Duyuru

Collapse
No announcement yet.

fren destek sistemi uyarısı ve 1. viteste gelen ses

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• fren destek sistemi uyarısı ve 1. viteste gelen ses

Merhaba öncelikle ilk problemim debryaj balatasını yeni değiştirdim aracım 70000 de bugün farkettiğim bir ses kafama takıldı trafikte 1. vitese ilk taktığımda bir ses geliyor tık diye ama diğer viteslerde yok ayrıca hareket etmeyip ikinci kez boşa alıp 1 e takınca aynı ses gelmiyor;Akşamüstü balatayı değiştiren ustaya sordum baktı hareketli volant olduğunu sesin normal olduğunu söyledi ama cevap pek içime sinmedi
    İkinci olarak akşamüstü biraz üst devirlerde kullandım arabayı bir müddet sonra fren destek sistemi uyarısı diye birşey çıktı servis ışığı abs ışığı yandı kontağı kapatıp açtığımda düzeldi siz deneyimli kullanıcıların yorumlarını bekliyorum saygılar

Ynt: fren destek sistemi uyarısı ve 1. viteste gelen ses

Baskı balatayı değiştirdikten bir süre sonra bazen 1. vitesin nadirde olsa zor geçmesi ya da ses duymanız normal. Bende balatayı sıyırıp yenisini taktırınca benzer şikayetlerim olmuştu, geçti. ABS ile ilgili uyarıya gelince geçen hafta aynı uyarıyı bana da 2 kere yaptı, kontağı açıp kpatınca uyarı sustu. 1 haftadırda ses seda yok ama temkinli ullanıyorum. Ben aracımı 2. el satın alırken aynı uyarı vermişti satın alma öncesi, ilk sahibi serviste yaptırdığı problem tespitinde sağ ön tekerlekte bulunan ve aracın esp sistemi ile abs'ye destek için tekerleğin tur sayısını ölçen sensörlü bir bilye takımı vardı o arızalıydı. Zamanında 400 lira bir bedel ile yenisini taktırmıştı öyle teslim etmişti. Görev yaptığım ilçenin yolları karayollarının çift şeritli yol inşaatı sebeiyle patates tarlasına döndüğü için sanırsam bende sağ ya da sol artık hangisinin bozulduysa bilyeyi değiştirmek gerekecek sanırsam, durum ona işaret.

Yorum

Tesekkur ederim cevabınız için.

Yorum

Dun aksam 200 km yol yaptim yolda hicbir sıkıntı yoktu evin onune yaklastigimda yine ayni uyariyi verdi fren destek sistemi arizasi diye ve ayrica baski balatayi degistirdim ama bu ses ozellikle araba isindiktan sonraki ilk 1. Viteste yapiyor lambada dururken 2. Vitesi denedim ondada ayni ses var

Yorum

Servisinize gidin
          Ya basit bir sensor hatasi ama sonuclari hafif olmayabilir fren sistemi onemli aman ihmal etmeyin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
          X