Duyuru

Collapse
No announcement yet.

subap sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• subap sorunu

Arkadaşlar merhaba,
    1.6 180 hp 2010 model lpg li insignia aracımı 8 ay önce aldım.Aldığımdan beri ilk çalıştırmada aracın ısınmasını beklemeden hareket ettiğimde motor lambası yanıp servise gidin uyarısı çıkıyor. Daha önce de bakımları yapılan Üsküdar'daki özel bir servise defalarca götürdüm.Bobinleri bujileri (yeni olmalarına rağmen) değiştirdiler ancak çözüm olmadı.Okuduklarımdan dolayı büyük ihtimalle subap erimesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Forumda bu konu hakkında çok konu açılmış bir çoğunu okudum ancak tamir ettirebileceğim yer konusunda (İstanbul anadolu yakasında ) yardımlarınıza ihtiyacım var.
    Şimdiden teşekkürler,

Ynt: subap sorunu

Ne tesadüf, bu akşam ilk kez sizin gibi yaptım, aracı çalıştırdığım gibi gazladım, 50 m. gitmedim ki motor arıza lambası yaktı. Elm cihazıyla baktım, P0171 system too lean hata kodu çıktı. Silip yoluma devam ettim ve araştırdım, motor ısınmadan belli devirlerin üstünde seyretmeye karşı bu uyarıyı veriyor. Sonrasında zaten hiç hata vermedi.
    Bir daha asla motor soğukken aracı çalıştırdıktan sonra devir saati turbo yağlama bitip düşünceye kadar bekleme olayını ihmal etmem. İlk kez yaptım, araç hemen bana nazik davran demeye getirdi..
    Bence aracınızı hor kullanmayın. Turbo yağlaması ve motorun az da olsa ısınmasını bekledikten sonra da hareket ettiğinizde aynı uyarıyı veriyor mu?

Not: Bir diğer seçenek de araç, kullanması gereken hava/yakıt karışımından fazla hava aldığında da bu hatayı verebiliyormuş..
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Isıtıp çıkınca aracı arıza lambası yanmıyor ancak arada sırada tekleme yapıyor ve bazen bazı devirlerde gaz kesme yapıyor. Bunun nedeni bobinlerin orijinal gm olmaması olabilir diye yazılmış forumda daha önce. Bugün tekrar servise gittim bilgisayara bağladılar arıza kodu vermediğini, subap sorunu olsa arada bir değil her zaman yapacağını söyledi.

Yorum

geçmiş olsun ben de benzer bir sorun yaşıyorum. Bobinlerden şüpheleniyorum silkeleme yapıyor arada motor arıza lambası da yakıyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ak38
          Isıtıp çıkınca aracı arıza lambası yanmıyor ancak arada sırada tekleme yapıyor ve bazen bazı devirlerde gaz kesme yapıyor. Bunun nedeni bobinlerin orijinal gm olmaması olabilir diye yazılmış forumda daha önce. Bugün tekrar servise gittim bilgisayara bağladılar arıza kodu vermediğini, subap sorunu olsa arada bir değil her zaman yapacağını söyledi.
          Bobini degistirin.Orjinal Gm Delphi taktirin.

- INSIGNIA 1.6T 180HP SEDAN COSMO + FLEXİ
          - ASTRA 1.4T 170HP HATCHBACK SPORT
          - AUDI Q5 2.0TDI 190HP QUATTRO SLINE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Havaci
            geçmiş olsun ben de benzer bir sorun yaşıyorum. Bobinlerden şüpheleniyorum silkeleme yapıyor arada motor arıza lambası da yakıyor

GM Delphi mi bobininiz? GM Delphi ise yeni mi?
            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Hayır gm değil delphie sadece

Yorum

Hayır gm değil delphie sadece
                İşte o yüzden silkeleme yapıyordur. GM Delphi alın yalnız.
                2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Gm delphi bobin aldım taktım şu anda hafif tekleme ler dışında düzeldi diyebilirim

Yorum

Gm delphi bobin aldım taktım şu anda hafif tekleme ler dışında düzeldi diyebilirim
                    Bujileriniz yeni miydi?

Yorum

Aynı sorun bende de vardı araba soğukken daha fazla olmakla beraber sabit gazda bile giderken gaz alıp verir gibi tekleme oluyordu. Bittim delphi bobin ve orijinal bosch buji taktık yine aynı komprasör ölçtüler sorun subaplar dedi. Henüz yaptıramadım ama sizin sorun da subap olabilir.

Yorum

İşleniyor...
                      X