Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Farların beyazdan sarıya dönmesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Farların beyazdan sarıya dönmesi

Herkese merhaba,
    Aracın farları ilk çalıştırdığımda beyaz gözüküyor ama gittikçe sarıya dönüyor zamanla. Bugün dikkat ettim ilk çalıştırdğımda beyaz-mavi gibi görünen afl arabadan indiğimde baktığımda sarı gözüküyordu, zaten sürüş sırasındada bu anlaşılıyor. Bunun nedeni ne olabilir ? Araç 1.6 136 sport

Ynt: Farların beyazdan sarıya dönmesi

Kullanılan ampülün kelvin değerinden kaynaklanıyor sanırım. Yağışlı ve normal havalarda en iyi aydınlatmayı sağlamak için uygun kelvin değerine sahip ampül kullanıyorlar. Merceğin bakış açısına göre de renk değişik gibi görünebiliyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uğur K
      Kullanılan ampülün kelvin değerinden kaynaklanıyor sanırım. Yağışlı ve normal havalarda en iyi aydınlatmayı sağlamak için uygun kelvin değerine sahip ampül kullanıyorlar. Merceğin bakış açısına göre de renk değişik gibi görünebiliyor.
      Bugün opel asistance ı aradım, bana kesinlikle eğer falarınız bi xenon ise ve selamlamayı beyaz şekilde yapıyorsa sarıya dönmemesi gerekir, afl farın beyninde veya merceklerinizde sorun olabilir, servise göstermenizde fayda var dedi. Diğer sport veya cosmo paket araçtada bu sorun var mı ? Bilerek yapılmış yazılımsal bir durum olabilir mi acaba daha iyi aydınlatma sağlasın diye?

Yorum

Biri daha parlak biri daha soluk yanıyorsa, soluk olanın ömrü bitmiş demektir. İlk çalıştırdığında yada gece çalıştırmadan kapı kilitlerini açtığında farlar otomatik yanıp, mercekler sağa sola ayar çekerken, ömrü bitmeye yakın ya da biten far önce pembemsi bir ışıkla yanıyor, sonra beyazlaşıyor ama neticede sağlam olana göre sarıya çalıyor rengi. Benimde aynı durumum vardı, değiştirdim.

Yorum

Peki sizce xenon ampul tek mi değişmeli çift mi? Ve ortalama ne kadar bu ampuller?
          F30 Sport+

Yorum

Ben diğeri sağlam olduğu için tek değiştirdim. Ama önerilen çift değiştirmek. Piyasada uygun fiyata xenon ampulleri olup, aramızda kullananlar var. Ama benim gibi servisten GM onaylı alırsan biraz tuzlu. Aşağıda linki var örnek için:

https://www.balkanopelparca.com/pinfo.asp?pid=163

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aykutekim
              Ben diğeri sağlam olduğu için tek değiştirdim. Ama önerilen çift değiştirmek. Piyasada uygun fiyata xenon ampulleri olup, aramızda kullananlar var. Ama benim gibi servisten GM onaylı alırsan biraz tuzlu. Aşağıda linki var örnek için:

Yalnız araç daha yeni 2016 çıkışlı sport paket. Yani farın ömrünün bitmesi gibi birşey söz konusu değil birde ikiside sarıya dönüyor. Ama kullanılan ampulden kaynaklıysa sorun afl farın içindeki ampulu değiştirmeyi düşünebilirim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kaptan344
                Orjinal yazı sahibi: aykutekim

Yalnız araç daha yeni 2016 çıkışlı sport paket. Yani farın ömrünün bitmesi gibi birşey söz konusu değil birde ikiside sarıya dönüyor. Ama kullanılan ampulden kaynaklıysa sorun afl farın içindeki ampulu değiştirmeyi düşünebilirim.
                aracın yeni olduğunu söylemedin başta yada biz dikkatli okumamışsız Neyse o zaman en kısa zamanda doğru servise...

Yorum

Merhaba,

Xenon ampüller açıldığı anda yani balast tarafından ateşlendiği ilk anda mavimsi bir renk tonunda yanar ve 10-15 sn içinde beyaz renk alır. Bir süre sonra hafif sarımsı renge kavuşur. Bu gayet normal bir durumdur.

Orjinal xenon sistemler 4300K ampül kullanır. 4300K gün ışığı tonudur ve sizdeki renk normal. Eğer yerdeki ışık zayıf değilse ve AFL sisteminiz normal çalışıyorsa hiçbir problem bulunmuyor.

Işık renginin beyaz veya hafif mavi olmasını istiyorsanız Osram'ın 5000K cool blue xenon ampüllerinden alıp çıkanları yedeğe saklarsınız.
                  Life begins @ 4000 RPM

Yorum

Arkadaşlar Merhaba ;
                    Yaklaşık 2 ay önce farın birinin morumsu olmasından dolayı, 2 adet xenon ampul almak zorunda kaldım.Orjinal parçanın servisten aldığım fiyatı 530,00 TL ( 1 ad.) ikisinin birden değiştirilmesi gerektiği söylendi ve maliyeti yüzünden piyasa araştırması yaptım.İçinden çıkılmaz bir hale gelince durum en iyisi sağlam olanı söktürüp kodu markası ne ise aynısını piyasadan bulmayı tercih ettim. Çünkü servisteki ustadan aldığım bilgiye göre içinden GM yazılı çıktığı gibi bazılarında philips veya osram da çıkabiliyor yönünde olmuştu.Ustanın da söylediği gibi benimde GM yazılı çıkmadı ve Osram XENARC 66140 D1S 35W xenon ampul çıktı.Servisin Orjinal parçaya 530 TL dediği ampulü piyasadan aracın sağlam ampulünün birebir aynısı 220 TL ye aldım. Her ikisine 440,00 Tl ödedim. Yalnız şöyle bir durumla karşılaştım ve hala bu gıcık durumun düzelmesini sabırla bekliyorum. Sabırla Bekliyorum dememdeki maksat şu aldığım firma xenon ampuller ile ilgili şunu söyledi; Xenon ampuller ilk açıldığında beyaz yanar daha sonra sarı döner, belli bir saat bu durum devam eder, ampullerin bu saati doldurduğu anda ilk açıldığındaki ve orjinal olması gereken beyaz rengi görürsünüz, sözleridir. bunu kısmen görüyorum ama halen istediğim tam beyaza ulaşmış değil.İlk takıldığında mercekli far gibi olan ampuller şimdilerde daha beyaza dönük ama tam değil. Satıcının söylediği husus ile ilgili bilgisi olan veya deneyimi olanlar varsa yönlendirmelerine ihtiyacım var. Çünkü ben İnsigniamın orjinal beyaz xenonlarını istiyorum..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ekalkici
                      Merhaba,

Xenon ampüller açıldığı anda yani balast tarafından ateşlendiği ilk anda mavimsi bir renk tonunda yanar ve 10-15 sn içinde beyaz renk alır. Bir süre sonra hafif sarımsı renge kavuşur. Bu gayet normal bir durumdur.

Orjinal xenon sistemler 4300K ampül kullanır. 4300K gün ışığı tonudur ve sizdeki renk normal. Eğer yerdeki ışık zayıf değilse ve AFL sisteminiz normal çalışıyorsa hiçbir problem bulunmuyor.

Işık renginin beyaz veya hafif mavi olmasını istiyorsanız Osram'ın 5000K cool blue xenon ampüllerinden alıp çıkanları yedeğe saklarsınız.
                      Evet bende bu bilgiyi aldım bugün servisten. Benim asıl istediğim makyajsız kasadaki beyazlık. Benim için bu yeterli. Bunlarda 5000k ile sağlanabiliyor o zaman haklı mıyım ?

Yorum

Merhaba,

Evet bende bu bilgiyi aldım bugün servisten. Benim asıl istediğim makyajsız kasadaki beyazlık. Benim için bu yeterli. Bunlarda 5000k ile sağlanabiliyor o zaman haklı mıyım ?
                        Kasalar arasındaki farın mercekleri değişikse bu da renk farkı yaratabilir.
                        Işık'da Kelvin değeri arttıkça renk beyaz ve maviye doğru gider. Düşük kelvinler ise sarı ve kırmızıya doğru gider.
                        Eğer maximum ışık almak istiyorsanız osram'ın xenon nightbreaker ampüllerini öneririm ödül almış bir ampüldür (4300 k standart sarıya yakın renk)
                        Beyaz tonda ışık seviyorsanız osram coool blue (5000k) , eğer beyaz'dan hafif maviye çalan renk seviyorsanız coool blue intense (5500K) ampül alın. Kesinlikler çin veya ucuz piyasa malı ampül takmayın.

Bende makyajsız kasa AFL far var, renk beyazımsı . Ampüllerim zayıfladığında nightbreaker serisi takacağım.
                        Life begins @ 4000 RPM

Yorum

Merhaba,

Kasalar arasındaki farın mercekleri değişikse bu da renk farkı yaratabilir.
                          Işık'da Kelvin değeri arttıkça renk beyaz ve maviye doğru gider. Düşük kelvinler ise sarı ve kırmızıya doğru gider.
                          Eğer maximum ışık almak istiyorsanız osram'ın xenon nightbreaker ampüllerini öneririm ödül almış bir ampüldür (4300 k standart sarıya yakın renk)
                          Beyaz tonda ışık seviyorsanız osram coool blue (5000k) , eğer beyaz'dan hafif maviye çalan renk seviyorsanız coool blue intense (5500K) ampül alın. Kesinlikler çin veya ucuz piyasa malı ampül takmayın.

Bende makyajsız kasa AFL far var, renk beyazımsı . Ampüllerim zayıfladığında nightbreaker serisi takacağım.
                          eski kasada olanlar 5000 k olmalı o zaman. Bende onu takmayı düşünüyorum. Sizce 5000k ile 4300k arasında gözü yorma veya aydınlatma konusunda çok fark olur mu ? Birde acaba ampulün kodu ne ds1 veya ds2 mi ?

Yorum

Araçlarımızın orjinal fabrika çıkışı xenon ampullerin kelvin değeri nedir ? Lütfen Kesin Bilgi Gelsin

Yorum

Göz yorma konusunda problem olmaz orjinal xenon sistemlerde. Aydınlatma olarak ampülün marka modeline ve kelvin değerine göre değişir. Orjinal ampüllerimiz 4300K. Eğer sanayide tanıdığınız elektrik malzemesi satan yer varsa deneyerek de alabilrisiniz. Ampülleri takması çok da zor değil.
                              Life begins @ 4000 RPM

Yorum

İşleniyor...
                              X