Merhabalar Dostlar...Aracımda son zamanlarda arabayı çalıştırdıktan sonra yerinde iken gaz a bastığımda yani ani bi kereden gaz verdiğimde ufak bi gaz yemede nasıl söyleyeyim bi pırpırlama yapıp öyle gaz alıyor araba.Ayrıca benim kendi tespitimde sanki aracın yakıtı yakması ile ilgili bi sorunu olduğunu hisseder oldum.Bu kanıyada hem lpg de hemde benzinde (benzinde ara sıra) rolantide durduğumda ara ara bi sirkeleme yapıyor aracım.Bu güne kadar biliyorsunuz aracı yeni aldım Yap yağ filtresi buji ler lpg bujisi ile değişti triger setini değiştirdim ve trigeri değiştirdiğimde ise ustam aracın zamanlamasının kaçık olduğunuda iletti ve trigeri aparatla taktı.dün ise malum tatildi her tatilde sanayideyim neyse aracın motoruru falan ufak defek öyle ayarlarını falan yaptık ustam aracı yerinde öyle dinlerken bende motor başındaydım gazı sabit bi rolantide 3500 de tuttuğunda bi ses duydum tabi bu sesi ben aracı biraz sıkıştırdığımda da hissediyo gibiydim.geldi ustam dinledi ve söylediği şey üst kapaktan geliyor ses ya egzantrik milinden yada sibopların birinde bi sıkıntı olabilecegini iletti.ve ilk gazdaki titremeninde ondan olacağını söyledi.ha bu arada gaz kelebegini falan geçen hafta hepsini ustam kendi elinle söküp temizledi.ustama konuyu sorduğumda ne olacak dediğimde abi açıp bakmak lazım ama şimdilik bin bi sıkıntı olmaz musait olduğunda gel bakalım dedi. bu konu ile ilgili tavsiyeleriniz yorumlarınız tecrubeleriniz nelerdir.tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum saygılarımla... plish srk
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İlk Gazlarda Da Tekleme Gaz Yememe
Collapse
X
-
Ynt: İlk Gazlarda Da Tekleme Gaz Yememe
Huseyin
Senin aractada degisik sorunlar cikiyor
Ustana guveniyormusun
Biraz enteresan yorumlar yapiyor gibi geldi bana
Aracindaki durumun sonucunu bende merakla bekliyecegim bakalim neymis sorun
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
-
şimdilik bin bişey olmaz lafı beni çileden çıkaran laflardan biri. ustasın sen problemi görüyosun duyuyosun, yapabilecekmisin yapamayacakmısın sen ondan haber ver, bir ara gelince vahiymi gelecekte sıkıntıyı gidereceksin.
arkadaşım geçmiş olsun öncelikle. bence fatih abininde üstü kapalı dokundurduğu gibi ustayı sen bi değiş, çünkü o geç gaz yemeler falan bende de vardı eski aracımda. ani gazlarda sanki boğuluyor gibi olup sonra açılıyordu. benzinde dahi silkeleme yapıyordu, kaç tane usta değiştirdiysemde istediğim cevabı alamadım. motor gidik sat arabayı diyenlerle bile karşılaştım. yolda giderken çekiş kaybından ilk şikayetimle sübap değişimi motor üst kapağı rektifiye, ardından 1 sene sonra araç çalıştığında ısınmadan ilk harekette boğularak kalkış ve aniden açılma fırlama, vesaire derken kendi insiyatifimle katalitik konverter değişimi yaptım manfolduyla komple, minimuma düştü problemler ama tam geçmedi. ilk fırsattada sattım zaten. Allah kolaylık versin merakla takipteyiz.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Gaz kelebegi temizlenmeden evvel bu sorun varmiydi?
Birde, ustaniz kelebegi nasıl temizlendi?CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
Yorum
-
valla abim ne desemki ustam daha usta değil babası ustaydı şimdi dükkana kendisi bakıyor daha genç yani toy yeni yeni işte ustalıga dogru gidiyor küçüklükten beri sanayide genç babası usta ama oda şimdi başka iş ile ilgileniyor.zaten bende ufak defek şeyleri yaptırdım şimdilik triger seti bi ağır dı oda aparatlı oluyor ekstra yapılacak bişe varsa eğer triger ile ilgili çocuga şimdi gel sök bi daha ayarla söker hemen tekrar bakar yani.şimdilik durum bunlardan ibaret...gaz kelebeğini ise balata spreyi ile temizledi.peki şunu bi sorayım araç hava alırsa bunu yaparmı.ayrıca ben aracıma 5 40 castrol yağ koymuştum yağı kontrol ettiginde nerden kanıya vardı ise eksilmişti ama yağ dedi abi bu yapı araç kabul etmiyor değişecem değiş dedim bende yabancı bi marka exol diye 10-40 yağ bıraktı tabi ilk gazdaki titreme öncede vardı hissediyordum.şimdi de var.ve bu bi kaç gündür trigerden sonra hareket halinde giderken ara sıra ama sanki aracı birşey tutup bırakıyor.ha unutmadan trigeri değiştirdigim zaman genç ustamız abi aracın zamanı kaçık haberi olsun düzeltecem tutup bırakma varmıydı dedi yok dedim onu dedikden sonra tutup bırakma başladı aracımda..) şimdilik durum bunlardan ibaret yani urfada ben kendim bakım yaptırmak istedikce aracım kötüleşiyor (İnsignia 1.6 Turbo Cosmo 2010 Model..
Yorum
Yorum