Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kol dayama nasıl sökülüyor?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Kol dayama nasıl sökülüyor?

Viraj alırken kol dayamanın olduğu yerden gelen trim çıtırtı seslerini gidermek için kol dayamayı sökmemiz gerekiyor. Arka tarafı söküp öne doğru mu geliyoruz? Pratik bir yöntemi var mı?
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Ynt: Kol dayama nasıl sökülüyor?

ben kol dayamayi tam olarak sokemedim zorlayip kirmak istemedigim icin. ancak yanlardaki plastik parçaları söküp tırnakların oldugu ve plastiklerin birlesme yerlerini yaglayarak oradaki trim seslerini aza indirdim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
      Viraj alırken kol dayamanın olduğu yerden gelen trim çıtırtı seslerini gidermek için kol dayamayı sökmemiz gerekiyor. Arka tarafı söküp öne doğru mu geliyoruz? Pratik bir yöntemi var mı?
      Teşekkür ederim yanıt için. Beceremezsem serviste söktürecem artık.
      @Murat

Yorum

Arka tarafta sağ ve solda birer vida vardı, onları söktüm, arka havalandırmayı da yerinden çıkardım, çakmak soketiyle birlikte ancak alt kısım yerinden yukarı doğru hafif kalkıyor olmasına rağmen ileriye doğru olan kısım yani vites alt kısmı yerinden kıpırdamadı. Fazla zorlamadım söktüğüm yerleri aynen geri taktım.

Kendisi kol dayamanın olduğu kısmı tamamen söken veya nasıl söküldüğünü gören var mı arkadaşlar?
        @Murat

Yorum

Kol dayama/kolçak veya vites kısmından bendeki gibi kasisli yollarda, viraj dönerken çatırtı, çıtırtı, tıkırtı sesi duyanlar için ben sorunumu %80-90 oranda çözdüm diyebilirim.
          Benimki gibi sorun yaşayanlara yardımcı olma anlamında paylaşmak istiyorum.
          yanımızda kapı/pencere yapışkanlı süngerden bir paket ve bir adet de makas olması yeterli.

Kol dayamanın usb girişi ve kart okuyucuyla arkadaki gözü de örten kapağı arkaya doğru tam olarak kaldırıyoruz.
          En arkada sağlı sollu 2 adet içeri doğru bakan mandal var. Onları aynı anda içeri doğru bastırınca hemen orta kısımdan yukarı çekiyoruz ve kol dayama arkadan öne doğru açılmaya başlıyor. Sağ ve sol taraftan üst plastik kısım yavaş yavaş açılıyor yukarı doğru. Vites topuzuna kadar bu şekilde gitmek mümkün. Vites körüğüne dikkat ederek o noktada üst kapağı kenara kaydırınca üst kapağın alt kısma girdiği ek yerlerine yapışkanlı süngerden makasla keserek parça parça yapıştırıyoruz. Üşenmeden tüm geçme yerlerine yapıyoruz. Bitince kapağı aynen geri taktığımızda rahatsız edici çıtırtı seslerden nerdeyse tamamen kurtulduğumuzu görüp mutlu oluyoruz.
          @Murat

Yorum

İşleniyor...
          X