Duyuru

Collapse
No announcement yet.

vites değişikliğinde sarsılma...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• vites değişikliğinde sarsılma...

abilerim selamlar...

dizel insigniam birinci viteste araç devirli iken vites yükseltme için debriyaja basıp vitesi boşa alırken bazen çok sert ve sarsıntılı şekilde brakıyor...

ancak volan ve baskı balata değişeli 30bin km olmadı bile neden olabilir ???

yardımınız lütfen

Ynt: vites değişikliğinde sarsılma...

Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun.
    Sanırım benzer bir sorunu bende yaşadım. Benim aracım 2010 1.6 T. Motor ve turbo sistemi 2000 dizelle aynı mantıktamıdır çok iyi bilmiyorum fakat; 1. vitesten 2. vitese geçmek için debraja bastığımda hem sarsıntılı geçiyor, çuf diye bir ses geliyor hemde volant sesi gibi hareketli bir diskin biryere sürtmesi gibi bir ses geliyordu. Ben bu sesin volanttan geldiğini düşünüyor ve yaklaşık 2000 tl min gideceğini hesap ediyordum. Sadece 1 den 2 geçişte değil 2 den 3 e geçişte de yapıyordu. Sorunun kaynağını tesadüfen buldum
    Meğer turbonun ordan motorun arka kısmına incecik metal bir boru gidiyor, plastik ince bir hortumla birleşip motorun arka kısmında bir yere giriyor. O plastik boru yerinden çıkmış. Taktım, bahsettiğim ses seda hiç birşey kalmadı Anladığım kadarıyla turbo hava dönüşü ile alakalı bir durumdu ve çözüldü. Resmini çekip daha sonra eklemeye çalışacağım. Kolay gelsin.
    Opel insignia
    35 NBP 24
    - 1.6 T - Cosmo - 2010 - Gri - afl
    - 18" Jant - dvd 800 - Lovato obd lpg

Yorum

Orjinal yazı sahibi: YaheL

abilerim selamlar...

dizel insigniam birinci viteste araç devirli iken vites yükseltme için debriyaja basıp vitesi boşa alırken bazen çok sert ve sarsıntılı şekilde brakıyor...

ancak volan ve baskı balata değişeli 30bin km olmadı bile neden olabilir ???

yardımınız lütfen

Şanzuman da km çok önemli değil 100 km dede baskı balata gidebilir 5000 km de de volan gidebilir bazen paspas klipsleri takılı olmadığında debriyajın pedalını etkileyebiliyor bu tür kontrolleri yaptınızmı.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Abi ustaya baktırdım baskının durumu iyi dedi

sadece birinci viteste yüksek devirde yaptığını söylediğimde motorun yüklü iken birden debriyaja bastığımızda bu tarz titreme ve sarsıntıları yapması normal dedi..

Yorum

İşleniyor...
        X