merhabalar bir kaç gündür aracımda silkeleme var nedenini çözemedim. araçta lpg de var içinde lpg olduğu halde benzine atıyor ben sorunu lpg kaynaklı bir şey sandım ama iki gündür araca benzinde biniyorum sabah çalıştırdım araba silkeliyor ısınmasını bekledim bir düzelir gibi oldu arabayı haraket ettirdim bu kez araba sıkıyor düzgün gaz yemiyor..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
1.6t gaz yememe silkeleme problemi
Collapse
X
-
Ynt: 1.6t gaz yememe silkeleme problemi
merhabalar. ateşleme bobini ya da enjektörden kaynaklı olabilir. aynı problem bende de vardı, bu ikisini değiştirince sorun çözüldü. ama bobini değiştiricekseniz GM Delphi olan orijinal bobinle değiştirin.2011 1.6T Cosmo + Sunroof
Yorum
-
Subaplar olabilir. Bunu anlamanın çok kolay ve maliyetsiz bir yolu var. Bujiler sökülüp buji yuvalarından hemen kompresyon testi yapılacak. Sıkıştırma ölçen metre yuvadayken araç marşa basılıyor hemen ortaya çıkıyor. 2dk sürmüyor.
Hemen subap teşhisi koymamak lazım. Bu durumlar her zaman subap olmuyor, boşuna değiştiren çok var. Aynı sorun bende de vardı. Sebebi öncelikle adaptasyon bozulması ve lpg ayarlarının bozuk olmasından kaynaklı harita sorunuydu.
Ben de çeşitli sıkıntılar yaşadım aldığımdan beri şu an aracım maşallahı var.
Şu şekilde bir yol izleyin:
- Kompresyon testi yapın. Bu test sonucu 8.3 - 8.8 arası çıkarsa subaplarınızda herhangi bir sorun yok demektir.
- Bobininizi ve bujilerini kontrol edin. Ben Bosch bujilerden randıman alamadım. NGK üretimi olan orjinal GM Platin-Iridyum bujileri kullanıyorum.
- Orjinal GM MDI cihazı olan bir Opel servisine gidip araç ECU'sunu sıfırlatın ve tüm aksamı tekrar adaptasyon/kalibrasyon yaptırın.
- Aracınızı bir süre benzinde kullanın. Kısa bir süre kafi.
- LPG sisteminizi güzelce ayarlayın.
Saygılar.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Ahmet Merhaba;
Bahsettiğin NGK üretimi olan bujilerin resmini veya linkini gönderir misin?
https://www.ngk.de/tr/ueruenler-ve-t...etal-bujileri/
Yukarıdaki bilgiye göre hem platin var hem de iridyum
Bu konuda bilgim maalesef fazl yok. Ama memnun isen ben de denemek isterim.
Orjinal yazı sahibi: nalbantogluSubaplar olabilir. Bunu anlamanın çok kolay ve maliyetsiz bir yolu var. Bujiler sökülüp buji yuvalarından hemen kompresyon testi yapılacak. Sıkıştırma ölçen metre yuvadayken araç marşa basılıyor hemen ortaya çıkıyor. 2dk sürmüyor.
Hemen subap teşhisi koymamak lazım. Bu durumlar her zaman subap olmuyor, boşuna değiştiren çok var. Aynı sorun bende de vardı. Sebebi öncelikle adaptasyon bozulması ve lpg ayarlarının bozuk olmasından kaynaklı harita sorunuydu.
Ben de çeşitli sıkıntılar yaşadım aldığımdan beri şu an aracım maşallahı var.
Şu şekilde bir yol izleyin:
- Kompresyon testi yapın. Bu test sonucu 8.3 - 8.8 arası çıkarsa subaplarınızda herhangi bir sorun yok demektir.
- Bobininizi ve bujilerini kontrol edin. Ben Bosch bujilerden randıman alamadım. NGK üretimi olan orjinal GM Platin-Iridyum bujileri kullanıyorum.
- Orjinal GM MDI cihazı olan bir Opel servisine gidip araç ECU'sunu sıfırlatın ve tüm aksamı tekrar adaptasyon/kalibrasyon yaptırın.
- Aracınızı bir süre benzinde kullanın. Kısa bir süre kafi.
- LPG sisteminizi güzelce ayarlayın.
Saygılar.2010 İNSİGNİA 1.6T COSMO BEYAZ
Yorum
-
Bahsettiğim bu bujiler.
Çok memnunum. 4 tanesini 130 liraya almıştım. Aracın orjinal bujisi bu zaten. Birde Bosch'un urettiği muadili var yine aynı uc metal ve tırnak aralığına sahip olan. O da 4 tanesi 80 lira. Bende takılıydı ancak GM olanlarla değiştirdim. Duruyorlar kenarda.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: davutmaralmerhabalar bujileri değiltim aracı da lpg ci ye götürdüm ayar bozulmuş dedi aldım bir hafta sorunsuz bindim bu sabah çalışırken yine motor ısınana kadar titreyerek çalıştı gaza tepkisi geç oldu... Benim sorun subap mı acaba1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
Yorum