Duyuru

Collapse
No announcement yet.

OTOMATİK ŞANZIMANLARDA YAĞIN ÖNEMİ

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• OTOMATİK ŞANZIMANLARDA YAĞIN ÖNEMİ

Arkadaşlar,

Artık çoğumuz otomatik vitesli araçları tercih etmekte..Ekteki video otomatik şanzımanlarda yağ değişiminin ne kadar önemli olduğunu anlatıyor.Ayrıca videoyu izleyince otomatik şanzıman arızalarının neden motor arızalarından daha pahalıya çıktığını anlayacaksınız.İzlemenizi tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=exfLaZH3CIk

2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Ynt: OTOMATİK ŞANZIMANLARDA YAĞIN ÖNEMİ

Guzel bir teknik video paylasim icin tesekkurler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Şanzuman yağını hangi aralıklar değiştiriyor servisler ?
      1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
      Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Güzel paylaşım, bende merak ettim periyodu

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
        Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Şanzıman demişken, benim araç P den D ye yada D den P ye alırken bayaa bi sarsılıyor ben normal diye pek önemsemedim bu güne kadar sizde de sarsıntı oluyormu.
          Insignia 2015 1.6 SIDI AT Cosmo (41GN584)

Yorum

Tavsiye edilen 60.000 km ağır bakımında yağın değişmesi. Fakat birçok servis arıza durumunda değiştirdiklerini söylüyor.

Yorum

Bir makinede yağ varsa ve bu yağ filtrelenmiyorsa değiştirmemek kadar saçma bir iş olamaz. Kaldı ki filtrelenen yağlar bile bir zaman sonra değiştirilmeli.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

kilitlenme esnasında bir sarsılma var ama rahatsız edecek kadar değil
                1.6 SIDI

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ersinnisre
                  kilitlenme esnasında bir sarsılma var ama rahatsız edecek kadar değil
                  Cok değilmiş yaf. Bu gun soyle alıcı gözüyle bi inceledim, biraz abartmişim genelde yapmıyor hatta yokuşta beklerken felan bosa atarsam yapıyor. Oda yokusta beklerken biraz yüke biniyor demekki.
                  Insignia 2015 1.6 SIDI AT Cosmo (41GN584)

Yorum

Bizim şanzuman yapılalı yaklaşık 50.000 km oldu, servisteki ustalara şanz. yağı değişimini sordum, değiştirmene gerek yok, değişirse daha büyük sıkıntı çıkarır felan dediler. ne kadar doğru bilmiyorum. konuya hakim olmadığımız için kim ne dese inanıyoruz
                    InsigniaTEAM

Yorum

Çalışan hey parça her sıvı eskir yaw. Öyle bir mantığı kabul edemiyorum. opel TR yi arayıp bilgi aldım. 4 - 5 yılda veya 60-80 bin km içinde değişimi uygunmuş. Yani değişim olursa kötü olur demediler. iyi olacağını belirttiler. Kesin bir period yok manuel için.
                      Yaw, raf ömrü bile 4 - 5 yıl deniyor. Çalışan yağ daha kısa sürede biter. Motor yağı bile raf ömrü haricinde kullanılmasa bile araç içinde 1 sene içinde periodik bakıma giriyor ya?.
                      Hal böyleyken şanzıman yağı değişmez diyen servis ve ustaları anlamıyorum.
                      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Mercedes 60 bim/2 yıllık periyotta değişim öneriyor. Hatta tork konvertörünün içerisindeki yağ da değiştiriliyor. Şanzıman yağı değişiminin şanzıman ömrü açısından hayati önemi taşıdığını biliyorum. Yağ ile birlikte modeline göre filtre, conta (mercedes için artı bir de soket var) değişimi yapılmalı.
                        34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

ışıklarda d den n ye getirmek gerekiyor mu

Yorum

Orjinal yazı sahibi: colt45
                            Keşke yan yana olsak da uzun uzadıya anlatsam.

Işıklarda boşa almak uzun vadede zarara sebep olur. Ancak bekleme süreniz uzunsa (örneğin 5 dakika ve daha fazlası) boşa alınması şanzımanı, motoru ve fren balatalarını rahatlatacaktır.
                            34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ratip
                              Orjinal yazı sahibi: colt45
                              Keşke yan yana olsak da uzun uzadıya anlatsam.

Işıklarda boşa almak uzun vadede zarara sebep olur. Ancak bekleme süreniz uzunsa (örneğin 5 dakika ve daha fazlası) boşa alınması şanzımanı, motoru ve fren balatalarını rahatlatacaktır.
                              teşekkürler

Yorum

İşleniyor...
                              X