Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sürekli StabiliTrak arızası verme.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Sürekli StabiliTrak arızası verme.

[img width=1024]http://i.hizliresim.com/40XBZJ.jpg[/img]

Aracım daha öncede bir kaç defa bu hatayı vermişti. Sonra ise vermemeye başlamıştı. Hatta geçenlerde klimanın durması ve çekişten düşme sebebi ile servise götürdüm. Araçta bir sorun olmadığını sadece lpg kullanımından kaynaklı subaplarda problem oluşmuş olma ihtimalinden bahsettiler. Araç henüz 47000 km de. Son 3 gündür ise yukarıda resminide koyduğum stabilitrak arızası veriyor ve hız gösterge panelindeki sarı renkli uyarı ışığı yanıyor. Sorun ne olabilir? Ne kadar ciddi olabilir? Ve çözümü için bir şeylr söyleyebilecek varmı? Arıza ikazını verdiğinde kalkarken tam anlatamıycam ama bir sorun olduğu belli oluyor. Sanki araç sağa sola gidecek te ben tutuyorum zorla ve düz gidiyor gibi. Normale görede küçük bir zorlanma mevcut kalkışta. Patinaj yapıcamda yapamıyorum gibi oluyor

Ynt: Sürekli StabiliTrak arızası verme.

Bununla ilgili bir konu buldum forumda. Bir çok kişinin başına gelmiş sanırım ama kesin bir çözümü ve nedeni yok. Servislerde tam çözüm bulamamış sanırım. Konuyu kapatabiliriz. Teşekkürler

Yorum

Başka bir forumda ateşleme bobini bu arızaya sebep olabilir denmiş. Bu hatay ayrıca arada motorda tekleme sarsıntı vs gibi olaylara sebep olabiliyormuş. İhtimal dahilindemidir acaba?

Yorum

Benim araçta birkaç kez aynı arızayı vermişti. Özellikle araç yıkandıktan sonra oluyordu. Servis bir sorun bulamamıştı. Çözüm mü? çok basit: birkaç defa 30-40 km kadar hızlanın ve freni kökleyin. sonra aracı stop edip anahtarı çıkarıp az bekleyin. sonra bir daha bakın... bunu bana servis tavsiye etmişti. işe de yaramıştı
        MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sobek07
          Başka bir forumda ateşleme bobini bu arızaya sebep olabilir denmiş. Bu hatay ayrıca arada motorda tekleme sarsıntı vs gibi olaylara sebep olabiliyormuş. İhtimal dahilindemidir acaba?
          Bu arıza fren sistemi ile ilgili. büyük ihtimalle aracın fren sisteminde bir sensör arızası olmalı.
          MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Hiçbiri değil, sensör arızası yorumu hariç ama... Aynı durum bende de mevcut. Kontağı kapatınca hata silinse de hata mekanik. Sebebi ise sağ tekerlekte bulunan ve esp ile abs sistemlerini ölçen hız sensöründen gelen bilgileri araç beynine aktaran ara kablonun, tekerleği sağa doğru tam tur yapılmasından dolayı zamanla gerilip esnemeden dolayı deforme gerçekleşiyor. Milimetrik yapmışlar bu kabloyu, 1-2 cm daha uzun olsa aşınmayacak meret. En yakın servise git, 100-150 lira arası bir bedeli var işçilik hariç. Dışarıdan da yaptırabiirsin. Gerçi sensörün de arıza yapması muhtemel. O zaman sensörün fiyatı da işçilik harici 450-500 lira felan. Tekrar geçmiş olsun...

Yorum

Bu arıza bende oldu firen sensöründe sıkıntı vardı sizinkide büyük ihtimal aynı arıza

Yorum

Cevaplar için teşekkürler. Birde lastikler eski ilk alındığındaki lastikler. 2012 yani lastikler. Artık değişmesi gerek. Bundan kaynaklı sorun olma ihtimali olabilir mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sobek07
                  Cevaplar için teşekkürler. Birde lastikler eski ilk alındığındaki lastikler. 2012 yani lastikler. Artık değişmesi gerek. Bundan kaynaklı sorun olma ihtimali olabilir mi?
                  Hayır, uyarı sistemle alakalı. Ya sensör gitti ya da bende şu anda mevcut olan kablo arızası, ikisinden birisi. Ama eski lastiklerin hamuru bozulmaya başladığı için acilen değiştirmelisin. Allah muhafaza fren anında duramazsın, yağmurlu havada ne olacağı belli değil, riske atma kendini...

Yorum

Teşekkürler Aykut Bey bilgilendirmeler için. Lastikleri bu hafta değiştireceğim. Aynen nasıl olsa yapılması gerekli bir harcama lastik 1-2 ay öteleyerek can güvenliğini riske atmaya hiç gerek yok.

Yorum

Su deposunun altında abs beyni var. Soketini söküp kablolarını kontrol edilmeli. Temassızlık/oksit vb olabilir..
                      Beyaz 1.6 T Cosmo Flexride DVD800 Infinity

Yorum

Eski konuları karıştırırken fark ettim, belki başına gelebilecek arkadaşlar için faydalı olması açısından bendeki çözümünü belirteyim. Bende Akü eksi kutup başı gevşekti.kutup başını sıkınca stabil trak arızası kalktı.Bilginize..

Yorum

İşleniyor...
                        X