Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gaza sabit basarken aracın kendi kendine gaz vermesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Gaza sabit basarken aracın kendi kendine gaz vermesi

Merhaba arkadaşlar.

Özellikle 1. ve 2.viteste bunu çok yaşıyorum. Araca sabit pedal basış açısıyla basarken özellikle pedala çeyrek az bastığımda sanki gaza ayağımı bas çek bas çek yapıyormuşum gibi yapıyor.

Torque programından izlediğim kadarıyla bunu yapmadığı zaman çeyrek basıyorum mesela vakum değeri düşüyor ancak boost kısmına geçmiyor. Ancak yaptığı zaman boost yapıyor sonra düzelince tekrar vakuma düşüyor. Yani araç motora fazsla hava girdiği için gaza basıyor sonra düzeltiyor sanki. Boğaz kelebeğinden bu yüzden şüpheleniyorum.

A16LET motorlarda turbo selenoid valfi varmı bilmiyorum. Bundan şüphelendim. Boğaz kelebeğini dün hortumu söküp temizlemiştim rolantide tık tık ufak dengesizlikler düzeldi ancak bu pedal tepkileri çok bozuldu.

Vakum / turboşarj olayını acaba boğaz kelebeği mi yönetiyor? Bana turbo valfi gibi geliyor. Ancak internette aramalarımda hep 2000 dizel motor için valf çıktı, A16LET motor için bir türlü valf bulamadım. Valfsiz mi bu motorun turbosu anlamadım. Böyle bir durum varsa yarın akü kutup başlarını söküp boğaz kelebeğini de söküp daha detaylı temizleyeceğim. Çok rahatsız edici oluyor şehiriçinde, kaza yaptırır adama. Araçla yavaş yavaş 2.viteste hızlanayım derken birden öne atıyor kendini. Konfor açısından da çok rahatsız edici bir durum.

Zaten klima açıkken özellikle hala araç titrek hızlanıyor. Stabil bir hızlanma yok. 10 patlama varsa 1'i başarısız, tekleme durumu söz konusu sanki.

EGR de aklıma geldi ancak açıkçası ondan olduğunu düşünmedim.

Bujiler Bobin orjinal GM ile değişti, MAP sensörü değişti. Hala sıfır soruna indirgeyemedik aracı.

Bursa'da Opel ustasında götürdüm bir tane, bu Insignia'lar hepsi böyle düzelmiyor dedi.

Ne yapacağız bilemiyorum.

Ynt: Gaza sabit basarken aracın kendi kendine gaz vermesi

A16let için valf var. Tam motorun arkasında. Emme manifoldunun altında. Görülmesi zordur. Ancak problemin burada olduğunu düşünmüyorum.
    Sorunun yine gaz kelebeğinde aranması ya da manifold ve intercooler arasındaki emiş borusuna dikkatlice bakılmalı. Kaçak yada çatlak olabilir. İstem dışı dış havayı alıyor olabilir.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
      A16let için valf var. Tam motorun arkasında. Emme manifoldunun altında. Görülmesi zordur. Ancak problemin burada olduğunu düşünmüyorum.
      Sorunun yine gaz kelebeğinde aranması ya da manifold ve intercooler arasındaki emiş borusuna dikkatlice bakılmalı. Kaçak yada çatlak olabilir. İstem dışı dış havayı alıyor olabilir.
      Yarın boğaz kelebeğini düzgünce temizleyip akü kutup baslarini da söküp ECU'yu sıfırlayacağım. Hortumu da kontrol edip cift kelepce ile baglayacagim. Bakalim sonuc ne olacak...

Yorum

Turbo üzerinde ufak borularıda kontrol edin.
        Triger kapağının üzerinde devam eden ince boru turbo selenoid' e gidiyor. Onuda kontrol edin. Arkasında selenoid de borular gevşemiş olabilir.
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Gaz Pedalından da Yapabilir. Soketi Sökük Elektiriği Kesilmişken Dahi Yapılan Boğaz Kelebeği Temizliği Sırasında Kelebek Açısı Değişirse Serviste Ayar Gerektiriyor Şeklinde Bilgilendirmeler Var Youtube da.
          Vacuum/Boost Olayını Gaz Kelebeği Yönetmez. MAP (Manifold Air Pressure) Sensörü Yönetir. Turbo-Boğaz Kelebeği Arasında Turbo Basıncıdan Daha Fazla Emiş Var İse Vacuum, Bunun Tersi Söz Konusu İse Boost Olarak Hisseder ve Kelebek Açısı İle Anlık Motor Devrine Göre Bezin+Hava Basıncı Ayarını Yapıp Motorun İşletilmesini Sağlamaya Yardımcı Olur. Tabi Diğer Tüm Sensörlerden Gelen Sinyallerle Birlkte. MAF, OXY, Krank Açı Sensörleri Vs.

Yorum

Map sensörünü de bir temizleyin derim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
              Map sensörünü de bir temizleyin derim.
              MAF'ı güzelce temizledim. MAP yeni değişti, 1000km olmamıştır.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nalbantoglu
                Bursa'da Opel ustasında götürdüm bir tane, bu Insignia'lar hepsi böyle düzelmiyor dedi.
                Ne yapacağız bilemiyorum.
                Ustalar (işin içinden çıkamayınca) veresiye konuşup duruyorlar. Altı yıldan fazla bir süredir
                bu siteyi takip ediyorum, benzer bir sorundan bahsedildiğini hiç hatırlamıyorum. Usta nereden
                biliyormuş da İnsignia'ların hepsi böyle diyor, anlaşılır gibi değil. Herhangi bir İnsignia'yı
                yüz km kullanmış mıdır acaba?

Araçlarımızda elektronik parça çok, herhangi birinin rahatsızlığı tüm sistemi aksatabilir.
                Çoğu zaman arıza 'uyarı' şeklinde sürücüye haber veriliyor, herhangi bir uyarı almıyorsanız
                sorun elektronik değil mekanik olabilir , aracınızı bir yetkili servise götürün , en kötü yetkili
                servis, bizim özel dediğimiz toplama servislerden iyidir. Umutsuzluğa kapılıp aracınızdan
                soğumayın, bir çaresi bulunur elbet, geçmiş olsun

Yorum

Herhangi bir uyarı hatası yok. Arada ESP hatası veriyordu ancak gidiyordu. Uzun zamandır vermedi.

Bugün boğaz kelebeğini güzelce temizleyip ecuyu sıfırladık.

Sorun daha az yapsa da düzelmedi. Çekiş arttı, güzel. Hafiften silkeleme hala var tam gazda. Harita oluşsun diye aracı benzinde kullanıyorum.

Ancak şöyşe bir durum var;

Aracım benzinde zengin? Eksi değere doğru ilerliyor sürekli. Benzinde aracı kullandım 30-40km kadar, LTFT -10.9 ? Çok ilginç. Benzinli kullanımda ECU sürekli yakıt kesiyor.

İşyeri komşumuz olan usta, ısı müşüründen de şüphelendi. Isı müşürü bozuk olursa zengin karışım yapar dedi. Motor soğukken durumu daha fazla yapması, bir süre yüksek devirde ilk soğukken çalıştırmada çalışıp sonra motor ısındıkça yavaş yavaş düşmek yerine birden düşüp boğulması da ısı müşüründen şüphelerimi arttırdı...

Devam ediyoruz bakalım ne olacak... Yarın ısı müşürü değişecek.

Yorum

merhaba aynı sıkıntı bende vardı hatta sabah ilk çalışırken soğuk hava da daha fazla olan bir teklemeydi. Map sensörünü değiştim tekleme düzeldi çok pahalı bir parça değil onu bir değiş muhtemelen ondan kaynaklıdır. Yada başka insignia varsa denemek için al bak sorun çözülüyorsa yenisini al

Yorum

Orjinal yazı sahibi: davutmaral
                      merhaba aynı sıkıntı bende vardı hatta sabah ilk çalışırken soğuk hava da daha fazla olan bir teklemeydi. Map sensörünü değiştim tekleme düzeldi çok pahalı bir parça değil onu bir değiş muhtemelen ondan kaynaklıdır. Yada başka insignia varsa denemek için al bak sorun çözülüyorsa yenisini al
                      MAP sensorü değişti, daha 1000 km olmadı.

Yorum

Benzinle kullanıyorum, ltft dusmeye devam ediyor... Su an %-12.5 gerçekten çok ilginç... Isi musurunu degistirince cozuleceginden de umudum yok ama neyse..

Yorum

Isı müşürü değişti, hala aynı. Kendi kendine gaz vermeler ve silkelemeler devam.

Yorum

Boğaz kelebeği adaptasyonu kontrol edildi mi?
                            Beyaz 1.6 T Cosmo Flexride DVD800 Infinity

Yorum

Arabayı tavsiye üzerine Bursa Melkar servise bıraktım bu sabah. Şikayetlerimi ve gözlemlerimi ilettim. Gelişmeleri anlık yazacağım.

Yorum

İşleniyor...
                              X