Duyuru

Collapse
No announcement yet.

LPG ye ilk geçişte aşırı titreme sarsılma problemi.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• LPG ye ilk geçişte aşırı titreme sarsılma problemi.

Öncelikle herkese iyi akşamlar. Kısaca sorunumu anlatayım. Aracım 1.4t 48000 km de. lpg ne zaman takıldı bilmiyorum 2. el almıştım ama alındığında bile takılmış olsa km si 48000. Araç yaklaşık 1 aydır lpg ye ilk geçiş anlarında rölantide beklerken yoğun bir titreme ve sarsıntı geçiriyor. Sonra gaza basıp kalkmaya çalışırken kalkışta zorlanıyor ve stabilitrak arızası esp ve sarı motor uyarısı veriyor. Servise götürdüğümde arıza kaydına baktılar. İçeriği zengin olmayan yakıt gibi bir uyarı vermiş. Onu sildiler ve gaz ayarı yaptırmamı ayrıca muhtemelen motor ısısı 30 derecede iken lpg ye geçiyordur onuda 5 derece daha arttırmamaı söylediler. Bende gaz ayarı yaptırdım ve 40 derece imiş onuda 45 e çıkarttırdım. Ama sonuç değişmedi bir kaç gün sonra yine aynı sorun ile karşılaştım. Hataları sıklaştığı dönemde son 2 defadır gazı bp den almıştım. Şimdi size sorularım: Aldığım gazın markasından böyle bir sorunla karşılaşma ihtimalim olabilirmi? Sorunumun kesin çözümünü servistemidir yoksa lpg cidemi? Ve sizce sorunum nedir ve çözümü nedir tabiki de?

Ynt: LPG ye ilk geçişte aşırı titreme sarsılma problemi.

Gazdan olabilir,bitirip de deneyin bir de. Lpg ayarını iyi yapsınlar,Lpg'nin ısı müşürü bozulmuş olabilir.Ona baktırın,bobin ve bujilerinizi yenileyin.
    2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Lpg hatası lpg tankının orada bulunan pompa veya önde bulunan dağıtıcı gazı yeteri kadar motora göndermediği için, yetersiz gaz olduğu için arıza lambası yakıyor. Lpg ile yakıt pompasına giden soketi kontrol edin.
      OPEL İNSİGNİA 2.0 TURBO 220HP 4X4 COSMO+AFL FAR+FLEX RIDE+20İNÇ OPC JANT+SANROOF+REACARO KOLTUK(ISITMA-SOĞUTMA)+NAVİMEX ANDROİD MULTİMEDYA + ÖN ARKA KAMERA GÜVENLİK SİSTEMİ (ANDROİD)

Yorum

İyi bir usta bulun. Basit bir temassızlık da olabilir. Usta herşey demek. Benim astrada 8000km önce taktırmıştım. Atmosferik motor. 3000devirde silkeleme ve titreme yapıyordu. Bir sokete giren kabloları lehimlediler ve kalibrasyon yaptılar geçti.

Yorum

LPG ayarındandır. Yol testini yaparken ilk önce benzinde yaptırın. Aracın benzindeki yakıt oksijen değerlerini gösteren rakamlar ile lpg ye geçtiğinde gösteren rakamlar birbirine aynı veya çok yakın olmalıdır. Ekran başında ayar yaptırmayın. 10 lira fazla olsun gaz ayarı yolda olsun. Ekran başında ayar yaptırmayınnnnn
          Ergün GÜRBÜZ

Yorum

LPG ye geçiş ısısı düşükse yapar. Kimi akıllı ustalar 10 dereceye ayarlıyor. En az 25 derecede kalsın ayarlar.
            Fikrin kadar varsın!

Yorum

lpg ye geçiş ısısı 40 ayarlanmış ben 45 e yükselttirdim. Bu defa gazı başka bir marka aldım. Bariz bir şekilde lpg ye geçişteki sarsıntı azaldı. Fakat halen birazda olsa mevcut. Bu marka gaz ile biraz daha deneyeceğim. Eğer titreme sürekli devam eder veya artarsa eski halindeki gibi o zaman gazcıya tekrar gideceğim

Yorum

İşleniyor...
              X