Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Xenon far arızası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Xenon far arızası

Arkadaşlar merhaba,
    Geçenlerde aşırı yağmur yağarken aracımla evime geldim.Bir sonraki gün tekrar araca bindiğimde sol kısa huzmeli far arızası yazdı önemsemedim daha sonra far yükseklik arızası yazdı ve afl far servis gerekli yazdı inip baktım sol farın xenon lambası yanmıyor(yuvarlak beyaz olan ortadaki ana lamba) . Bugün söktüm farın üstünde küçük bir delikten su almış içeri farın içi ıslanmış.Ampülleri söktüm sağ ile solu değiştirdim yine sol yanmadı.Sigortalarını değiştirdim sağ ile solun yine çalışmadı.Farların motorları çalışıyor yani kafalar hareketli onda bir sıkıntı yok ama ışık vermiyor. Ampüller ve sigortalar sağlam. Sizce sorun ne olabilir? Farın içine su girdiği için kablolarda kısa devre olmuş olabilir mi?

Ynt: Xenon far arızası

AFL beyni sizlere ömür, eğer ki soket arızası yok ise.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

xenon beyni (balastı) bozulmuş bence
      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Beyni bozulsa hiç hareket etmezdi kafa diye düşünüyorum

Yorum

Far motoru ile balastın ilgisi yok bence, 2 si farklı sistem. Biri merceği sağa sola hareket ettiriyor, diğeri ampulü ateşliyor

Yorum

Peki bu beyni fiziksel olarak nerde bulunuyor far sökmeden değiştirebilir miyim? Farin altında bulunuyor diye okudum galiba

Yorum

Farın altındaki gri kısım, farı sökmeden ulaşamazsın

Yorum

https://www.sahibinden.com/ilan/yede...65185804/detay bu orijinal değil sanırım

Şunlara bak

https://www.sahibinden.com/ilan/yede...38874741/detay

Yorum

Baktım biraz 280 liraya falan var tabi önce arızadan emin olmak lazım. Far sökümu nasıl yapılıyor biliyor musun? Nette bulamadım anlatımını da. Çok zor değilse iki farı da söküp beyinleri değiştirip denerim.

Yorum

tamponu yarım sökerek farı sökebiliyorsun bildiğim kadarıyla

Yorum

Tamponu yarım söküyorlar, farı yerinden çıkartıp farın altındaki balastı değişiyorlar. Ben geçen yıl 300₺ orijinal balast aldım şimdi en 450-500 civarı 50 lira montaja verdim. Tamponu sökebillirseniz kendiniz yaparsınız, benim tavsiyem 50-60 neyse verip bir elektirikçide yapın. Bir de unutmadan orjinali de yan sanayisi de hella marka, seçimi siz yapın.

Yorum

Bugün söktüm tamponu sağ far ile sol farın beyinlerini değiştirdim sıkıntının beyinden olduğundan emin oldum. Zaten bozuk olan taraftaki beyni sökünce içinden baya su aktı. Şimdi kurutup yeniden deneyeceğim ama çok çalışacak gibi durmuyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Havaci
                          Bugün söktüm tamponu sağ far ile sol farın beyinlerini değiştirdim sıkıntının beyinden olduğundan emin oldum. Zaten bozuk olan taraftaki beyni sökünce içinden baya su aktı. Şimdi kurutup yeniden deneyeceğim ama çok çalışacak gibi durmuyor.
                          Eğer su aldıysa çalışacağını sanmam. Benim de far kırıldığında başıma gelmişti. Suyun nereden girdiği de önemli. Su alırsa yeni beyin de yanacaktır.

Yorum

Deliği kapattım su almaz artık. Beyni değiştirdikten sonra yaklaşık 150 km sonra aynı hatayı verdi far yanmadı ama stop edip çalıştırdıktan sonra düzeldi bir daha yapmadı.

Yorum

http://m.n11.com/nanoprotech-motor-sports-P84170305

Yorum

İşleniyor...
                              X