Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Direksiyondaki 'Tıklama' hissi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Direksiyondaki 'Tıklama' hissi

Merhaba arkadaşlar,

Başlıkta tam anlatamamış olabilirim Forumu inceledim ama tam olarak benim sorunumu anlatan başlık bulamadığım için yeni başlık açtım. Sorunum aslında yeni değil aracı aldığımdan beri vardı ama önemsemedim. Bu hafta içi inşallah rutin bakıma götüreceğim. Onun için sizlere danışmak istedim.

Genellikle araba soğukken yapıyor. Örneğin sabah aracı park ettiğim yerden çıkarırken sağ veya sola tam tura yakın çevirip toplarken 'tık' diye bir şey hissediyorum. Ses gelmiyor, sanki sinyal kolu takılıyormuş gibi. Direksiyonda sertlik veya başka sorun yok (titreme dışında).

Bunu bakımda dile getirmelimiyim yoksa başıma dert mi alırım
    Insignia Cosmo 2.0 Turbo 220 BG.

Ynt: Direksiyondaki 'Tıklama' hissi

Direksiyon kutusunda bosluk vardir yada mafzaldan da olabilir kontrol ettirin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
      Direksiyon kutusunda bosluk vardir yada mafzaldan da olabilir kontrol ettirin
      Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Peki soylediginiz nedenlerden direksiyonda yuksek hizlarda titreme yapar mi?

Yorum

http://www.insigniateam.com/forum/in...4916#msg344916
        İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Bu konuyu okumustum ama sifir km diyince ayni sorundur diye yorumlamadim. Bakalim servis ne diyecek. Cunku, solda bir bosluk var gibi. 5 - 6 cmlik kaldirimdan inerken sol tekerde bosluk var gibi hissediyorum.

Yorum

Tarif ettiğiniz hissiyat aynı. Bence farklı bir durum değildir.
            .
            Yinede servise gösterin tabiki.
            İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Aynı sorunu ben de farketmiştim.
              Sonunda sebebini kendim buldum.
              Direksiyon airbag'indeki bağlantının hareket etmesinden oluyor.
              Durduğunuz yerde airbagi yukarı aşağı yaparsanız aynı tıklama sesini duyacaksınız.
              Airbag'in bir kenarına yumuşak bir lastik parçası sıkıştırıp denerseniz tıklama hissinizde gelmeyeceğine emin olabilirsiniz.
              Dediğiniz gibi özellikle soğukken ve hatta soguk havalarda kendini daha çok belli ediyor.
              Fakat çözümü yok gibi' ben airbag kapağını çıkartıp inceledim.korna yaylarından dolayı mekanızmanın oynak bir yapısı var.

Yorum

İşleniyor...
              X