Duyuru

Collapse
No announcement yet.

arkadaşlar yardım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• arkadaşlar yardım

Arkadaşlar Merhaba,

İnsignia almak istiyorum. Fakat araştırdıkça kafam allak bullak oldu desem yeri olur.

Öncelikle arabayı nasıl kullandığımı anlatayım. Hafta içi çalıştığımdan Araba hafta içi yatıyor, hep hafta sonu kullanıyorum. Ve hafta sonları da ayda toplam 800-1000km yol yapıyorum ve bunun %90 şehir dışı. Yani genelde şehir dışı kullanıyorum ve arabanın hızını 95 e ayarlayıp öyle sakin sakin kullanırım.

Sürekli şehir dışında ve sabit hızla gideceğim için ve arabanın kasasının ağır olduğunu da hesaba katınca çekişte problem olmaması, bayılma, ayılma olmaması için ilk önce 1.6T veya 2.0T motor ve yakıt ekonomi olsun diye lpg taktırırım diye düşündüm.

Fakat araştırmalarımda lpg de insignia nın subapları erittiğini, uyumsuz olduğunu duydum.

Bu sefer dizel mi alsam, yoksa lgp li taktırıp subapları mı erittirsem, ne yapsam bilemedim.

Yani arabayı uzun vade de kullanacağımdan ve üstüne de bir miktar kredi çekeceğim için arabanın yakıt ekonomisi benim için önemli.

Yorumlarınız nedir ?

Ynt: arkadaşlar yardım

Öncelikle Hoşgeldiniz, kendinizi tanışma başlığında tanıtırsanız tüm forum üyeleri sizleri tanımış olur.

Aylık 1000 km yapıyorsanız ve bunun %90'ı şehirdışıysa şahsen ben 1.6T Cosmo tavsiye ederim. Dediğiniz gibi 95e ayarlayıp gidiyorsanız yakıt sizi üzmeyecektir.

Ayrıca http://insigniateam.com/forum/index.php?topic=13250.0 linkini incelemenizi öneririm.
    2011 1.6T Cosmo + Sunroof

Yorum

Uzun yolda kullanıyorsanız ve dediğiniz gibi 90-100 'e sabitliyorsanız ekonomiklik açısından 1.4T lere bakın ama yok ara sırada gazlıyorum keyif almak istiyorum dersenizde 1.6T alın

genel ortalamanızı 100 olarak bakarsak 1.6T 7 litre yakar 1.4t 5.5 -6 lt yakar

Lpgeye gerek kalmaz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Merhaba,

Ben 2.0 T kullanmama rağmen, 1.6 T tercih et derim çünkü 2.0 yakıt üzebilir.
        Insignia Cosmo 2.0 Turbo 220 BG.

Yorum

hmm, neden hocam, ne kadar güçlü motor, o kadar rahat giden araba, o kadar da az yakan araba değil mi ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: trosem_
            hmm, neden hocam, ne kadar güçlü motor, o kadar rahat giden araba, o kadar da az yakan araba değil mi ?
            Aslında önceliğin az yakma ise fransız arabalarını tavsiye ederim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mehmet205
              Aslında önceliğin az yakma ise fransız arabalarını tavsiye ederim
              fransız arabalarına anca biri al bu senin olsun bu araba sana bedava derse binerim. fransız arabalarına 5 kuruş vermem. araba biniyorum diyeceksen almandan şaşmayacaksın.
              önceliğim tabii ki alman arabası ve elimden geldiğinde tasaruflu kullanmak

Yorum

2.0T otomatik olduğundan biraz fazla yakabilir ve vergisi fazla

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Gereginden fazla guclu olunca iyide yakiyor

Fatih beyin dedigi gibi otomatik olunca yakit bir nebze daha fazla oluyor.

Yol bilgisayarinin yalancisiyim ortalamam 12lt.
                  Insignia Cosmo 2.0 Turbo 220 BG.

Yorum

peki birşey sormak istiyorum.
                    1.6T + lpg li yerine CDTİ motor alsam nasıl olur ?
                    yukarda nasıl kullandığımı yazdım. O kullanışa karşılık bu motor nasıl olur ?

Yorum

Çok iyi olur,bir de yazılım yaptırırsın daha iyi olur. 170 bg,390 nm tork oluyordu sanırım...
                      2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Bütçe ne kadar ki?
                        2016 - İNSİGNİA - SPORT + STİL PAKET - BEYAZ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Mustafa147
                          Bütçe ne kadar ki?

60 a kadar rahatım. 65-70 i zorlarım.
                          kesinlikle kaçmayacak bir araba olursa 75 e kadar zorlarım.

Yorum

Bende 2.0 Turbo 4x4 var yakıt olarak şehiriçi:045krş şehirdışı:0,32-35krş gibi yakıyor,şehirdışı çok gidiyorsan 2.0 tercih meselesi ama daha zevkli oluyor, sonuçta bende hafta sonları biniyorum.Araba benim için tutku lpg tercih meselesi vergi 1080+1080 bende daha önce 1.6 180 bg var idi kasa ağır olduğu için motorda büyük olunca hızlanma ve ivmelenme daha iyi oluyor.Karar size kalmış.
                            OPEL İNSİGNİA 2.0 TURBO 220HP 4X4 COSMO+AFL FAR+FLEX RIDE+20İNÇ OPC JANT+SANROOF+REACARO KOLTUK(ISITMA-SOĞUTMA)+NAVİMEX ANDROİD MULTİMEDYA + ÖN ARKA KAMERA GÜVENLİK SİSTEMİ (ANDROİD)

Yorum

Hayırlısı.
                              OPEL İNSİGNİA 2.0 TURBO 220HP 4X4 COSMO+AFL FAR+FLEX RIDE+20İNÇ OPC JANT+SANROOF+REACARO KOLTUK(ISITMA-SOĞUTMA)+NAVİMEX ANDROİD MULTİMEDYA + ÖN ARKA KAMERA GÜVENLİK SİSTEMİ (ANDROİD)

Yorum

İşleniyor...
                              X