Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignamın Magnezyum Subaplarının Çelik Subaplarla değişme zamanı geldi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignamın Magnezyum Subaplarının Çelik Subaplarla değişme zamanı geldi

Merhabalar.
    2010 1.6 turbo insignia aracım var. Şuan 120 bin km'de. 80 bin km'de iken Lovato lpg kit takılmış. Ben aldıktan sonra da 7 bin km yaptım. 2 bin km önce kışlık periyodik bakımlarını yaptırdım. Aldığımdan beri 4000 li devirlerde hafif bir silkeleme vardı. Konuyla ilgili araştırmalar yaptım. MAP ve MAF sensörlerini ayrıca Boğaz kelebeğini güzelce temizledim. Silkeleme sıkıntım ortadan kalktı sayılır. Lakin yaklaşık bir aydır motor soğukken gaz yememe sorunu olmaya başladı. Mevzu sürekli tekrarlayınca marşa bastıktan sonra kronometre tuttum. 1200 devirde çalışan araç 55. saniyede cikleyi bırakıyor ve 700 devire düşüyor. Devir saati sabit duruyor olmasına rağmen 10 saniye kadar sanki motor stop edecekmiş gibi titriyor, gaza dokunursam da çoğunlukla stop ediyor. Gaza dokunmayıp kendi halinde bırakıyorum. 60 saniye kadar da bu şekilde rölantide çalışıyor. Tabi bu esnada devir saati oynamaksızın motor hafif vuruntulu çalışıyor. Yaklaşık 180 saniyede artık herşey normalleşiyor. Bu sırada Motor suyu sıcaklığı 52/53 derecelere ulaşmış oluyor. Ve sonrasında ne kadar gaz verirsem "aman ben gaz yemem" demiyor ama bu 3 dakikayı beklemeyip marştan sonra hemen kalkayım dersem araç gaz yemiyor ve dip gazda 1. viteste 1500 deviri geçmiyor debraja bastığmda da stop ediyor. Neyse geçelim "ne yaptım" kısmına.
    Öncelikle İzmir'de "hakkaten opel ustası" diyebildiniz tek kişi olan 3. sanayide Egeli Opel özel servisinde Nevzat ustaya gittim. Problememimi aynen anlattım. Sabırla dinledi ve "subapların değişme vakti gelmiş" dedi. Teknik olarakta çok detaylı bir anlatım yaptı sağolsun. 1700 tl fiyat söyledi. 3 gün aracın kalması lazım dedi. Randevulaşalım öyle bırak dedi. Oradan çıktık. Yakınlarda Joker Opel özel servisi varmış. Oraya da uğradık. Oradaki ustayla da konuştuk. O da aynen "subaplar" dedi. 2500 tl civarı dedi. 5 gün sürer dedi. Yanlız masraf konusunu biraz abarttı Oradanda çıktık. Arkadaşımın Opel yetkili servisindeki arkadaşını anlattık. Problemi telefonda dinledi ve o da "subaplar" dedi. Yetkili servisteki arkadaş Çelik değil magnezyum subap takabileceklerini söyledi, ayrıca tuzlu da bir rakam diyebileceğim 3000 tl gibi bir rakam telaffuz etti. 3 farklı ustanın subaplarda hemfikir olması sonucu problemin subaplar olduğuna emin oldum. Nevzat usta ile tekrar telefonlaştık. Müsait olduğunda arayacak ve aracı bırakacağım. Bırakmadan önce bi video çekip dyno teste sokacağım sonuçları burada paylaşacağım. İşlem bittikten sonra yine video çekip dyno teste sokacağım. Nihai sonucu da buradan paylaşacağım. Umarım benimle benzer sorunları yaşayanlara fikir verecek bir konu olur. Hoşçakalın.
    Opel insignia
    35 NBP 24
    - 1.6 T - Cosmo - 2010 - Gri - afl
    - 18" Jant - dvd 800 - Lovato obd lpg

Ynt: İnsignamın Magnezyum Subaplarının Çelik Subaplarla değişme zamanı geldi

Şimdiden kolay gelsin ve hayırlı olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Sağol abi teşekkür ederim
      Opel insignia
      35 NBP 24

Yorum

Hadi hayırlısı...

Yorum

Paylaşım için teşekkürler. Başlangıç açısından cold motorda LPG li sorun yaşayanlara fikir verecektir.

best' opel den Fırat ve Murat usta ile görüşüp fiyat alabilirsiniz. Benim yönlendirdiğimi belirtebilirsiniz.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Davudx
            Hadi hayırlısı...
            Eyvallah kardeşim.

Orjinal yazı sahibi: aSya
            Paylaşım için teşekkürler. Başlangıç açısından cold motorda LPG li sorun yaşayanlara fikir verecektir.

best' opel den Fırat ve Murat usta ile görüşüp fiyat alabilirsiniz. Benim yönlendirdiğimi belirtebilirsiniz.
            Çok iyi olur Ali kardeşim. Yarın onlarlada bi istişare yapayım. Sağolasınn
            Opel insignia
            35 NBP 24

Yorum

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Benim aracımda 2010 1.6 turbo aynı sıkıntılar bende de var hatta soğuk havalarda arabanın kendine gelmesi 7 8 dk sürüyor. Isınmadan çıkarsam motor arıza uyarısı verip araç gitmiyor. Fiyat olarak söylediğiniz rakamlar uygun İstanbul'da güzel bir usta bulursam bende değiştirmeyi düşünüyorum.

Yorum

Geçmiş olsun.
                .
                Bütün kullanıcılara lazım ama bizim gibi lpg kullananlara daha fazla lazım.
                İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Havaci
                  Hocam öncelikle geçmiş olsun. Benim aracımda 2010 1.6 turbo aynı sıkıntılar bende de var hatta soğuk havalarda arabanın kendine gelmesi 7 8 dk sürüyor. Isınmadan çıkarsam motor arıza uyarısı verip araç gitmiyor. Fiyat olarak söylediğiniz rakamlar uygun İstanbul'da güzel bir usta bulursam bende değiştirmeyi düşünüyorum.
                  Teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun. Araştırmalarım bana şunu gösterdi; sizin de dediğiniz gibi usta çok önemli. Ne yapın edin işinin ehli bir usta bulun ve bulunca da dört elle sarılın çünkü o tür ustalardan piyasada maalesef fazla yok. Kolay gelsin
                  Opel insignia
                  35 NBP 24

Yorum

Orjinal yazı sahibi: maxut
                    Geçmiş olsun.
                    .
                    Bütün kullanıcılara lazım ama bizim gibi lpg kullananlara daha fazla lazım.
                    Aynen öyle kardeşim. Ama şu bir gerçek ki bizim araçlar bu subap mevzusunu muhakkak yaşatıyor. Gerçi kullanıma da bağlı anladığım kadarıyla. Benim araca lpg takılalı neredeyse 55 bin km olmuş ve ilk kez değişme ihtiyacı doğdu. Servislerin dediğiine göre lpg'li araç en fazla 35/40 bin km gidermiş magnezyum subaplarla. Sonra değişmesi şart olurmuş. Ama benim araç bu tezi çürütmüş oluyor Bence kullanım tarzıyla çok alakası var. Benim duam "Allah biz insignacıları adam akıllı ustalarla karşılaştırsın" Gerisi kolay.
                    Opel insignia
                    35 NBP 24

Yorum

Benim aracımda da aynı problem mevcut. İik çalıştırmada geç çalışıp tekleme yapıyor ve gaz yemiyor.
                      Sonra lpg ye geçince düzeliyor. Banada subap demişti ama başka bir ustaya daha göstereceğim.
                      İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozgurcetin
                        Benim aracımda da aynı problem mevcut. İik çalıştırmada geç çalışıp tekleme yapıyor ve gaz yemiyor.
                        Sonra lpg ye geçince düzeliyor. Banada subap demişti ama başka bir ustaya daha göstereceğim.
                        Geçmiş olsun. Bu problemi bence çok gözardı etmeyin. Malum havalar gitgide soğuyor. Bu da demek oluyor ki sıkıntınız giderek artacak. Tavsiyem işinin ehli ( ve mümkünse sadece opelci) bir servis bulup işlem yaptırın.
                        Kolaylıklar dilerim.
                        Opel insignia
                        35 NBP 24

Yorum

Mağnezyum subap yok bunu unutun tamamen uydurulmuş kandırmaca.Sanırım LPG ciler kendilerini kurtarmak için uydurdular bu safsatayı.
                          Ayrıca basit bir parçaya servis mağnezyumlu diyip 3000 TL nasıl fiyat çeker aklım almıyor.
                          Bu mağnezyumlu subapların malzeme kodu varsa isteyebilirmisiniz.Alaşım özelliği ve içeriği ile ilgili olarak size bilgi vermelerini isteyin.Sonuçta her malzemenin bir şartnamesi olur.Ne tür bir alaşımdan yapıldığını belirten bir ibare olması lazım.
                          Benim bildiğim tüm subaplar çelik alaşımıdır.Sadece içerdikleri alaşımlara ve yapılan kaplamaya göre emme yada egsoz subapları birbirinden farklılık gösterir.Bu farklar sayesinde egsoz subapları daha yüksek sıcaklığa dayanacak şekilde imal edilir.Emme subap 400 egsoz subapı ortalama 800 derecede çalışır.
                          Egsoz subapları ile aynı özellikte emme subapı seçilirse dayanım artabilir ama montaj uygunluğu nasıl olur detayını bilmiyorum.
                          Size fiyat veren servislerden kullanacakları subap malzemesinin malzeme kodunu lütfen isteyin.
                          2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                          2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Aydın geçmiş olsun. Onarımdan sonra daha iyi olacağı kesin.
                            OPEL İNSİGNİA 2.0 TURBO 220HP 4X4 COSMO+AFL FAR+FLEX RIDE+20İNÇ OPC JANT+SANROOF+REACARO KOLTUK(ISITMA-SOĞUTMA)+NAVİMEX ANDROİD MULTİMEDYA + ÖN ARKA KAMERA GÜVENLİK SİSTEMİ (ANDROİD)

Yorum

Kaplaması magnezyum olabilir.
                              İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

İşleniyor...
                              X