Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araba Sıcaktan Erimeye Başladı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Araba Sıcaktan Erimeye Başladı

Cümleten Selamunaleyküm dostlar,

Öncelikle anlatacağım sorunlar bence sorundan ziyade noksanlık. Gönül ister ki olmasın ama Allah yapısı değil, kul yapısı sonuçta.

Güneş hususunda ne kadar hassas olduğumu size anlatayım, yani demem o ki her türlü önlemi kendimce alıyorum.

Güneşin farları sarartmamasını engellemek için gün içerisinde gölgenin en fazla olduğu yere ve güneşin direk ön tarafa gelmesini engellemek için hep arka tarafını güneşe karşı koyuyorum. Arka pandizotta devamlı bir güneşlik, kolçaktan başlayıp, vitese kadar olan kısımada temiz bez seriyorum. Ön tarafa koyduğum güneşliği hiç saymıyorum bile.

Şimdi dostlar, bu kadar önleme rağmen ilk noksanlık daha öncede dile getirilen far açma kapama modülü üzerindeki tırtıklı parça eridi. Dokunuyorsunuz, jelibon gibi parmağınızın izi çıkıyor. (Zekice, Allah korusun olur da araba çalınır, hırsız farı açmaya çalışır ve sonra araç bulunursa polisin parmak izi aramasına gerek kalmayacak )

İkinci noksanlık, çam açma - kapama modülü üzerindeki kaplamanın tel tel kabarcık halinde dökülmesi. Ben çözüm olarak 3M'in şeffaf folyosunu kapladım. Fena da durmadı hani.

Üçüncü noksanlık, bagaj kapağının menteşesinin oturduğu yerdeki hareketli plastik (Tamponun üstünde bulunan elinizle ittiğinizde tekrar eski haline dönen) durduk yere kırıldı.

Sizce bu noksanlıkları garantiden hallettirebilir miyim?

Uzun süredir sormak istediğim bir husus daha var. Aracı kapatıyorsunuz. Kapıyı açıp kapatıyorsunuz. Yaklaşık 10 dakika sonra klima kontrolünün olduğu kısmın aydınlatması yaklaşık 5 saniye yanıyor, sonrasında kendiliğinden sönüyor. Hatta fotoğrafını bile çektim. Akşam eve gittiğimde atacağım fotoğrafını. Neden oluyor sizce?

Ynt: Araba Sıcaktan Erimeye Başladı

Erime ve soyulmalar kronik maalesef.Aracınızın garantisi var ise değiştirebilirsiniz.
    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
    2.0 CDTI
    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Erime ve soyulmalar benim araçta yok şimdilik... malatya da çok sıcak ve herhangi bir önlemde almıyorum.. ön göhüsteki yada turn push oldugu kısımdaki aydınlatmalar için 2 saat sonra bile kendiliğinden 5 sn kadar yanıp söndüğünü görmüştüm.. bende anlam veremedim..))

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44
        Erime ve soyulmalar benim araçta yok şimdilik... malatya da çok sıcak ve herhangi bir önlemde almıyorum.. ön göhüsteki yada turn push oldugu kısımdaki aydınlatmalar için 2 saat sonra bile kendiliğinden 5 sn kadar yanıp söndüğünü görmüştüm.. bende anlam veremedim..))
        Hatta bir seferinde aracı parkedip, uzun bi süre sonra gece yanından geçerken el freninin P lambasının ve yine klima kontrol modülünün aydınlatmasının sırayla yanıp söndüğünü bile görmüş ve sizin gibi bende bir anlam verememiştim.

Yorum

Bazen gecenin bi yarısı sigara içerken balkondan bakıyorum tuşların kırmızı aydınlatması yanıp sönüyor.. cins bizim bu insignia lar..))

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

perili araba.
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
            SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

soyulma kısmi olarak bazı yerlerde var ama erimeyi ilk defa duydum. Sanırım sizin ki titreyen göze çöp batar misali siz sakındıkça aksi olmuş.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: davutmaral
                soyulma kısmi olarak bazı yerlerde var ama erimeyi ilk defa duydum. Sanırım sizin ki titreyen göze çöp batar misali siz sakındıkça aksi olmuş.
                Muhtemelen Yakın zamanda bakım için nasip olursa servise gideceğim. Yepyeni maceraların beni beklediğine adım gibi eminim.

Yorum

geçmiş olsun. cidden ilginç bir durum yaşıyorsunuz. benim aracım kahverengi ve sürekli açıkta, güneşliksiz aydının 45-50 derece sıcağında duruyor, ama şimdiye kadar benzer bir soyulma ya da erime yaşamadım. mutlaka servise başvurun.

2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
                  2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi

Yorum

Aracı Aldığım Yılın Yaz Ayında Marmariste 5 Gün Güneşe Maruz Kalan Far Açma Düğmesinin Silikon Esaslı Kısmı Erimiş ve Garantiden Değişmişti. Sıcağa Gelmiyor İçindeki Trimler. Korumak Lazım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mccoffeer
                      geçmiş olsun. cidden ilginç bir durum yaşıyorsunuz. benim aracım kahverengi ve sürekli açıkta, güneşliksiz aydının 45-50 derece sıcağında duruyor, ama şimdiye kadar benzer bir soyulma ya da erime yaşamadım. mutlaka servise başvurun.
                      Servisin her zaman olduğu gibi "Kullanıcı hatası, içini neyle temizliyorsunuz, kapalı garajda durması lazım" vs gibi bir cevap alacağım konusunda şüphem yok. Hatta sizin yorumunuzun çıktısını alıp okutturacağım kendilerine. Bakalım nasıl bir dahiyene çözüm bulacaklar. Daha 15-20.000 'de fren balatası biten Captiva kullanıcısının isyanına "Ağbi, araba ağır, durum gayet normal" cevabından sonra pek umudum yok ama

Yorum

İşleniyor...
                      X