Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bitmeyen Balansla Bitmeyen Mücadele

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Bitmeyen Balansla Bitmeyen Mücadele

Merhaba arkadaşlar,

Bu konuyla ilgili forumumuzda ve internet ortamında bir çok konu başlığı var ama benim gibi mücadele eden ve hala çözemeyen kimseye rastlamadım.

Artık aklımı kaçıracağım sanırım. Bu sorunu çözmek için maddi manevi canım çok sıkıldı ve hala sorun tamamiyle geçmiş değil. Sizlerin önerilerini bekliyorum.

Aracımı geçtiğimiz kasım ayında 66000km iken aldım. Aracı bursa İnallardan alıp inegöle dönerken 100km civarı hıza direksiyonda titreme hissettim. Ertesi sabah hemen tanıdığım lastikçiye gittim lastikleri kontrol etti. Lasitkler devamlı aynı noktaya basmaktan iz yapmış ve hoplama yapıyordu ve bende goodyear eagle F1 aldım 4 adet.

Fakat titreme geçmedi 2 gün sonra lastikçiye gittim bi daha balans yaptı ve titreme büyük oranda azaldı ama sıfırlanmadı.

Bende düzelir diyip fazla üzerine gitmedim ama bu durum beni rahatız etmeye başladı. Aracı servise götürdüm ön tabla burçları değişti (570 tl) ve balans yapıldı ama yine düzelmedi. Bende inegölde farklı bir balancıya gittim o da çözemedi.

Bu arada sol aksım bozuldu. Araç yüksek torklarda kasayı sallıyordu. Sol aks komple bursa neskarda değişti ve jantlar tornada düzeltildi (2700tl). Sallama bitti ama balans tabiki düzelmedi. Serviste dedilerki lastiklerin arızalı biz burda sıfır insigniadan 4 takım jant lastik söküp senin araçta denedik araç ip gibi oldu dedileri.

Ama ben inanmadım dedim bana 4 lastik dayamaya çalışıyorlar. Siz aracı teslim edin ben lastikçimle görüşürüm dedim. Aldım aracı inegöle geldim. Tabi bu sırada otobanda denedim aracı balans baya baya geçmiş ama sıfır değil tabiki.

İnegöle geldim, 2 kere dışarda ve en son araç üzerinde finish balans yaptılar ama yine düzelmedi. Geçen cuma günü Bursa almira otelin arkasında meşhur bir balançıya gittim abide üzerinde balans yaptı ama lastiklerin desenleri bozulmuş dedi.

Ani fren falan mı yaptın dedi. Çünkü tekerler dönerken hoplamayı gözle görebiliyordunuz. Neyse atladım döndüm inegöle lastikçiye gittim durumu anlattım lastiklerimi aldı yerine Landsail Ls388 (çin) lastikleri taktık. Bi deneyelim dedik ama hala balans vardı. Daha yeni aldığım Arceo jantlarımı taktırdım belki dedim orjinal jantlar atıktır tornada tam düzeltememişlerdir.

Fakat hala hafif balans var. Yani artık arabayı satmaya kadar geldim. Çünkü aklıma başka bir şey gelmiyor Lütfen yardımcı olun arkadaşlar arabamı seviyorum satmakta istemiyorum

Insignia Cosmo 2.0 Turbo 220 BG.

Ynt: Bitmeyen Balansla Bitmeyen Mücadele

Önce çok geçmiş olsun balans konusunda hassas olduğunu düşünüyorum bence bir kaç eş dost arabasıyla deneme sürüşü yap senin düzelmedi dediğin balanslardan farklı bir durum olmayacağını düşünüyorum eğer farklıysa haklısın ilginç bir durum var ortada

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mehmet205
      Önce çok geçmiş olsun balans konusunda hassas olduğunu düşünüyorum bence bir kaç eş dost arabasıyla deneme sürüşü yap senin düzelmedi dediğin balanslardan farklı bir durum olmayacağını düşünüyorum eğer farklıysa haklısın ilginç bir durum var ortada
      Evet haklısınız tanıdık biri var onun insigniasıyla deneyeceğim. Bir ilginç durum daha var, balans bazen olmuyor. Mesela dün bursaya gittim otobanda hatta eşime verdim bakalım ondada olacakmı diye, otobanın sonuna kadar belirgin bir titreme yoktu ama yol bi yerde tıkanır gibi oldu orda frene bir kaç kez bastı bıraktı ve balans belirginleşmeye başladı.

Yorum

Servis balans için tabla burçlarını değiştirelim deyip de sorun devam ediyorsa sizin servisin peşini birakmamaniz gerekirdi sonuçta gereksiz bir parça değiştirilmiş. Düzgün bir ön takımı isi çözer bence.
        İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

Orjinal yazı sahibi: murat121
          Servis balans için tabla burçlarını değiştirelim deyip de sorun devam ediyorsa sizin servisin peşini birakmamaniz gerekirdi sonuçta gereksiz bir parça değiştirilmiş. Düzgün bir ön takımı isi çözer bence.
          Yarın arıyacağım servisi. Sıfır teker dedi, onuda taktık yine aynı.

Yorum

Araç üzerinde balans yapıldı mı ?
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
            SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Bende de benze sorunlar var malesef. Cuma günü akşam balans yaptırdın otobandan istanbula gittim. Daha istanbula gelmeden balans falan kalmadı. Laştık değişimi düşünüyorum bende artık arabayı süremez olduk

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
                Ali abi okuduğum kadarıyla araç üzerinde de birden fazla balans yapılmış. Sorun balans değil bence... Balans olsa 1 değil 2 değil.. Cihaz bozuk, usta bozuk, çırak işi olmuş vs vs dersinde birinde tutması lazım. Üzerine mekanik ustası da incelemiş tahmin yolu ile tamir işine de girişmiş becerememiş..

hOpe Geçmiş olsun..
                O arada 4 lastik jant komple değişip ip gibi oldu diyen arkadaşlar var. Sizde bu şekilde deneyin hatta mümkünse bunu diyen arkadaşlarla beraber deneyin. İp nasıl bir ipmiş ortaya çıksın. Bu işte bir ip..lik varda hadi hayırlısı...

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Klasik goodyear sorunu. Bu markada lastik alinmaz...
                  F30 Sport+

Yorum

Geçmiş olsun.. bu kadar uğraşıp çözememiş olmak can sıkıcı ve üzücü..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

iki kere üzerindede balans denendi ama olmadı.

Acaba fren tertibatıyla ilgili olabilir mi? Mesela bazen araçta hiç balans yokken, bir iki kere frene basıp çekeyim ayağımı sanki balan başlıyor.

Yorum

Jant yamukluğu yoksa aracınızda başka sorun var demektir. Salıncak burçlarını ve salıncağı tekrar kontrol ettirin. Arka aks taşıyıcılarınıda kontrol ettirin.
                        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Jant yamukluğu yoksa aracınızda başka sorun var demektir. Salıncak burçlarını ve salıncağı tekrar kontrol ettirin. Arka aks taşıyıcılarınıda kontrol ettirin.
                          jantlarım daha yeni (replika) ama orjinallerdede aynı durum var.

Arka aks taşıyıcıları derken arka tekerleklerin dimi ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hOpe
                            Merhaba arkadaşlar,

Bu konuyla ilgili forumumuzda ve internet ortamında bir çok konu başlığı var ama benim gibi mücadele eden ve hala çözemeyen kimseye rastlamadım.

Artık aklımı kaçıracağım sanırım. Bu sorunu çözmek için maddi manevi canım çok sıkıldı ve hala sorun tamamiyle geçmiş değil. Sizlerin önerilerini bekliyorum.

Aracımı geçtiğimiz kasım ayında 66000km iken aldım. Aracı bursa İnallardan alıp inegöle dönerken 100km civarı hıza direksiyonda titreme hissettim. Ertesi sabah hemen tanıdığım lastikçiye gittim lastikleri kontrol etti. Lasitkler devamlı aynı noktaya basmaktan iz yapmış ve hoplama yapıyordu ve bende goodyear eagle F1 aldım 4 adet.

Fakat titreme geçmedi 2 gün sonra lastikçiye gittim bi daha balans yaptı ve titreme büyük oranda azaldı ama sıfırlanmadı.

Bende düzelir diyip fazla üzerine gitmedim ama bu durum beni rahatız etmeye başladı. Aracı servise götürdüm ön tabla burçları değişti (570 tl) ve balans yapıldı ama yine düzelmedi. Bende inegölde farklı bir balancıya gittim o da çözemedi.

Bu arada sol aksım bozuldu. Araç yüksek torklarda kasayı sallıyordu. Sol aks komple bursa neskarda değişti ve jantlar tornada düzeltildi (2700tl). Sallama bitti ama balans tabiki düzelmedi. Serviste dedilerki lastiklerin arızalı biz burda sıfır insigniadan 4 takım jant lastik söküp senin araçta denedik araç ip gibi oldu dedileri.

Ama ben inanmadım dedim bana 4 lastik dayamaya çalışıyorlar. Siz aracı teslim edin ben lastikçimle görüşürüm dedim. Aldım aracı inegöle geldim. Tabi bu sırada otobanda denedim aracı balans baya baya geçmiş ama sıfır değil tabiki.

İnegöle geldim, 2 kere dışarda ve en son araç üzerinde finish balans yaptılar ama yine düzelmedi. Geçen cuma günü Bursa almira otelin arkasında meşhur bir balançıya gittim abide üzerinde balans yaptı ama lastiklerin desenleri bozulmuş dedi.

Ani fren falan mı yaptın dedi. Çünkü tekerler dönerken hoplamayı gözle görebiliyordunuz. Neyse atladım döndüm inegöle lastikçiye gittim durumu anlattım lastiklerimi aldı yerine Landsail Ls388 (çin) lastikleri taktık. Bi deneyelim dedik ama hala balans vardı. Daha yeni aldığım Arceo jantlarımı taktırdım belki dedim orjinal jantlar atıktır tornada tam düzeltememişlerdir.

Fakat hala hafif balans var. Yani artık arabayı satmaya kadar geldim. Çünkü aklıma başka bir şey gelmiyor Lütfen yardımcı olun arkadaşlar arabamı seviyorum satmakta istemiyorum

Günaydınlar;
                            Almira Otelin arkasındaki balansçının ismini verebilir misiniz ?
                            2014 SIDI AT6 Cosmo +park&go +bose ses sistemi

Yorum

Geçmiş olsun balans sorunu 2-3 ay kadar önce yaşamıştım. Aracı aldığımda lastik ihtiyacı vardı, Sıfır Kumho lastikği (normal ihtiyaç değişimi) taktıktan sonra araçla ilk şehir dışı yolculuğumuz çok kötüydü otoban üzerinde bir lastikçide havaları kontrol ettirip ayarlattım, nispeten düzeldi. Sonrasında bir rot balans yaptırdım, cuma akşamı trafik olduğu için testte yüksek hızlara çıkamadım. Ertesi gün kendim test ettim ve sorunun %90 çözüldüğünü ancak hala yüksek hızlarda hafif titreme olduğunu söyledim ustaya, önlere tekrar balans yapıldı ve bilinçlimi bilmiyorum ön lastik jantlar yer değişmiş. Şuan bir sorun yok, sağdaki jantta çizik vardı şimdi solda. Bazen gözüme çarpıyor ama titreme vs. Yaşamadığım için dert etmiyorum.

Yorum

İşleniyor...
                              X