Cosmo Teknik Gri
                              +DVD 800 Navi
                              +19" Jant
                              +Prins Vsı 1.0

Yorum

İşleniyor...
                              X