Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeniden İnsignia Ama!...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yeniden İnsignia Ama!...

Öncelikle tüm İnsigniateam ailesine selam ve saygılar.
    İkinci insignia'yı alalı epey oldu ama alır almaz yaşanan bazı sıkıntılar ve çözümünün uzamasından dolayı doğrusunu söylemek gerekirse siteye bile girmek istemedim. Buradan Fatih abiye ve Sufyan abiye ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. (Sufyan abi hakkınızı helal edin.)

Her şeye rağmen aracımı yine de aracımı seviyorum.

Neyse küçük bir teknik destek talebim olacaktı. Yardımcı olabilen olursa sevinirim.
    Araç 2011 2.0 CDTİ 160, Flexiride+Sunroof. Aracı aldıktan sonra flexiride ile ilgili bir sıkıntı olduğunu fark ettim ama donanımsal olabilir düşüncesiyle üzerinde fazla durmadın. Araçta felxi hiç devereye girmiyor. Daha doğrusu bütün ayarlar yapılabiliyor, Ekrandan aktif pasif fonksiyonları çalışıyor, ekran kızmızıya dönüyor ama sport veya tour tuşlarına basıldığında direksiyon, vites geçişleri, süspansiyon özelliklerinde hiçbir değişiklik olmuyor. Sport ve tour konumlarında araç normal sürüş karakteristliğinin dışına çıkmıyor. İşin ilginç tarafı cihaza başlandığında tüm fonksiyonların doğru çalıştığı ve hatta hiçbir hata kodunun da olmadığı görülüyor. Genel programlama hatası olabilir düşüncesi ile araca komple program atıldı yine düzelmedi. Bulunduğum yerde servisin olmaması ve en önemlisi flexiride ile ilgili bilgisi benim kadar bile olmayan kişilerin yokluğu ne yapacağım konusunda kararsızlığa düşürdü beni.

Konuyla ilgili öneriniz ne olabilir?

Şimdiden teşekkürler.
    İnsignia CDTİ 160ps COSMO Siyah Flexiride+Sunroof

Ynt: Yeniden İnsignia Ama!...

çok nadir görünen bir durum sanırım. geçmiş olsun öncelikle. bu durum servis tarafından da onaylandı mı? yani evet flexride çalışmıyor yazılım atalımmı dediler ?
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Bakmışsınızdır ama Flexride menüsünde spor direksiyon,gaz pedalı seçili değil mi?
      http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
      2.0 CDTI
      Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
        çok nadir görünen bir durum sanırım. geçmiş olsun öncelikle. bu durum servis tarafından da onaylandı mı? yani evet flexride çalışmıyor yazılım atalımmı dediler ?
        Selçuk bey; Flexi ile ilgili servisten herhangi bir bilgi almadım. Yaşanılan sorundan sonra komple program atıldı. Ama bundan önce de sorun olduğu için yaşadığımız sıkıntıya endekslemedim. Flexi sorunu aracı aldığımda da vardı. Araç direk servisten tüm bakımları yapılarak teslim alındı bu sebeple yola çıktıktan sonra durum fark edildi. Fakat daha önce flexi özellikle araç kullanmadığım için kesin arızalıdır diyemedim. Belki ayarlarla ilgili, belki programla ilgilidir diye düşündüm.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia
          Bakmışsınızdır ama Flexride menüsünde spor direksiyon,gaz pedalı seçili değil mi?
          Evet hepsi seçildi. Hem de farklı kombinasyon seçenekleri ile. Ama hiçbir değişiklik olmadı.

Yorum

Merhaba Sami Bey, sizi yeniden yuvada görmek güzel, hoş geldiniz
            Flexride arızası beş yıldır hiç işitmediğim (en azından sitede) bir arıza.
            Bugün Opel Ekcan servise danışacak ve aldığım cevabı buradan paylaşacağım.
            Umarım kolayca üstesinden gelinebilecek bir sorundur ve fazla can sıkmadan
            halledilir, geçmiş olsun

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
              Merhaba Sami Bey, sizi yeniden yuvada görmek güzel, hoş geldiniz
              Flexride arızası beş yıldır hiç işitmediğim (en azından sitede) bir arıza.
              Bugün Opel Ekcan servise danışacak ve aldığım cevabı buradan paylaşacağım.
              Umarım kolayca üstesinden gelinebilecek bir sorundur ve fazla can sıkmadan
              halledilir, geçmiş olsun
              Merhaba Şaman Abi;
              Aracı aldığımda flexi özelliği etken oldu ama sonrasında yaşanan sıkıntılar daha yeni yeni araca yönelmeme sebep oldu.
              İnşallah basit bir şekilde çözülebilecek bir durumdur. En çok dikkatimi çeken husus hiç hata kodu vermemesi. Cihazdan süspansiyon sistemine girip test edince her bir parçanın sorunsuz çalıştığı görülüyor ama fiziki olarak da sürüş esnasında hiçbir değişiklik görülmüyor. (göstergenin kırmızı olması dışında)

Yorum

Sami bey,

Şöyle bir test yapabilirmisiniz

sabit hızda 60-70 km hızda giderken cruze alın ve sport basın hafifte olsa aracın sertliğini hissetmiş olacaksınız sonra tekrar tour moduna geçin ikisi arasında farkı azda olsa hissediyorsanız sisteminiz çalışıyor demektir

filexi normal sürüşlerde hissetmek zordur filexinin artısı virajlarda apex kaçırmaması yada yüksek hızda makas atıldığı zaman özellikle arkanın stabil olarak hareket etmesini sağlar filexi açık olduğunda direksiyonda bariz bir sertliği hisstmek zordur ama yine dediğim gibi ani manevralarda direksiyon farklılığı ortaya çıkar.
                Birde Filexilerin direksiyonu Elektro hidroliktir normal insigniaların direksiyonu hidroliktir daha serttir filexi olan araçların direksiyonu daha yumuşaktır hatta tek parmağınızla manevra yapabilirsiniz.
                2011 den sonra direksiyonda yenilik yapıldı normal insignialarda da direksiyon yumuşatıldı ama filexi direksiyonun özellikleri yok

neyse sami abi gel bir istanbula test edlim.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Fatih abi;
                  Dediğiniz şekilde yapacağım ama bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Sonucu paylaşırım.
                  Direksiyonun eski aracımın direksiyonundan hiç farkı yok. Hatta sertlik derecesini başka araçlarınkiyle kıyasladığımda bile benim aracın direksiyonunun sert olduğunu görüyorum. Bugün aracı sanayiye götürüp bir de direksiyon kutusuna baktırayım.
                  Abi aracın direksiyon kutusu değiştirilip flexi özellikli değil de normal direksiyon kutusu takılma ihtimali olabilir mi?

Yorum

Opel Ekcan'dan cevap geldi, aynen aşağıya yazıyorum.

"Necmettin Bey;
                    Bu sistemin kontrol modülü (süspansiyon kontrol modülü) 3 adet karoseri, 2 adet ön teker, düşey hızlanma
                    sensörlerinin bilgisi ile amortisörlerin ayar elemanlarını çalıştırır. Bunu yaparken araç hızı, motor torku,
                    direksiyon açısı ve fren basıncını da değerlendirir.

Beyefendi kutup başını (-) söksün 5 dakika sonra taksın sorun devam ediyor ise mutlaka yetkili servise gitmelidir.

Bilgilerinize,
                    Selamlar.

Güçlütamer UZUN "

Bir deneyelim Sami Bey, belki düzelir, aksi halde
                    size yetkili servis yolu göründü demektir. Tavsiyem,
                    sanayilerde, orada, burada ehil olmayan kimselere
                    arabanızı kurcalatmayınız. Yarım hoca dinden, yarım
                    doktor candan eder misali daha büyük ve telafisi güç
                    durumlarla karşılaşma riskini almayınız derim

Yorum

Geçmiş olsun, umarım ciddi bir sıkıntı yoktur. Aracınızın maşallahı var dolu dolu bir araç.

Yorum

Sorun çözülmüştür inşallah.
                        OPEL İNSİGNİA 2.0 TURBO 220HP 4X4 COSMO+AFL FAR+FLEX RIDE+20İNÇ OPC JANT+SANROOF+REACARO KOLTUK(ISITMA-SOĞUTMA)+NAVİMEX ANDROİD MULTİMEDYA + ÖN ARKA KAMERA GÜVENLİK SİSTEMİ (ANDROİD)

Yorum

Benim araçta da flexi kullandığımda tur modunda vites geçişleri daha çok hissediliyor ayrıca şehir içintur modunda direksiyon ve suspansiyonlatın daha yumuşak tepki vermesi gerekmiyor mu? Daha önce flexi kullanmadığım için tam anlayamadım. Bu sistemin sport modu ise harika.
                          2014 İnsignia Siyah 1.6T AT SIDI Cosmo Sunroof.

Yorum

Tour modu konfor ve ekonomi içindir
                            Sport ise Amortisörler sertleşir direksiyonda sertleşme olur gaz tepkimesi iyileşir göstergeler kırmızı olur

Normal mod ise filexi sistemi sürekli devrededir ihtiyaç duydukca amortisörü ve direksiyonu sertleştirir bunlar anlık olaylardı sizi bazı söför hatalarından kurtarır.

http://insigniateam.com/forum/index.php?topic=10353.0 bu linkteki videoları lütfen izleyin.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BLADE
                              Sorun çözülmüştür inşallah.
                              70 km hız sabitleyicideyken sport, otur ve normal mod geçişlerinde hiçbir değişiklik olmadı.
                              Servis yolu göründü. Büyük ihtimalle Gaziantep olur.

Yorum

İşleniyor...
                              X