Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kumanda algılanmadı hatası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Kumanda algılanmadı hatası

Arkadaşlar merhaba,
    Aracım 2015 1.6 CDTI cosmo . Dün iş çıkısı eve geldiğimde aracı stop edince kumanda algılanmadı diye ekranda bilgi çıktı. Start tuşuna tekrar basınca anahtarı kol dayamanın altına takmamı gösteren animasyon çıktı.Anahtarı takınca araç çalıştı fakat stop edince yine kumanda algılanmadı dedi. Kumanda üzerindeki tuşlara tepki vermedi. Araçtan indim kapı kolu üzerindeki düğmeye bastım fakat yine tepki vermedi. Anahtarla kapıları kitleyip bir müddet daha kumanda üzerindeki tuşlara basarak oyalandım. Yaklaşık 5 dk sonra kumanda çalıştı. Bu durum ikinci kez başıma geliyor. En son yaklaşık 2 ay kadar önce kadar aynı hatayı vermişti.Ondada kapıları normal anahtarla kitleyip eve çıktım diğer anahtarı denedim çalışmıştı. Aracı alalı 4 ay oldu. Bu tip bir durum yaşayan var mı? Servise gitmemi gerektirecek bir durum mudur. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Ynt: Kumanda algılanmadı hatası

Akü kutup başını söküp biraz bekledikten sonra tekrar takarak bir sıfırlama işlemi yapabilirsiniz(Tüm araç ayarlarınız sıfırlanacaktır)
    Kumanda pilini değiştirmeyi deneyebilirsinz.

Yorum

bende de bir kez oldu. çok önemsemedim. elektronik araçlar sonuçta. arada olabiliyor ufak sorunlar.
      İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: myurumez
        Arkadaşlar merhaba,
        Aracım 2015 1.6 CDTI cosmo . Dün iş çıkısı eve geldiğimde aracı stop edince kumanda algılanmadı diye ekranda bilgi çıktı. Start tuşuna tekrar basınca anahtarı kol dayamanın altına takmamı gösteren animasyon çıktı.Anahtarı takınca araç çalıştı fakat stop edince yine kumanda algılanmadı dedi. Kumanda üzerindeki tuşlara tepki vermedi. Araçtan indim kapı kolu üzerindeki düğmeye bastım fakat yine tepki vermedi. Anahtarla kapıları kitleyip bir müddet daha kumanda üzerindeki tuşlara basarak oyalandım. Yaklaşık 5 dk sonra kumanda çalıştı. Bu durum ikinci kez başıma geliyor. En son yaklaşık 2 ay kadar önce kadar aynı hatayı vermişti.Ondada kapıları normal anahtarla kitleyip eve çıktım diğer anahtarı denedim çalışmıştı. Aracı alalı 4 ay oldu. Bu tip bir durum yaşayan var mı? Servise gitmemi gerektirecek bir durum mudur. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
        Pili değiştirin kendiniz yapabilirsiniz.
        2010 insignia 1.6t cosmo karbon siyah..

Yorum

Bir keresinde hanım misafirliğe gitti.Bagajdan çocuk arabasını falan indirirken çantayı bagajda unutmuş,anahtarda çantada tabi.Bagajı kapatmış kapılar kitlenmiş sonra çantayı bagajda unuttuğu aklına gelmiş.Sonuç olarak ne bagaj açıldı ne kapılar.Bana telefon açtı babamın arabasıyla gittim yedek anahtarla açtım.
          Bagajda nasıl olduda anahtarı alglamadıda kapılar kitlendi.Allah korusun tatilde falan başımıza gelse çocuk içindeyken falan kapılar kitlense ne yapıcaz o akıma geldi.
          2016 - İNSİGNİA - SPORT + STİL PAKET - BEYAZ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Mustafa147
            Bir keresinde hanım misafirliğe gitti.Bagajdan çocuk arabasını falan indirirken çantayı bagajda unutmuş,anahtarda çantada tabi.Bagajı kapatmış kapılar kitlenmiş sonra çantayı bagajda unuttuğu aklına gelmiş.Sonuç olarak ne bagaj açıldı ne kapılar.Bana telefon açtı babamın arabasıyla gittim yedek anahtarla açtım.
            Bagajda nasıl olduda anahtarı alglamadıda kapılar kitlendi.Allah korusun tatilde falan başımıza gelse çocuk içindeyken falan kapılar kitlense ne yapıcaz o akıma geldi.
            Her ihtimale karşı yedek anahtarıda yanımızda taşıycaz herhalde

Yorum

Benim başımada geldi. O yüzden yedek anahtarı hanım taşıyor

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
              Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

bagajı anahtardan açınca kapı kilitleri açılmıyor, yani anahtarı bagajda unutunca kapılar zaten kilitli olmuş olacak. bagaj kilidi ise kapı kilitlerine bağlı olduğu için tekrar açılamaz. bagajdaki anahtar sensörü arka tamponun içinde koruma demiri üzerinde bulunuyor, anahtar bu noktaya yakın bir yere bırakılırsa bagaj tekrar açılabilir belki.
                InsigniaTEAM

Yorum

Aynı durum benim de başıma gelmişti hatta aracım daha iki haftalıkken. Kumanda algılamadı, manuel olarak kapıları açtım bu sefer de anahtar algılanmadığı için alarm devreye girdi, anahtarı kol dayamanın oraya yerleştirene kadar baya terletmişti ama. Servise sordum, arada bu şekilde yapabilir ama kısa süre içinde en az 3 defa tekrarlarsa anahtarın içinde problem olabileceğini, bu durumda anahtarı garanti kapsamından yenileyeceklerini söylediler.
                  2015 İnsignia 1.6 Turbo Sidi Cosmo Asteroid Gri.

Yorum

Aynı olay benimde başıma geldi 3 defa..Aracı çalıştırmak istediğimde anahtarı algılamadığı için çalıştıramadım.Daha sonar kumanda pilini değiştirdikten sorasında tekrarlamadı yaklaşık 2 ay oldu
                    1.6 CDTİ SPORT MOHANGAY KAHVE

Yorum

Arkadaşlar merabalar 2016 1.6 cdti cosmo aracım.
                      Aracım 3 gün önce anahtar kumandadını görmedi. Dışardan kapı kolundaki düğmeye bastım kapılar açılmadı kumanda düğmesine basıp açtım starta basdığımda anahtarı tanımadı aracım. Öncesinde fark etmedim kumandayı tanımadığı için kontak açık kalmış stop edince ve yağmurdaYağdığı için silecekler çalışmış ve aracın aküsü bitmiş aracı takviye edip çalıştırdım fakat stop edince araç kontağı kapatmadı o zaman akününde neden boşaldığını anladım. Arabayı çalıştırmaya çalıştım kumanda tanımlamadı anahtarı yuvaya takın uyarısı çıktı anahtarı yuvasına taktım çalıştı ama sonrasında gene kumandayı algılamıyor yuvada olmayınca yedek anahtarıda denedim oda aynı şekilde. Netten ve kitapçıktan araştırdım kapıyı abahtarla açın kontağı açınca anahtar senkronizasyon oluyor diyor gene olmadı. 3 gündür köyde olduğum için aracı çalıştırırken her seferinde anahtarı yuvaya takmam gerekiyor. Ne oldupunu anlayamadım daha önce yaşayan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum

Kumanda pilini çıkarın. Parmağınızla elinizle ön ve arkasını temiz de olsa temizleyip geri takın ve tekrar deneyin. Bunlar işe yaramazsa akü eksi kutup başını çıkarıp 5 dk sonra takın ve yine deneyin. Bende de bu sorun olduğunda bu yöntemler sorunu çözmüştü.
                        @Murat
                        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Kara Murat çok teşekkür ederim şimdi Dediğiniz gibi. Eksi kutup başını söktüm 5 dakika bekledim taktım düzeldi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Mustafa147 View Post

aynı şey başıma ayvalık yazlıkda geldi. anahtar çanta ile beraber bagajda kaldı. bagajı kapatır kapatmaz aklıma geldi ama geç kalmıştım artık. yedek anahtarda istanbulda idi. tüh be şimdi uğraş dur falan derken ama oda ne sürücü kapısının kilidi otomatik olarak açılmış. o an nasıl rahatladığımı anlatamam.
                            2016 insignia 1.6 CDTi AT. (ÇGP2)

Yorum

İşleniyor...
                            X