merhaba 2011 insignia 2.0 cdti 160 lık insignia kullanıcısıyım mobil 1 esp formula 5w 30 yağ öneriyor herkes bilgisi olan veya daha iyi bir yağ tavsiye eden varmı acaba ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Araç yağı hakkında bilgileri olan
Collapse
X
-
Ynt: Araç yağı hakkında bilgileri olan
1.6 sidi motorun bakımı yaklaşıyor , 5-30 kullanılmış daha önce serviste ama ben castrol kullanmak istiyorum , daha performanslı olması açısından sizce bir sakıncası olur mu2014 astra 1.6 cdti sport+still (ateş kırmızı)
2014 insignia 1.6 sidi at flexride park go sunroof
Yorum
-
Yorum
-
Ynt: Araç yağı hakkında bilgileri olan
dexos 2 onaylı her yağ olur. Marka konusunda seçim size kalmış.
-GM Motor yağı var, Türkiye üretimi olan İzmir PO tesislerinde dolum yapılıyor. İthal olanı 5ltlik olan Made in EU yazan, Almanya'dan geliyor.
-Mobil 1 ve Castrol EDGE var alternatif olarak.
Hepsi sentetiktir. Yarı-sentetik yağlar dexos2 yeterliliğini karşılamıyor zaten bildiğim kadarı ile. Yerli dolum olan Hydrocracked dediğimiz Group III "tam gibi" sentetik yağ. Castrol Magnatec, Mobil 3000 gibi yağlar buna örnek gösterilebilir.
Mobil 1, Castrol EDGE, Shell Helix ULTRA ise Group IV sınıfı ise PAO Sentetik dediğimiz "tam" sentetikler.
Fiyat farklılığı da burada devreye giriyor. Group III fiyat avantajına sahip iken, Group IV yağlar fiyat olarak çok yüksek oluyorlar.
Seçim sizin. Şahsi seçimim her aracımda hep Group III Hydrocracked yağlardan yana oldu. Group IV yağları hem Group III yağların Hydrocracking işlemi ile Group IV yağlara çok yakın değerler vermesi sebebiyle, hem de değişim aralığımız göz önüne alındığı zaman fiyat/performans olarak pek mantıklı bulmamaktayım. Daha önceki aracımda (Focus 1.6 Ti-VCT) hem değerleri hem fiyatı ile tam bir f/p ürünü olan Mobil 3000 Formula FE (Ford onaylı) 5W30 yağı kullanmakta idim. Şu an sahip olduğum aracımda da Dexos2 onaylı GM Orjinal Motor Yağı 5W30 (Türkiye üretimi) kullanmaktayım.
Saygılar.
Yorum
Yorum