Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia 0 aracım vites değişiminde vuruntu yapıyor

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignia 0 aracım vites değişiminde vuruntu yapıyor

Aracı 3 ay önce aldım şuan 19 bin km'de. 2016 1.6 cdti sport otomatik..
    Bugün başlayan bir sorun. Akşam çalıştırıp yola çıktığımda farlettim, 2 den 3 e atarken cites 1-2 saniye boşta kalıyo araba gaz yiyo bi anda vites geçip şiddetli bi vuruntu yapıyo. 1-2 3-4 e geçişler içinde çok azda olsa bi vuruntu var ama 2 den 3 e geçiş de yaptığı kadar değil. 80-100 km hızla giderken gaza hafif bastığımda yine şiddetli bi vites düşüşü oluyo. Araç silkeleniyo. Çok narin kullanıyorum aracı neden böyle bi sorun oldu anlamadım. Şanzıman devir sensörü diye düşünüyorum ama yeni araç daha böyle bi sorun neden olur tam anlayamadım.
    Bilgisi olan ya da bu sorunu yaşayan birisi varmı? Yardımcı olursanız ne yapmam gerektiği hakkında sevinirim.

Ynt: İnsignia 0 aracım vites değişiminde vuruntu yapıyor

Servise gidin ve Şanzuman yazılımını tekrar yüklesinler kalibrasyon yapılsın.

ihmal etmeyin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Yağ eksilmis olabilir
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Benim Audi dede aynı sorun vardı vites geçişlerinde vuruntu yapıyordu,serviste beyinde sıkıntı olduğu vites geçişlerini 2 saniye sonra algıladığını söylediler 2015 de 1,900 tl ye yaptırmıştım....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hamuradam
          Benim Audi dede aynı sorun vardı vites geçişlerinde vuruntu yapıyordu,serviste beyinde sıkıntı olduğu vites geçişlerini 2 saniye sonra algıladığını söylediler 2015 de 1,900 tl ye yaptırmıştım....
          Araç daha 2 aylık garanti kapsamında. Pek güvenmiyorum ama mecbur yarın yetkili servise gidicem. Audi den inip opele bindik inşallah canımı sıkıpta beni aracımdan soğutmazlar

Yorum

Samet kardeş geçmiş olsun bendede 2004 audi 1.9 tdi a6 var insignia ya geçicektik ama ötv farkını yansıtmalarından dolayı vazgeçtim..Gerçi Audi A6 dan sonra iç mekan küçük gelecekti iyimi oldu onuda bilmiyorum....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hamuradam
              Samet kardeş geçmiş olsun bendede 2004 audi 1.9 tdi a6 var insignia ya geçicektik ama ötv farkını yansıtmalarından dolayı vazgeçtim..Gerçi Audi A6 dan sonra iç mekan küçük gelecekti iyimi oldu onuda bilmiyorum....
              Bende de 2009 a6 2.0 tdı vardı. Bende ilk kez opele bindim öyle abartılıcak kadar küçük değil ama audi den inince biraz eksiklik hissediyosun. Ama kullanış olarak sürüş konfor felan mükemmel.

Yorum

Aracı şimdi servise verdim. Otomatik şanzıman basınç hortumu patlamış. Parça bekliyoruz

Yorum

2009 Audi A6 iyimiş.. memnun değilmiydin canavar gibi araba bende şuan 2011 modellerine bakıyom kısmet artık

Yorum

Gayet memnundum çok süper arabaydı ama artık masrafları ağır gelmeye başlamıştı. Turbo enjektör yağ pompası klima motoru derken en son şanzımanda sıkıntı başladı bende mecbur elden çıkartmak zorunda kaldım

Yorum

Geçmiş olsun.
                      .
                      Vites geçişini hissetmeye başlayan: 50.000km yi geçmiş ve mekanik bir sorunu olmayanlara sanziman yağı değişimi öneririm.
                      .
                      Benim aracımda 50.000 km de geçişler hissedilmeye başladı. Sanziman yağını değişince bu his belirgin azaldı ama tam düzelmedi. Nadiren hissediliyor yine. Okuduğum kadarıyla ile Manuel değişimlerde içeride bir miktar eski yağ kalıyormuş. O yüzden iki kez ard arda değişim öneriliyor. Daha iyi bir sonuç almak için.
                      İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Ne kadar yağ aldı aracınız?
                        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Orjinal yazı sahibi: maxut
                          Geçmiş olsun.
                          .
                          Vites geçişini hissetmeye başlayan: 50.000km yi geçmiş ve mekanik bir sorunu olmayanlara sanziman yağı değişimi öneririm.
                          .
                          Benim aracımda 50.000 km de geçişler hissedilmeye başladı. Sanziman yağını değişince bu his belirgin azaldı ama tam düzelmedi. Nadiren hissediliyor yine. Okuduğum kadarıyla ile Manuel değişimlerde içeride bir miktar eski yağ kalıyormuş. O yüzden iki kez ard arda değişim öneriliyor. Daha iyi bir sonuç almak için.
                          Öneriniz için teşekkür ederim.

Orjinal yazı sahibi: aSya
                          Ne kadar yağ aldı aracınız?
                          Yani 2 gün içerisinde oluşan bi sorun ilk gün çok sert olmasada hissediliyordu bu sabah bayaa bi buruntu yapıyodunrampa çıkarken çok zorlanıyodu vites sürekli yükselip düşürüyodu. En az 1 litre aktığını tahmin ediyorum alt tarafa damlaya damlaya kaplamış çünkü. Ne kadar yağ kaldığını söylemediler serviste. Bilgisayara bağlandığında da şanzıman ve beyinde hiç bir şey olmadığını söylediler. Gayet normal çalışıyormuş.

Yorum

Otomatik şanzımanlarda yağ değişimi 20-40 bn km de önerilir.
                            Dexron ATF kullanılır tahminimce. 2 kg üzeri almalı. Tork konvertörü sökülmeden içindeki yağ değişemeyeceğinden 2 kere yağ değişimi arka arkaya önerilir. Filtreleri de değişirse iyi olur.

Yorum

dexron' a da yağ demek saçma geliyor ya neyse.

Yorum

İşleniyor...
                              X