Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia 2.0 disel facelift vites gecisleri sorun lu mu ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia 2.0 disel facelift vites gecisleri sorun lu mu ?

Arkadaslar benim aracimin vitesleri cok kemikli geciyor özellikle birinci vitese cok zor giriyor bazen yavaslayinca 1 e almak istiyorum cok zor girdigi icin 2 ile devam ediyorum bu seferde cok devirsiz oluyor sorun ne acaba sanziman yagi mi ?

Ynt: Insignia 2.0 disel facelift vites gecisleri sorun lu mu ?

En basitinden başlayalım. Debriyaj pedalına tam dibe kadar bastığınızdan emin olun önce. Paspas v.b.engel olmasın..
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kemal6190
      Arkadaslar benim aracimin vitesleri cok kemikli geciyor özellikle birinci vitese cok zor giriyor bazen yavaslayinca 1 e almak istiyorum cok zor girdigi icin 2 ile devam ediyorum bu seferde cok devirsiz oluyor sorun ne acaba sanziman yagi mi ?
      Hatalı kullanıyorsunuz, 1.nci vites yalnızca kalkış içindir.
      Yürüyen araba 1.nci vitese alınmaz, zorlama gayet normal.

Yorum

Çok benzeri araç yeniyken benim de başıma geliyordu. Durduğum yerde bire takmakta zorlanmalar, ikinci viteste yüksek devire çıktığımda üçe geçirememeler gibi. Yetkili servise başvurdum, vites kolu ayarı yapıldı. Bu işlemden sonra ilk zamanlar sorunum %95 oranında çözülmüştü, nadiren yapıyordu yani. Şimdi ise hatırlamaya çalışıyorum ve en son ne zaman yaptığını bulamıyorum. Kendimce parçaların zamanla aşınıp birbirlerine alışmalarına yoruyorum.

Ben bunu daha 5000 km'deyken yaptım ve geciktirmedim. Şu an araç 35000 km'de. Sizin aracı bilmiyorum, yeniyse parçaların birbirlerine alışmalarını bekleyebilirsiniz. Sorun zamanla devam ederse daha ayrıntılı bir teşhis için araç incelenebilir.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
          Orjinal yazı sahibi: kemal6190
          Hatalı kullanıyorsunuz, 1.nci vites yalnızca kalkış içindir.
          Yürüyen araba 1.nci vitese alınmaz, zorlama gayet normal.
          Cevabin icin saol kardesimde bu benim ilk arabadim deil 18 yasindan beri araba kullaniyorum . Siz araba neredeyse yürüme hizina düstügünde 2 ile mi devam ediyorsunuz ? 1 vites kalkis vitesidir dogrudur ama 2. vitese gecmek icinde ideal hiz olmalidir . Zaten belirttim 2 ile devam ediyorum bu sefer araba cok devirsiz kaliyor . 2. vites icin arabanin belli bir hizi yakalamasi lazim bir ile sadece kalkilmaz cok yavasladiginizda mecburen 1 e takmalisiniz .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş
            Çok benzeri araç yeniyken benim de başıma geliyordu. Durduğum yerde bire takmakta zorlanmalar, ikinci viteste yüksek devire çıktığımda üçe geçirememeler gibi. Yetkili servise başvurdum, vites kolu ayarı yapıldı. Bu işlemden sonra ilk zamanlar sorunum %95 oranında çözülmüştü, nadiren yapıyordu yani. Şimdi ise hatırlamaya çalışıyorum ve en son ne zaman yaptığını bulamıyorum. Kendimce parçaların zamanla aşınıp birbirlerine alışmalarına yoruyorum.

Ben bunu daha 5000 km'deyken yaptım ve geciktirmedim. Şu an araç 35000 km'de. Sizin aracı bilmiyorum, yeniyse parçaların birbirlerine alışmalarını bekleyebilirsiniz. Sorun zamanla devam ederse daha ayrıntılı bir teşhis için araç incelenebilir.
            Cevabin icin Tesekkür ederim kardesim . Benim araba suan 90 binde 84 binde almistim . Alismadan olacagini sanmiyorum ama yine saol :-)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
              En basitinden başlayalım. Debriyaj pedalına tam dibe kadar bastığınızdan emin olun önce. Paspas v.b.engel olmasın..
              Kesinlikle dikkat ediyorum hatta iyi girmiyor diye ayagimi iyice dibe dogru bastiriyorum . Bir servise göstermekte fayda var.

Yorum

Yakın zamanda debriyajınızı zorlayarak aracınızı kullandınız mı? Dik bir yokuşta geri geri çıkmak veya araç yüklü iken yokuşta kalkış gibi..
                @Murat
                2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
                  Yakın zamanda debriyajınızı zorlayarak aracınızı kullandınız mı? Dik bir yokuşta geri geri çıkmak veya araç yüklü iken yokuşta kalkış gibi..
                  Yok kardesim . Arabanin yokus kalkis desteginin devreye girecegi rampa bile yok .Günllük kullanim yerlerde.

Yorum

İşleniyor...
                  X