Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 CDTI 120 - 140 Arası Direksiyonda Titreşim

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.6 CDTI 120 - 140 Arası Direksiyonda Titreşim

Hocam aynı olaylar 2010 model insigniamda başıma gelmişti. Yaşananları şöyle özetleyeyim.

Aynı şekilde titreme vardı Balans yaptırdım geçmedi
    Cantı ve lastikleri incelettim sorun çıkmadı.
    Araç üzerinde sökülmeden balans yaptım hafifledi ama geçmedi
    Başka yerlerde yaptırdım gene geçmedi
    Ardından yaptığım araştırmalar sonucunda opelin yayınladığı teknik bir bilgi buldum. Hatta burada ki forumda da vardı. O dökümanı yetkili servise gösterdim incelediler hatta aynı dökümanı kendi veritabanlarında buldular. Sonuçta arabanın salıncakları garantiden değişti ve sorun kalmadı. Belli bir model insigniaların salıncaklarında teknik bir problem varmış sorunu yaşayan araçların ilgili parçanın garantiden değişmesi gerektiğini opel yayınlamış. Ama gel gör ki herşeyi takip eden servis bulmak malesef imkansız.

Demem oki normal balansla geçmiyorsa "milyonlarca araca aynı şekilde balans yapılıyor hassasmış araç üzerinde imiş hepsi hikaye" vede teker ve jantlarda sorun yoksa sorun kesinlikle mekanik aksamda.

Yorum

Mehmet bey, üstte yazdıklarıma dikkat ederseniz araçta sorun yoksa diyerek lastik ve jant üstüne yazdım. Yoksa araçta balans sorunu giderilemiyorsa tabla burçlarına da baktırmak gerekiyor.
      Yeterki sorun bulunup çözülsün..
      @Murat
      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

bende 12 gün önce aracımı aldım 390 km de ayni sorun bendede var 120-130 km arasi titerme var. eski kasa aracımdada aynı sorun vardı defalrca balans yaptım sorun devam eti sonra yetkılı servıse götürdum jant yamulmuş dendi janat düzltik falan dediler uzun yola cıktım sorun aynen devam. tatile gitmiştim gitiğim yerde de iki kere balans yaptırdım sorun yine devam eti. sonra arbayi kuzene satım oda deflarca balan yaptırdı ayrıca yetkılı servıse götrdu bi türlü sorun bitmedi kuzende bir sene sonra gecen yazın oda satı haberım yok şimdi. bencede mekanik bi sorun bu ama yetkılı serviste bulmadı her seferınde balans ücerti aldilar bızden.. şu andaki 390 km deki yeni aracımdada aynı tıtreme var bir kaç gün araya geçsin bi servise uğrayacam.
        ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
          Konuyu çok iyi balans ayarı yapan bir ustayla konuştum. Araçta hata yok diyelim..
          Jantlarda en ufak bir eğrilme varsa, balans yapan usta iyi yapamıyorsa veya aracın lastiklerinde fabrikasyon hata varsa balans bir türlü tutmaz yanıtını aldım.
          Orjinal jantlar makinada araçtan sökülerek birer birer yapılması, replika olup bileziklerle kullanılan jantların da araç üzerinde yer balansı ile yapılması gerekiyor.
          Jantlarda eğrilme yoksa, usta işten gerçekten anlıyorsa ve lastiklerde hata yoksa zaten geriye tek seçenek kalıyor o da lastiğin yere basan kısmında hata olması. Onu da farklı balans yapan bir makinayla çözmek mümkünmüş..zaten lastikler bu durumdaysa makinada dönerken yalpalama şeklinde döner dedi.
          Bunlar ustadan aklımda kalanlar..
          Cumartesi günü kışlıkları takan yere gittiğimde çok detaylı olarak bunlara baktıracağım teşekkürler. Benim araçta yazlık lastiklerde sorun yoktu, sorun kışlıklarda diye düşünüyorum. Jantlar eğik olsaydı yazlıklarda da balans yapmaz mıydı?

Orjinal yazı sahibi: mehmet.goktepe
          Hocam aynı olaylar 2010 model insigniamda başıma gelmişti. Yaşananları şöyle özetleyeyim.

Aynı şekilde titreme vardı Balans yaptırdım geçmedi
          Cantı ve lastikleri incelettim sorun çıkmadı.
          Araç üzerinde sökülmeden balans yaptım hafifledi ama geçmedi
          Başka yerlerde yaptırdım gene geçmedi
          Ardından yaptığım araştırmalar sonucunda opelin yayınladığı teknik bir bilgi buldum. Hatta burada ki forumda da vardı. O dökümanı yetkili servise gösterdim incelediler hatta aynı dökümanı kendi veritabanlarında buldular. Sonuçta arabanın salıncakları garantiden değişti ve sorun kalmadı. Belli bir model insigniaların salıncaklarında teknik bir problem varmış sorunu yaşayan araçların ilgili parçanın garantiden değişmesi gerektiğini opel yayınlamış. Ama gel gör ki herşeyi takip eden servis bulmak malesef imkansız.

Demem oki normal balansla geçmiyorsa "milyonlarca araca aynı şekilde balans yapılıyor hassasmış araç üzerinde imiş hepsi hikaye" vede teker ve jantlarda sorun yoksa sorun kesinlikle mekanik aksamda.
          Bu da doğru açıkçası. yalnız araç sıfır ve henüz 1400 KM, kışlıkları 800 KM'de taktım. bahsettiğiniz bülteni okudum ama eski modeller için yazılmış, inşallah bizimkilerde de benzer sorun yoktur ne diyelim..

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
          Mehmet bey, üstte yazdıklarıma dikkat ederseniz araçta sorun yoksa diyerek lastik ve jant üstüne yazdım. Yoksa araçta balans sorunu giderilemiyorsa tabla burçlarına da baktırmak gerekiyor.
          Yeterki sorun bulunup çözülsün..
          Araçta çıkarsa çok üzülürüm. Yazlık lastiklerle 120 - 150 arasında epey seyrettim en ufak titreme yoktu, ama belli olmaz tabi ki.

Orjinal yazı sahibi: karyurekli
          bende 12 gün önce aracımı aldım 390 km de ayni sorun bendede var 120-130 km arasi titerme var. eski kasa aracımdada aynı sorun vardı defalrca balans yaptım sorun devam eti sonra yetkılı servıse götürdum jant yamulmuş dendi janat düzltik falan dediler uzun yola cıktım sorun aynen devam. tatile gitmiştim gitiğim yerde de iki kere balans yaptırdım sorun yine devam eti. sonra arbayi kuzene satım oda deflarca balan yaptırdı ayrıca yetkılı servıse götrdu bi türlü sorun bitmedi kuzende bir sene sonra gecen yazın oda satı haberım yok şimdi. bencede mekanik bi sorun bu ama yetkılı serviste bulmadı her seferınde balans ücerti aldilar bızden.. şu andaki 390 km deki yeni aracımdada aynı tıtreme var bir kaç gün araya geçsin bi servise uğrayacam.
          Bu mesaj çok canım ışıktı işte... Hangi şehirdesiniz? Ankara'^da bu işleren çok iyi anlayan tanıdığınız bildiğiniz kimse var mı?

Yorum

Arkadaşlar lastikleri takan yere gittim, tüm lastikler söküldü, incelendi, kusur görülmedi. Geri takıldı, balans yapıldı.

Biraz fazla hava vuruldu belki oturmamıştır diye. ( Önler 240 arkalar 230 oldu göstergede. )

Sonuç: Titreşim kalmadı. Yine de bakıyor olacağım, lastiğin 6 ay kaskosu varmış, eğer tekrar yaparsa en azından 2 tanesini sorgusuz sualsin değişim yapıyorlar ön ikiliyi değiştirir geçerim.

Yarıdm eden herkese teşekkür ederim.

Yorum

Bence balansta sorun vardı ve balans ayarlarını düzeltmiş olabilirler.

Aynı sorun bende oldu kışlıklar takıldı sağ arka lastiğin balansı düzgün olmamış titreme vardı tekrar balans ayarı yapıldı sorun düzeldi

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Maalesef kabus geri döndü arkadaşlar...

1. Opal Opel'de kışlık - yazlık değişimi yapıldı, araç 100 le giderken zangır zangır titremeye başladı.

2. Gittim şikayet ettim tekrar balans yapıldı. Sonuç, araç 120 - 130 arası titriyor artık.

3. Ortadoğu lastik diye Dikmen'de yol üstü bir yerde balans yapıldı. Sorun düzelmedi.

Gerçekten insignia'dan çok memnunum ama bu balans böyle gidecekse ben bu arabayı değiştiririm.

Ankara'da benim derdime deva olacak usta bilen var mı?

Yorum

Ben de bu balans işinden maalesef bu aracımda çok çektim.
                  Öncelikle aracı satın aldıktan sonra kışın Nokian WR D4 taktırdım 4 adet. Taktırdığım yer jant çapını vs alete girerek balans yaptı. Jantlar sıfırlanmıştı fakat 130-140 arası titreme oluştu araçta. Aracı satın aldığımda yoktu.
                  Lastiği iki gün boyunca 39PSI basınçta 140-150 gibi hızlarda bir süre kullandım lastiğin oturması için. Tekrar satın aldığım yere gittim 4 lastiğe tekrar balans yapıldı. Her lastikte 15gr ağırlık sapması oluşmuş. Değerler sıfırlandı ve titreme problemim kalmadı.

Ta ki yazlıklara geçene kadar. Öncelikle yazlıklara geçirtiğim yer balans yaptı. Tutmadı.
                  Başka bir yerde önce seyyar balans denendi. Tutmadı. Bu sefer araç üzerinde balans yaptırdım. Tutmadı.

En son yeni açılan bir yere götürdüm. Rot ve balans ayarına soktum komple. Rotta sıkıntı yoktu zaten. Bu sefer oldu gibi. 150 civarında titreme kalmadı. Yoldan olup olmadığını anlayamadığım direksiyon salınımı mevcut sadece.
                  1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                  2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                  3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                  4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                  5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                  6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Sorunun mekanik olduğu aşikar servis ile beraber yol testine çıkın inceleyip çözsünler. Büyük ihtimal burc başları değiştiği zaman problem kalmayacak

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post

aynı Km lerde bende de titreşim sıkıntısı var. aracım 21.000 de. Üzerinde yazlıklar var. Bakım da bahsetmiştim halledildi denmişti ama uzun süredir o süratlere çıkmadım ve farketmedim ama geçen ay tekrar farkettim. titreşim mevcut. ve balans kontrolü yaptırdım. çok küçük 15 lik sağ ön de çıktı ama o da etkilemez pek dendi ve yaptılar neyse, ama titreşim hala gitmiş değil. ben hissediyorum 120-140 hatta 150 lerde titreşim bitiyor. üzerine çok düşmedim. lastiklerden de olabilir. bakalım uygun bir zamanda detaylı kontrol ettireceğim.
                      Bu titresim olayina bende konus acmistim . Bahsettiginiz titresim cok ama cok hafif bir titresimmi ? Ben spacer taktiktan sonra direksiyonu cok inceledim ve kafam sürekli orda oldugu icin titresimi fark ettim . Spacerler zaten var olan titresimi biraz daha artirmisti balans yaptirdim bende 15 grm lik bi bozukluk vardi titresim yine ayniydi kislik tekerleri taktim yine ayni . Spacerleri söktüm %70azaldi ama kesilmedi . Bu sürdügünüz yoldan kaynakli dikkat ettim her asfaltta yapmiyor ama cogu asfaltta yapiyor .Baska bir arabayla denedim onunda direksiyonu ayni sekilde titriyordu kafaniza takmayin :-)

Yorum

kemal6190
                        kesinlikle kemal bey aynen bende çok kıllandım çok ısrar ettim ama anladımki biz o ufacık balans bozukluğunu yoluna göre hissediyoruz. Yani araçta aslında sorun yok geniş tabanlı 19 luklar yoldaki en ufak eğimi boZukluğu balansa yansıtıyor ve kusursuz asfaltta yapmıyor dediğiniz gibi. Zaten benim dışımda da kimse hissetmiyor velhasıl kafaya takılacak birşey olmadığını anladım
                        1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                        Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Lastikleri degistirdikten sonra en ufak bir titreme olmadi bilginize
                          Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
                            kemal6190
                            kesinlikle kemal bey aynen bende çok kıllandım çok ısrar ettim ama anladımki biz o ufacık balans bozukluğunu yoluna göre hissediyoruz. Yani araçta aslında sorun yok geniş tabanlı 19 luklar yoldaki en ufak eğimi boZukluğu balansa yansıtıyor ve kusursuz asfaltta yapmıyor dediğiniz gibi. Zaten benim dışımda da kimse hissetmiyor velhasıl kafaya takılacak birşey olmadığını anladım
                            Demekki ben tek degilmisim kameraya cekince görünmüyor oyüzden kimseyi inandiramiyom ama varr haha :-) Iciniz rahat olsun okadar titreme bizdede var :-)

Yorum

Benim kış lastiklerini değiştirirken lastikçi nasıl becerdiyse artık lastiğin içinden taş çıktı..

Yorum

myurumez bizim ustalarımız yapar, mümkündür, ameliyat olan kişinin karnında neşter unutmak gibi birşey.
                                1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                                Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

İşleniyor...
                                X