Orjinal yazı sahibi: ersinnisre
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Tünel algılama özelliği çalışan varmı
Collapse
X
-
Önceki Insignia aracım 2012 1.4 t idi ve bu tünel konusunda hiç sorun yaşamadan kullanmıştım.
Şu anki aracım makyajlı 2014 1.6t ve yine sorunsuz çalışıyor maşallah. Fark var mı derseniz evet var; şöyle ki, makyajlı kasada biraz daha geç giriyor devreye yani birkaç saniye daha. Ve tünelden çıkınca da yine birkaç saniye daha geç drl yi açıyor. Ben sorun etmiyorum bunu.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
-
makyajlı kasada tamamen (eğer başka başka bir arıza yoksa) ışık yeterliliğini baz alıyor. tünel içi aydınlatma yeterliyse gecikmeli giriyor sensör tünel ucu ve içerisini kontrol ediyor, mesela 1-2 saniyelik tünel içine girdikten sonra olan otomatik far açılması, bulunduğum sitenin garajına daha henüz burnu sokar sokmaz yakıyor farları, çünkü ilerisi karanlık. ama aydınlık ve ileride ucu görünen tünellerde 1-2 saniyelik gecikme yapıyor. daha seri yapılabilirmiydi evet yapılabilirdi, eminim opcom da buna müdahale edilebiliyordur.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
- Beğenmeler 2
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Postmakyajlı kasada tamamen (eğer başka başka bir arıza yoksa) ışık yeterliliğini baz alıyor. tünel içi aydınlatma yeterliyse gecikmeli giriyor sensör tünel ucu ve içerisini kontrol ediyor, mesela 1-2 saniyelik tünel içine girdikten sonra olan otomatik far açılması, bulunduğum sitenin garajına daha henüz burnu sokar sokmaz yakıyor farları, çünkü ilerisi karanlık. ama aydınlık ve ileride ucu görünen tünellerde 1-2 saniyelik gecikme yapıyor. daha seri yapılabilirmiydi evet yapılabilirdi, eminim opcom da buna müdahale edilebiliyordur.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Postmakyajlı kasada tamamen (eğer başka başka bir arıza yoksa) ışık yeterliliğini baz alıyor. tünel içi aydınlatma yeterliyse gecikmeli giriyor sensör tünel ucu ve içerisini kontrol ediyor, mesela 1-2 saniyelik tünel içine girdikten sonra olan otomatik far açılması, bulunduğum sitenin garajına daha henüz burnu sokar sokmaz yakıyor farları, çünkü ilerisi karanlık. ama aydınlık ve ileride ucu görünen tünellerde 1-2 saniyelik gecikme yapıyor. daha seri yapılabilirmiydi evet yapılabilirdi, eminim opcom da buna müdahale edilebiliyordur.
Yorum
-
Bende de benzer ve şöyle bir sorun var, özellikle akşamları misal 18.00den sonra arabayı çalıştırıyorum, ortalık günlük güneşlik her yer aydınlık farını yakıyor, iç kısmın ışığını da kısıyor tabi, geri manevra yaparken örneğin geri görüş kamerasının görüntüsünü ekranda neredeyse göremiyorum, kadranlar da bi o kadar gözükmüyor.
Önceki aracım Jetta'da böyle bir durumda kendim müdahele ediyordum ve farları kapayabiliyordum, bunda far kumandasının konumunu değiştirsem de farları kapayamıyorum.
Bunun bir çözümü yok mudur?
Aracım 2016 Cosmo, ÇGP de mevcut.
Yorum
-
Kitapçıktan alıntı
Tünel tespit özelliği
Bir tünele girildiğinde, kısa huzmeli
farlar gecikmeden yanar.
Sürüşe duyarlı ön farlar (AFL)
Adamlar haklı! bazen katılıyorum, tünelden çıkınca hemen söner demiyor 2- 3 km kadar.( güneşe çıkınca kör olduğundan hız bilgisini vs. göremediğin için ekranda ekran aydınlatması kısık olduğundan) problem değil.1.6 SIDI
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Alkantra View PostBende de benzer ve şöyle bir sorun var, özellikle akşamları misal 18.00den sonra arabayı çalıştırıyorum, ortalık günlük güneşlik her yer aydınlık farını yakıyor, iç kısmın ışığını da kısıyor tabi, geri manevra yaparken örneğin geri görüş kamerasının görüntüsünü ekranda neredeyse göremiyorum, kadranlar da bi o kadar gözükmüyor.
Önceki aracım Jetta'da böyle bir durumda kendim müdahele ediyordum ve farları kapayabiliyordum, bunda far kumandasının konumunu değiştirsem de farları kapayamıyorum.
Bunun bir çözümü yok mudur?
Aracım 2016 Cosmo, ÇGP de mevcut.
Yorum
-
Benim de problemim daha çok geç sönme şeklinde. Ben makyajlı ve makyajsız kasayı sürekli dönüşümlü kullanıyorum ve makyajsız kasanın farları yaktığı tünellerde makyajlı kasa yakmayabiliyor. Bazen akşam karanlığında girilen tünelde farlar yanmazken, bazen gündüz aynı tünele girdiğimde farların yandığını görüyorum. Yani kısaca tutarsız çalışıyor.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: medi View Post
Multimedya ekranını ayarlar bölümünden sadece gündüz moduna ayarlarsanız farlar otomatik yansa da ekran kararmaz. Ancak sürücü ekranına müdehale edilemiyor diye biliyorum.
Yorum
Yorum