Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yol bilgisayarı ile gerçek tüketim arasında 1,5 lt fark normalmidir.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yol bilgisayarı ile gerçek tüketim arasında 1,5 lt fark normalmidir.

Merhaba Arkadaşlar,

Aslında konuyu daha önce başka bir başlıktada anlatmıştım ama başlık tam uymadığı için ve biraz daha dikkat çekmek için yeniden açtım. Kusura bakmayın. tmr

1.6 SIDI 170bg otomatik aracımın yol bilgisayarı ile gerçek tüketimi arasında 1,5 ile 2 lt arasında fark var maad (yol bilgisayarı 8lt diyor gerçekte 9.5-10 aralığında çıkıyor, genelde çevre yoldan işe gidip geliyorum o yüzden tüketimim düşük ). 2 defa yetkili servise gittim en son bakımda servis değiştirdim onada anlattım durumu fakat hiçbirisi olayı önemsemedi öle bi baktılar geçtiler sonuncusu yol bilgisayarı yanıltır ona bakma dedi ama bu kadarda yanıltmaması lazım. Bu güne kadar kullandığım araçlarda hatırladığım en büyük fark leondaydı (dizel) hep 0,5 lt az gösterirdi.
    Bense durumu kafaya takmaktan dolayı acaba aracı satsammı durumlarına geçmeye başladım. Ben aracın çok yaktığında felan değilim fakat 2015 model yeni teknoloji bir aracın bu kadar büyük bir ölçüm hatası yapacağını düşünmüyorum (Eski araçlarımda kıyaslayarak, hatta önceki 1.4T insigniamda yol bilgisayarı ile gerçek tüketim arasında kayda değer bir fark hatırlamıyorum ki her dolumda mutlaka kontrol ederim). Araçta bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ve bu problemin ilerde başıma daha büyük bir problem çıkarmasından çekiniyorum. Fakat servisler normal diyor, yeni motor diye özelde bir arayışa girmedim arasamda anlayan bir usta bulacağımı sanmıyorum. Araç henüz 15bin de, herhangi bir anormal durumuda mevcut değil, ilk çalıştırmada sanki geç çalışıyor ama ondan da emin değilim 4. çevirmede felan çalışıyor, sanki eskisi bir defa çevirir ardından çalışırdı. Biraz fazla araç değiştirdiğim için pek emin olamadım durumdan. Tekleme vuruntu, duman vesaire hiçbirşey yok

İlginç olanı ise nasıl denersem deneyeyim fark hep düzenli yani aradaki farkta düzensiz bir durum olsa birz daha çekinecek ama o kadar stabil bir fark varki herşey normal ama yol bilgisayarı yanlış gösteriyor gibi geliyor bana da, lakin eski araçlarım ile kıyaslayınca bu aracın gerçekten o yolda 8 litre yakması normal olanı (Aynı şartlarda aynı kullanım tarzı ile 1.4 insignia ile 7 litre yakıyordum) ve 10 litre biraz normalin üzerinde.

Yorum ve yardımlarınız bekliyorum.

Teşekkürler.
    Insignia 2015 1.6 SIDI AT Cosmo (41GN584)

Ynt: Yol bilgisayarı ile gerçek tüketim arasında 1,5 lt fark normalmidir.

otomatik diye ve anlık kalkış esnasında ki aşırı tüketim den kaynaklı olabilir ağırlık durumunu es geçmeyin debi metrenin ölçüm aralığının üzerinde ki durumlarda etken olabilir. keyif alıyorsanız surmekten anlık takip ler yapmayin bence çok değişken var.
    1.6 SIDI

Yorum

Kısa mesafeli kullanımda fark çok ama uzun yolda virgülüne kadar doğru gösteriyor..
      2010 insignia 1.6t cosmo karbon siyah..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ersinnisre
        otomatik diye ve anlık kalkış esnasında ki aşırı tüketim den kaynaklı olabilir ağırlık durumunu es geçmeyin debi metrenin ölçüm aralığının üzerinde ki durumlarda etken olabilir. keyif alıyorsanız surmekten anlık takip ler yapmayin bence çok değişken var.
        Anlık takip yapmıyorum. Dolumdan doluma olcum yapıyorum depoyu da isik yanmadan önce pek doldurmam. Hatta gecende 2 depodan sonra hesapladım fark degisecekmi diye ama yine aynıydı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emperor
          Kısa mesafeli kullanımda fark çok ama uzun yolda virgülüne kadar doğru gösteriyor..
          Kisa mesafe pek kullanmıyorum. Sabah 25 km ise gidiyorum aksam 25 dönüyorum genelde bu sekilde. Uzun yolda da durum aynı gecende Izmir e gittim 475 km. yol bilgisayari 8.4 dedi gercek tuketim 9.5 çıktı. Ordan Ankaraya geçtim, biraderle birlikteydik o çok sakin kullandığı için bende sakin seyrettim birlikte gelelim diye 110 km sabit hız sayılır yol bilgisayarı 6.5 dedi gercek tuketim 7.7 çıktı. Tabi bu arada şehre girer girmez fullemedim. 2 gün felan ufak tefek kullandim sehir icinde ama totalde 20 km. felan ancak kullanmisimdir. 600 km yolda 20 km cok bi etkilemez sanirim, keske hemen fulleseydim emin olurdum ama neyse.

Yorum

Daha önce sadece bir kere o da araç yeniyken uzun yol pompa ve gösterge karşılaştırmalı ölçüm yapmıştım. Bende de virgüle kadar aynı çıkmıştı. Yarın İzmir'e gidiyorum, bakayım bu sefer ne çıkacak.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

1.6 t de ayniydi ortalama 9-10 gostersede hep 1 litre fazla yakardi %10 daha cok yakiyor malesef ortalama tam dogru degil ama uzun yolda sapma
              Cok az muhtemelen anlik 39 dan sonrasini almadigi icin o fark var
              Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Hesaplama şekliniz nasıl? Bence depoyu tabancayı ilk attığı ana kadar doldurup sonra 100 km yapıp tekrar doldurup ve ortalamayı sıfırlayıp deneyin.
                http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                2.0 CDTI
                Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia
                  Hesaplama şekliniz nasıl? Bence depoyu tabancayı ilk attığı ana kadar doldurup sonra 100 km yapıp tekrar doldurup ve ortalamayı sıfırlayıp deneyin.
                  Genelde depoyu dolduruyorum. Isik yanana kadar gidiyorum tekrar fulleyip hesaplıyorum. Isik yaninca ortalama 60 lt yakit aldigi icin tabanca olayina pek takılmıyorum, 1 litre felan farkediyor genel ortalamayi en fazla 0.2 felan etkiler ama benim aractaki fark sehir icinde 1.5 - 2 litre arasinda uzun yolda ise 1 ile 1.5 litre arasinda. Fark diger SIDI otomatiklerde de varsa pek takılmıyacam ama digerlerinde fark 0.5 litre civarında ise o zaman opel turkiye ye felan sikayet etmeyi düşünüyorum.

Yorum

Bazı işgüzar pompacılar tabancayı geri çekip tekrar doldurabiliyorlar.4-5 litre bile fazladan ekleyebiliyorlar.Eğer bir önceki dolumda tek tıkta bırakılmışsa ölçümü değiştirebiliyor.
                    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                    2.0 CDTI
                    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia
                      Bazı işgüzar pompacılar tabancayı geri çekip tekrar doldurabiliyorlar.4-5 litre bile fazladan ekleyebiliyorlar.Eğer bir önceki dolumda tek tıkta bırakılmışsa ölçümü değiştirebiliyor.
                      Bir sonraki dolumda tabanca atınca bıraktırıp bide o şekilde test edeyim. Kanımca 9,5-10 bu yolda bu araba yakacak. Eskiden sorun değildi pek takmıyodum, ofis biraz uzağa taşınınca 1,5 litrenin hesabını yapar oldum , senelik 25-30 bin km aralığına girdim çevre yolunda sakin kullanımda daha ufak araçlarla %50 den fazla tasarruf edecek seviyedeyim. O yüzden düşünmelerdeyim 8 litreyi yakalasaydım ellemeyecektim ama bu durumda arabayı artık keyif için değil işimi görsün diye kullanmak zorunda kaldım gibi. İlk önce günlük kullanım için dizel corsa alayım hem 2. araç olur arada eşimede lazım oluyor araba ona bırakırım felan, bunu keyif için birde uzun yolda kullanırım diye düşündüm, sonra baktım trafik sigortası olmuş 1000 lira, kaskoydu bakımdı derken arada yapacağımız karı kediye yükleyecez. Hiç lüzumu yok ya böyle devam yada küçültecez sınıfı. Bakalım hayırlısı.

Yorum

Eğer daha büyük bir jantla değişiklik yaptıysanız bu farkın olması doğaldır.Jant değişikliğinden sonra kalibrasyon gerekir.
                        2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oceanexplorer
                          Eğer daha büyük bir jantla değişiklik yaptıysanız bu farkın olması doğaldır.Jant değişikliğinden sonra kalibrasyon gerekir.
                          Jantlar orjinal 18"

Yorum

Yukarıda dediğim gibi İzmir'e gidip geldim ve ölçümümü yaptım. Araçta 4 kişi ve bagaj varken yaklaşık 1350 km yol yaptım. İzmir içi gezme asgari seviyede kaldı. Yol bilgisayarı ortalama 7.4 L tüketim ve ortalama 80 km hız gösteriyor. Göstergeye göre 99.9 L yakmışım.

Gelelim pompa hesabına. Malesef İzmir çıkışındaki ve İstanbul içindeki pompacılar tetik atana kadar değil ağzına kadar doldurmuşlar. Bu yüzden fişlere göre aldığım yakıt 104.8 L gözüküyor. Aradaki yaklaşık 5 litrelik farkı 2 kere kullanılan bu fazladan hacme sayarsak yol bilgisayarıyla pompa hesabı birbiriyle örtüşüyor demektir. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş
                              Yukarıda dediğim gibi İzmir'e gidip geldim ve ölçümümü yaptım. Araçta 4 kişi ve bagaj varken yaklaşık 1350 km yol yaptım. İzmir içi gezme asgari seviyede kaldı. Yol bilgisayarı ortalama 7.4 L tüketim ve ortalama 80 km hız gösteriyor. Göstergeye göre 99.9 L yakmışım.

Gelelim pompa hesabına. Malesef İzmir çıkışındaki ve İstanbul içindeki pompacılar tetik atana kadar değil ağzına kadar doldurmuşlar. Bu yüzden fişlere göre aldığım yakıt 104.8 L gözüküyor. Aradaki yaklaşık 5 litrelik farkı 2 kere kullanılan bu fazladan hacme sayarsak yol bilgisayarıyla pompa hesabı birbiriyle örtüşüyor demektir. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
                              Olcumunuz icin teşekkürler. Be çözemedim bu isi herkesin yol bilgisayari %99 dogru bende %20 hata var. Biraz daha takip edelim bakalım zaman ne gösterecek.

Yorum

İşleniyor...
                              X