Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yüksel Devirde Boğulma

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yüksel Devirde Boğulma

Arkadaşlar merhabalar.

Yaklaşık 2 haftadır yaşadığım sıkıntıyı anlatmak istiyorum. 2000 devri biraz geçip performanslı kullanmaya çalıştığımda, gaza basınca araç 1-2 saniyeliğine boğuluyor, gazı almıyor, motorda ince bir titreme yapıyor. Biraz garip bi benzetme olucak ama araç hıçkırıyormuş gibi oluyor

benim aklıma ilk benzinden olabileceği geldi, ama yaklaşık 2 yıldır shellden hatta aynı benzinlikten alıyorum. Sizce neden kaynaklanmış olabilir?
    2011 1.6T Cosmo + Sunroof

Ynt: Yüksel Devirde Boğulma

Lpg var mı araçta ? Benim İnsigniadan önceki aracımda aynı durum mevcuttu, önce kelebek vs temizlendi azalıyor gibi oldu ama yetmedi, katalitik konvertör manifoldu ile birlikte çıkmacıdan alarak değiştirdim. performans artışı oldu ve hıçkırma kesildi.
    insignialarda belirtiler nasıl oluyor bilemiycem onu ama tahminler gelecektir.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Katalitik, enjektör, boğaz kelebeği, bobin, buji, Baskı balata, bunların hepsi olabilir.

10 -15 km de 3. vites te 4000 devir civarı kullanın. Bu, kat' ı temizler. Enjektörleri temizleyebilirde.
      Bundan sonra yine aynı durum varsa boğaz kelebeği bobin buji baskı balatadan düşünülebilir. Fakar, vites farketmeksizin aynı devirlere boğuluyorsa bu, baskı balata da olmayacaktır.
      Motor devrinde paralel işleyen parça; bobin ve bujidir. Ben buna yordum.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Benim araba da 3. viteste kesik kesik hızlanıyor, yeni ngk buji (performans) taktım o da etkilemedi (düzelmedi)
        ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

KEsik kesik hızlanma ayrı bir durum.
          Bobin ile çözen de oldu. Yazılım güncelleyerek te.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Ben aldığımdan beri böyle sanırım yazılım olabilir
            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Benzin Pompası Olmasın?

Yorum

Hocam benim dediğim galiba kingdragon üyemizin dediği gibi kesik kesik hızlanma. 3. ve 4. viteste 2000 devri geçince motor 1-2 saniyeliğine yığılıyor, hatta gaz pedalı hafif tepki veriyor. selçuk hocam araçta lpg yok. 46 binde.

Yorum

O kesiklik bende, hızlanma değilde sabit giderken de var. Nadiren yapıyor. Yarım saniyelik gaz vermeyi bırakıp devam ediyor. Turbo kesikliği diyoruz. Yazılım güncelleme ile düzeliyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                    Benim araba da 3. viteste kesik kesik hızlanıyor, yeni ngk buji (performans) taktım o da etkilemedi (düzelmedi)
                    Bobin eski mi? Ondan yapabilir...
                    2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                      Ben aldığımdan beri böyle sanırım yazılım olabilir
                      Yetkili serviste yazılım güncelletin...
                      2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
                        O kesiklik bende, hızlanma değilde sabit giderken de var. Nadiren yapıyor. Yarım saniyelik gaz vermeyi bırakıp devam ediyor. Turbo kesikliği diyoruz. Yazılım güncelleme ile düzeliyor.
                        İşte bende de nadiren yapıyordu, ama 2 haftadır her gün yapmaya başladı. Önemli bi husus bence, hızlanmam gereken yerlerde motor yığılınca tehlike yaşadım açıkçası. Haftasonu götürüp baktırıcam, paylaştığınız hususları da tek tek söylicem ustaya.

İnsigniateam'i bu yüzden çok seviyorum, (her ne kadar katılamasak da) etkinlikler, bilgi-tecrübe paylaşımı had safhada. Bilmediğimiz konularda ustaların ağzından çıkacak kelimelere bakacakken, paylaşılan tecrübeler sayesinde bilinçleniyoruz. Paylaşımda bulunan herkese tekrardan teşekkür ediyorum.

Yorum

Arkadaşlar dün akşam araba 3 silindire düştü, traktör gibi sallanmaya ve çekişten inanılmaz düşmeye başladı. Bu sabah sanayiye ustaya götürdüm ateşleme bobini arızası olduğu ve değişmesi gerektiğini söyledi. Delphi marka bobini aldık taktık, hiç bi düzelme yok. Bu sefer enjektörde problem var, elektriği iletmiyor biri dedi. Koca şaşmazda .16Let motor bosch enjektör bulamadık. Opelgm.com'dan sipariş verdim, yarın gelince takıcaz. İşallah problem çözülür ama içim rahat etmedi açıkçası. Gittiğim servis özel vw servisi ve eski tanıdığım ustaların çoğu işten çıkmış. yenileri de hiç güven vermedi bana. Enjektör değiştikten sonra problem çözülür mü sizce?

Yorum

Umarim Enjektör den emindirler. Bobin gm logolu delphi olmak zorunda.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
                              Umarim Enjektör den emindirler. Bobin gm logolu delphi olmak zorunda.
                              Ali hocam ustaya ben de bunu sordum, enjektörden emin misin diye, enjektöre elektrik akımı geliyor, gelmeseydi beyinde sıkıntı var demektir dedi. hatta bujilerin olduğu yere kompresör diye bi alet soktu, araca gaz verdirip gücünü ölçtü, değerler 10'un altındaysa sıkıntı var demektir dedi, 11 küsür çıktı, tamam kesin ejektörden dedi.

Yorum

İşleniyor...
                              X