Duyuru

Collapse
No announcement yet.

acil...lastikcinin hidrojen gazi demesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• acil...lastikcinin hidrojen gazi demesi

Merhaba bugun lastik havalarim icin lastikciye gittim dedimki nitrojen basalim bunlara tamam dedi ayri bir makinadan hava basti abi o nitrojen degil hidrojen dedi ya dedimki kendi kendime hidrojen gazi patlayici dir allah allah bastirdik sizcede hidrojenmi nitrojenmi basti acaba ben anlamadim size sorum her iki ihtimalde arabam colugum cocugum zarar gorur mu adam da bilmiyor herhalde ne bastigini yesil kapaklari kapatti tamam dedi aklim karisti
    2010 1.6 180 T Sedan Sport paket Teknik gri+sunroof+1994 Elantra 1.8 otomatik

09  L 1470

35 AZ 6274

Ynt: acil...lastikcinin hidrojen gazi demesi

o dediğiniz nitrojen gazıdır. bir zararı yok. ama pek bir faydası da yoktur.

Yorum

Hidrojen nedir ya haha

Helyum basaymış bari aracın ağırlığına da olumlu etki ederdi

Böylesine dihidrojen monoksit pazarlayacaksın aslında. Cam suyu yerine bunu kullan bu çok güzel diyeceksin. Tövbe estağfurullah hasss maad

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Nitrojendir.extra para vermeye değer bişey değil bildiğim kadarıyla.
        2010 insignia 1.6t cosmo karbon siyah..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş
          Hidrojen nedir ya haha

Böylesine dihidrojen monoksit pazarlayacaksın aslında. Cam suyu yerine bunu kullan bu çok güzel diyeceksin. Tövbe estağfurullah hasss maad

haha haha haha
          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş
            Hidrojen nedir ya haha

: )))
            2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

1 Seneye yakındır bende nitrojen gazı kullanıyorum. Hissedilir bir farkı olmuyor bana göre. Artısı sıcak havalarda lastiğin ısınmasını engelliyor.

Yorum

Geçenlerde bir arkadaşa Continental in iç kısmı süngerimsi madde kaplı düşük ses seviyesine sahip lastiğinden bahsettim, kafaya takmış bir ara lastikleri söküp iç kısımlara sünger dolduracakmış : ))

Nitrojen konusu bunu hatırlattı..
                2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

Bende kışlıkları degistirirken aynı durum başıma geldi.. Ben diyorum nitrojen lastikçi diyor hidrojen.. dedim bas şu havayı işim gücüm var...) şaka bi yana nitrojendenmidir bilemedim geçme taş olan yollarda sanki farklı bir ses yapıyor lastik patlak lastigin üstünde gidiyormuş hissi veriyor..)

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Nitrojenin Faydaları;

* Lastik basıncı her hava şartında aynı kalır.
                    * Lastik basıncı her zaman doğru seviyede olacağından yola maksimum
                    tutunma sağlanır.
                    * Sürüş konforu hissedilir derecede artar.
                    * Yakıt tasarrufu sağlar.
                    * Lastik/iç lastik ömrünü uzatır.
                    * Yola tam tutunmanın getirdiği avantajla fren güvenliğini arttırır.
                    * Lastik içerisinde oksidasyon (paslanma) olmaz.

Kullanıldığı yerler;

Nitrojen teknolojisi halen Formula 1 araçlarında, uçaklarda, indy car ve nascar yarışlarında, Amerika ve Avrupa ülkelerindeki tüm motorlu araçlarda kullanılmaktadır. (Michelin tavsiye eder)

NİTROJEN FAYDALARI

Sürüş konforu hissedilir derecede artar. Lastiğin sesini içeri vermez. Uğultuyu keser. Lastiğin hava basıncı aynı kalır. Sıcak ve soğuk havadan etkilenmez. On ila onbeş günde bir hava kontrolü yapmanız gerekmez. Aradan üç ay, altı ay geçse bile hava basıncı aynı kalır. Aracınızı uzun süreli garajda bıraksanız bile lastiklerin havası inmez. Lastiğin ömrünü uzatır. Lastiğin içinde oksidasyon olmaz. Lastiğin içinde yağlı su ve rutubet asla olmaz. Nitrojen gazı hafif olduğundan %2 yakıt tasarrufu sağlar. Lastiğin ömrünü %30 ile %35 arası uzatır. Lastikteki ısıyı azaltır. Bu yüzden dönme direnci azalır. İçinde oksijen olmadığından yanmaz. Çevreye hiçbir zararı yoktur. Patlama esnasında hava ile şişirilmiş bir lastiğe oranla üç kat daha yavaş söner. Lastik ısınır, fakat genleşme olmadığından yola maksimum seviyede tutunma sağlar.

Opel Insignia COSMO 34FG350 2.0 CDTI 160hp AS

Yorum

Gerçekten bunların hepsi oluyor mu?

Yorum

Lastiklerin havası aynı kalsın yeter. Üstte yazılanlar gerçekten oluyor mu hakkatten?
                        @Murat
                        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Normal bastığımız havanın da %78 i Nitrojen zaten..
                          2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Ilginc fikirler bu arada hafta sonu gezmeye gittim hidrojen olsaydi havaya ucardim neyseki saglamiz o zaman nitrojen basmis adam deneme metodumuz ilginc cakmakla gaz kacagi aramak gibi bir sey oldu
                            2010 1.6 180 T Sedan Sport paket Teknik gri+sunroof+1994 Elantra 1.8 otomatik

09  L 1470

35 AZ 6274

Yorum

Asagidaki linkten farkli yorumlari okuyabilirsiniz
                              http://insigniateam.com/forum/index....sg6284#msg6284

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                              X