Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastik Basinci HK

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Lastik Basinci HK

Arkadaslar gunaydin ;
    245 45 18 lastiklerin arac standart agirlikta iken hava basinclari ne olmali ...lastikcim 36 hava basti ama bana cok geldi sanki biraz...simdiden tesekkur ederim
    2014 SIDI AT6 Cosmo +park&go +bose ses sistemi

Ynt: Lastik Basinci HK

önler 34, arkalar 33 kullanıyorum.

Yorum

34 iyidir. Ben balon riskini azaltmak için 35 kullanıyorum. 36 da sekiyor.
      Beyaz 1.6 T Cosmo Flexride DVD800 Infinity

Yorum

Kapı eşiğindeki lastik basınç tablosundaki eco verisine göre önler 39 arkalar 38 olarak kullanıyorum.
        insignia 1.4T Edition Elegance

Yorum

Ben önler 34 arkalar 33 kullanıyorum fazla basınçta zaten ani gaz tepkimelerinde patinnaja geçmesi durumundan ve sert süspansiyonlarımdan dolayı havayı biraz az tutuyorum lastiğe zarar veriyorum bununda farkındayım

Yorum

Bizim makyajlı kasanın süspansiyonlar daha yumuşak olduğundan ön-arka 35 yapıyorum, konforla ekonun ortası olsun diye.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Benim araçda makyajlı kasa,19jant dan dolayımı bilmiyorum 36 35 şeklinde kullanmama ragmen süspansiyonlar çok sert geliyor bana.
              2015 BEYAZ 1.6 CDTI COSMO ACTIVE SELECT+STILL PAKET

Yorum

Siz birde makyajsız kasayı o basınçlarda kullanın Makyajlı kasa 19jant kullandım benim aracım 18jant olmasına rağmen makyajlı kasada ciddi bir süspansiyon iyileştirmesi yapılmış.Bence 34-35 hava ideal

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tuncaybuyan
                  Kapı eşiğindeki lastik basınç tablosundaki eco verisine göre önler 39 arkalar 38 olarak kullanıyorum.
                  Buradaki Eco mantığı yere sürtünme ne kadar az olursa yakıt tüketimi o kadar azalır bunun yanı sıra frenleme mesafesi uzar virajlarda tutunma zayıflar bu nedenle lastik ölçüleriniz bu şekilde yaptığınızda ekonomi sağlanır.
                  Araç içinde yol hataları sebebi ile sekme/zıplama artar ama siz gerçek bir ekonomik sürücü iseniz zaten yavaş gidiyorsunuzdur ve sizi etkilemez.

Not:O tablolarda 9,10 ifadeleri yazar
                  ( 9) Sadece kış lastiği olarak kullanımına müsaade edilir.
                  (10) Reinforced (yanak ve sırt kısmı güçlendirilmiş) lastik modeli (XL)

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Benim kafama takılan basınç ayarını lastik soğukken yapıyoruz. Ama malum hava sıcak ve örneğin 3.1bara (45psi)ayarladığım basınç, 3.6(52psi)lere hareket halindeyken ćıkabiliyor. Basınç ayarını sonradan düşürmek gerekir mi? Toleransı ne kadar olmalı.

Yorum

45 psi ten yukarisi riskli ve tehlikelidir aman dikkat 39 psi gecmeyin

Yorum

Abi ticari araç için sormuştum. Fabrika verisi 45 psi. Ama havalar ısınınca 53-54 lere yükseliyor. Düşürmek gerekir mi seyir güvenliği açısından?

Yorum

Ticari araclardaki lastik ve basinclari hakkinda bilgim yok aracin kitapcigindaki degerlerse birsey yapmaya gerek yok.

Yorum

İşleniyor...
                          X