Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yağ

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yağ

Arkadaşlar,

İyi hafta sonları,

Yağ değeri % 19'a geldi.Ne zaman kırmızı ışık yanar,bayramda uzun yola gideceğim,aracın 1. Yıl serviside 2 Ekimde geliyor( 9000 Km civarı/1.6 Dizel,Cosmo ) ,acaba bayramdan önce bakımı yaptırsam mı yoksa bu yağ beni idare eder mi?Yollarda sorun yaşamak istemiyorum.Opelden Usta % 0 olana kadar kullan dedi.Üstüne yağ eklemek gerekir mi diye düşündüm, o elektronik ikazı değiştirmez , önemli olan motordaki yağ çubuğu dedi.Ona baktım oda ortanın 1 altında.İlginç olan elektronik yağ ikazı araç yatarken bile düşebiliyor.Sanki bir yazılım, tarih ile orantılı düşmesi ayarlanmış gibime geldi.Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini rica ediyorum.

Ynt: Yağ

hocam er yada geç o bakım yapılacak.içinin rahat olası için şimdiden git yaptır bakımı derim.uzun yola çıkacakmıssın madem yakıta katkısı olur

Yorum

Sağol,Aktuğ,tavsiyeni not aldım

Yorum

%20 3000 km tekamül ediyor.. Karar sizin. Yılın dolmasına da var.
        Beyaz 1.6 T Cosmo Flexride DVD800 Infinity

Yorum

Bizim ülkede bakım aralıklari zaten gereğinden kısa.bence yılın dolmasını bekleyin.2 aya yakın var..az degil..
          2010 insignia 1.6t cosmo karbon siyah..

Yorum

Evet dediğiniz gibi hem km hem de geçen süre hesaplanıyor. Ben olsam yeni motor olduğu için bayramda uzun yol yapmadan önce değiştirirdim.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Akif Hoca1, emperor, Rıfat arkadaşlar teşekkürler

Yorum

valla ben en son yağ değiştirdiğim zamandan beri 18bin km yol yaptım. bu aralar korkarak biniyorum araca. 9000km çok erken bence. ha tabi benim aracım 1.4 benzinli, dizellerde daha erken değişim olması gerekiyorsa bilemiyorum.
                1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

yeni motorda bir defaya mahsus ilk 2000-3000 km yağın değmesi iyidir. bunun dışında yağ göstergesi bir işe yaramayan ir gösterge. yağı kendiniz yağ çubuğu ile kontrol ediniz. km si gelince de değiştiriniz.

Yorum

Benim aracimda yeni 11bin oldu.bu eylülde enaz bi 3bin km yol yapmak planım var.,bende bakımı yaptırıp öyle çıksam yola diye düsünüyorum. Çünkü tatilden döndükten sonra aylık yapacağım km 600
                    2015 BEYAZ 1.6 CDTI COSMO ACTIVE SELECT+STILL PAKET

Yorum

İşleniyor...
                    X