Duyuru

Collapse
No announcement yet.

INSIGNIA KRONİK ARIZA

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: INSIGNIA KRONİK ARIZA

Kağan Geçmiş Olsun Abicim. Bu Sıkıntı Kronik Olmamakla Birlikte Benim de Ara Ara Duyduğum Ancak Özellikle de Zamanında Servis Bakımları Yapılmamış Araçlarda Olan Bir Durum.
    İzmir Yolu Neskarda Servis Müdürü Öner Bey Var, Mutlaka Baban İle Birlikte Yanına Gidip Bir Çayını İçin ve Olanı Biteni Anlatın.
    Servis Şef Ustasıyla Birlikte İnceleyip, Gereken Doğru Bilgiyi Verecektir.
    Benden Selam Söylemeyi Unutmayın
    Tekrar Geçmiş Olsun.

Yorum

Hiç duymamıştım, benzinlide oluyor mu bu sıkıntı?

Yorum

Galiba onu duymadım kenan.
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
          Yağ kanallarımı tıkanıyor acaba? Yada yağ soğutucusu mu? Yada yağ pompası mı? Bu 3 lüden biri olsa gerek ?
          yağ pompası yeteriz kranktaki yağlama kanalı yok eskilerde varmış :P yatak sarması ve piston kolunu yamultuyor ..
          2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
          [center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Davudx
            lbenzinlidede silindir kapak çatlaması gözküyor
            2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

[center]

Yorum

Bende duymadim benzilide catlasaydi benim arac catlardi haha

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
                Kağan Geçmiş Olsun Abicim. Bu Sıkıntı Kronik Olmamakla Birlikte Benim de Ara Ara Duyduğum Ancak Özellikle de Zamanında Servis Bakımları Yapılmamış Araçlarda Olan Bir Durum.
                İzmir Yolu Neskarda Servis Müdürü Öner Bey Var, Mutlaka Baban İle Birlikte Yanına Gidip Bir Çayını İçin ve Olanı Biteni Anlatın.
                Servis Şef Ustasıyla Birlikte İnceleyip, Gereken Doğru Bilgiyi Verecektir.
                Benden Selam Söylemeyi Unutmayın
                Tekrar Geçmiş Olsun.
                Abicim cok saol. Babama ileticem bu fikrini gideriz konuşuruz o kişiylede. Açıkçası nasıl kurtarabilicegimizi dusunuyoruz su an. 8000-20000 arasi fiyat piyasanin durumu ortadayken insani kasıyor. Bu arada uzun zamandir gorusemiyoruz abim bir ara buluşma ayarlayalim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sufy
                  biraz daha açarmısınız bu sorunu?
                  2015 İnsignia 1.6T Cosmo

Yorum

Bende 2.0 dizel kullanıcısıyım aracımın maşallahı var nazar değmesin Ankarada 2.0 dizel kullanan ve sık aralıklarla görüştüğüm insanlar var ki bunların km si 130.000-250.000 arasında değişiyor ve böyle bir problemi onlarada sordum hiç biri böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını söylediler.Bu duruma şanssızlıkmı demeliyiz yada bakımsızlıktan mı veya kronik mi diyeceğiz bilemedim

Yorum

Bance sanssizlik

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Öncelikle kardeş geçmiş olsun. Bu sıkıntı dizel araçların zamanında bakımlarının yapılmayarak laf meclisten dışarı abiyane tabirle af burun eşşek gibi kullanılması yüzünden kaynaklanıyor. Sıkıntının ana nedeni motorun çeşitli sebeplerden dolayı yağsız kalmasından dolayı yatak sarması... Bu da Dehşet pahalı sonuçlara neden olur. Kısacası motorun rektefiye edilecek. Bizimde başımıza 2013 senesinde satın aldığımız volvo s40 1.6 dizel arabamızda benzeri durum oluştu. Satın almadan önceki sahibi Edirne'nin Keşan ilçesinde yan sanayide aracı ucuz parçalar ile rektefiye edince bizim elimizde 30000 km sonra tam patladı. Volvo'nun anlaşması gereği volvo servisi olmayan yerlerde volvo araçlara Ford servisleri bakıyor. Çanakale Ford Aslanlar servisine gittiğimizde araç için yapılacak birşey olmadığı, kasa motor takılacağı, o zamanın parası ile (2013) 20000 lira işçilik hariç maliyet çıkarıldı. Bizde hurda niyetine 2013 değeriyle 17000 lira zarar ile elden çıkarmak zorunda kaldık ( akabinde Keşan WV Mercan acentasına 1.2TSI Highline Jetta siparişi vermiştik ki o tarihte aracın anahtar teslim fiyatı 52000 liraydı, 17000 liranın bugünkü satın alma değerini sen düşün...)

Tavsiyem kardeş eğer araçtan aşırı memnun ve yıllarca satmadan kullanacağız derseniz opel'in yetkili servisinde motoru yaptırın ama nerden baksan 15000 lira fatura çıkacaktır.

İşte bu sebeptendir ki (kendim sıfır dizel araç alırsam ya da çok yakından tanıdığım ve bakımlarından asla şüphe etmeyeceğim birinden olması şartı ile dizel arabaya göz kırparım) dizeli kapıma kolay kolay sokmam kardeş. Aracı satarsanız eğer yine aynı performansta bir dizel isterden şahsi tavsiyem bizim dizel insgnia'nın öz kardeşi GM çıkışlı Chevrolet cruze 2.0 163 HP LTZ paket arabayı öneririm. Bizim insignia'lar gibi sportif bir kasa olmasa da aynı sağlamlık,aynı yol tutuş karakterstiği ve insignia ile neredeyse aynı parçaları kullanması ile parça bulabilme avantajlılığından dolayı tercih edebilirsiniz, bu da diğer bir alternatif.

Yorum

Geçenlerde yetkili servis müdürü ile yaptığım bir görüşmede 2.0 dizel bir araçta bahsettiğiniz gibi bir problem olduğunu söyledi. Fakat aracın bir kaç bakımı servis dışında yapılmış ve 15.000km gecikmeli yapılmış. Motorlar için bakım zamanları büyük önem taşıyor. Eğer ki araç servis bakımlı olsaydı opel iyi niyet garantisi dahilinde 4/1 fiyatına motor yapabilirdi.

Yurtdışından motor getirtilmiş araca sahibine maliyeti 17.000 lira olmuş. Eğer ki üzerindeki motoru rektefiye ettirseydi(Üst kapak çatlamış, kaynak vs. olacakmış) 20.000 lira masrafı çıkmış.

Bende 2.0 dizel kullanıyorum 79.000 kmde aracım. Motor performansından, sesinden vs. memnunum. Ki bakımlarını kilometresi gelmeden yaptırır, dikkatli kullanırım.

Yorum

bakım km si geçen her araç saatli bombadır. 2 - 3 - bin km değil, 10-20 bn kmler söz konusu.
                            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                            SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: JackOfHearts
                              Orjinal yazı sahibi: Sufy
                              biraz daha açarmısınız bu sorunu?
                              silindirde çatlak .. sıkıntıları rastlandı.. opelin hurdacıları (ataurk sanayi sitesi) sandık sandık motor getirtip taktırttılar..

[center]

Yorum

Geçmiş olsun, egzosttan mavi duman atmıyorsa yatak sarmamış olabilir.;
                                1- Würth motor yağ temizleyici eski yağa ekleyip 10 dk. rolantide çalıştırıp, yağı boşaltıyosunuz.
                                Sonra,
                                2-Orijinal yağ filtresi ve yağ değişimi denemenizi önerim.

Beyaz 1.6 T Cosmo Flexride DVD800 Infinity

Yorum

İşleniyor...
                                X