Duyuru

Collapse
No announcement yet.

120 km hızda vibrasyon / balans

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 120 km hızda vibrasyon / balans

Bende benzer problemleri yaşıyorum. Anlam veremediğim durum ise titreme problemi her zaman yapmamakta. Artık kabullendim ve böyle kullanıyorum.

Yorum

Son bir kez daha, başka bir balanscıya gidip, durumu test ettirip, yapabileceğine inanıyorsa yapsın. Yoksa, başka bölümlere bakacağım. Aks kafası, burc basları, vs vs vs....
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Insignia da yaşadığım belki de tek can sıkıcı problem buydu, sonuç olarak 16-17" üstü ebatlarda özellikle 19" olarak alınan sıfır lastiklerde bile minimal de olsa kalıp hatası olabildiğini ve bunları premium marka lastiklerde yaşama ihtimalinin daha az olduğunu öğrendim.

Çok önemli olan bir diğer detay ise balansçının bilgisinin ve kullandığı cihazların seviyesi, "iyiyim" diyen 2 usta arasında 20grama varan ağırlık farkı olabiliyor + bazen lastiğin jant üzerinde oryantasyonu da şart oluyor.

Bunların dışında aynı yolda başta yaşanan çok az titreşimleirn birkaç git gel sonrası yaşanmamasını da lastikteki ufak kusurların ideal ısıya ulaştıktan sonra hissedilmemesine bağlıyorum.
        2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

Haklısınız.

5 insignia elimden geçtiği üzere bir kısmında balans ile çözülürken bir kısmında sorun devam ediyordu. Bu durumda, jant düzgünlüğü, doğru hava basıncı, doğru ve kalibrasyonu düzgün bir balans makinası olması önemli. Bunlardan biri sorunlu olsa yapılan işlem ve sonucunun ne olduğunu kestiremiyoruz. Daha doğrusu sonuca ulaşamıyoruz.

Ustalar arası balans farkı illa ki var. Fakat, hangisinin doğru olduğunu birkaç lira verip işin olup olmaması sonrası anlayabiliyoruz. Ben sıfırdan, jant dahil balans, alt takım, salıncak vs bir göz atacağım.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Az evel testten geldim. Titreme yoktu. Ustaya mahçup oldum birde

Yorum

Bu teknik bülten de, mesela bir banttan çıkan araçlarda sıkıntılı bir parça olduğu zaman onları çağırıp yapıyorlarmış. Benimkinde böyle bir aksiyon falan gözükmüyor Alicim.
              2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
                Az evel testten geldim. Titreme yoktu. Ustaya mahçup oldum birde
                Çok iyi
                2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

Yalnız bir oluyor bir olmuyor.

Yorum

Bir oluyor bir olmuyorsa aklima aracin sasesinde islem oldugu geliyor a noktasindan b noktasina giderkenmi oluyor b noktasindan a noktasina giderkenmi
                    Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Sizin yollar bozuk toprağım. Yol bozulmadan şu yeni köprüden bi İstanbula git gel orda anlarsın. Nasılsa geçsende geçmesende cepten çıkacak 35$, sıranı sav ihihi ihihi

Şaka bir yana biz bugün Selçuğun ve benim arabayla aynı güzergahı gitgel yaptık.
                      Selçuğun jant 17, 4 mevsim mişlen. Ben kullandım. Giderken benimle aynı hızda onunda çok hafif hissettim. O da benim arabayı kullandı o da bende hissetti.
                      Dönüşte ise bişey yoktu. Bende bunu benim jantın daha büyük olup yoldaki ufak tefek şeyleri hissettirmesine bağladım. Jaten 17 jant mişlen lastikle normalde bile konforlu oluyor.
                      Şimdi aklıma geldi. Yarın servise gidersem birde test aracıyla denerim bakalım onda ne olacak. Test aracında 19 jant var.
                      2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Bu güne kadar şu kanaati getirdim.
                        Araçta, balans yok. Jantlar düzgün. Bu durumda, aks kotnrolüde sorunsuz. Vibrasyona neden olan parçanın, daha önce bu platformda da yayınlanmış olan salıncak burç başları ile alakalı olduğuna emin gibiyim.
                        KEsinlikle, araç 120 - 110 hızlarda yokuş yukarı tırmanırken tatlı bir eğimde vibrasyon alıyor. Yokuş aşşa inerken ise de vibasyon olmuyor.
                        Teorim; motorun tekerleklere uyguladığı çekme kuvveti, salıncak üzerinden kasaya iletilmekte ve tırmanış esnasında yapısal gereği salıncak ön burcun yüke bindiğini söyleyebilirim.
                        bu da, değişimi daha önce yayımlanan bültene de zaten uyuyor. Ki, bülten olmasa zaten sorunun temelini bulmamız imkansız gibi birşeydi. Herkes, gibi 140 dan sonra titreşim kaybolmakta. Şansımı deneyip yakında burc baslarını değiştireceğim.

Yorum

Merhaba beyler, bende bugün sonunda üye oldum foruma. uzun süredir takip ediyordum fakat bi türlü üye olmamıştım. bu başlığı görünce bende sorunumu dile getirmek istedim çünkü sıkıntı büyük oranla aynı gibi.

benim sorunumda öncelikle balansla başladı. aracımı 2010 model 66000km iken satınaldım geçen kasım ayında şu an 76000km civarında. hemen ertesi gün 4 adet yeni f1 serisi lastik aldım. ebatlar 245 taban 18 inc.

balanslar yapıldı ve çıktık yola büyük oranda balans vardı 110 dan itibaren. sonra bir daha balans yaptık baya azaldı sıkıntı ama tamamiyle geçmedi. neyse dedik araca bi modifiye yapalım, 4 tane replica jant aldım. arkalar offsetli. tabi balans sorunu iyice çoştu. sayısız sefer balans yaptırdım ama bir düzeliyor bir bozuluyor. heh diyorum ip gibi oldu ama bi bakıyorum 2 gün sonra zangır zangır.
                          daha sonra netten araştırmaya başladım neden olur bu iş diye. 2009 ve 2010 modeller ön tabla burçları diye bir parça sorunluymuş sanırım. bende aradım bursa izmir yolundaki nekarı. servis müdürü sayın Öner bey, sağolsun derdimi uzun uzun dinledi. araçla test sürüşüne çıktık. o da gördü balansı. neyse ön tabla burçları değişti. o sırada sol aks körüğünün patlamış olduğunu görmüşler o da değişti.

aracımı bir süre kullandım ama balans sorunu kaybolmadı. bende jantlar orjinal değil ondandır dedim fazla takmamaya çalıştım. aradan biraz süre geçti araba düşük hızlarda 50 ve 70 km gibi ön kafayı sallamaya başladı gaza yüklendiğimde. gazı bırakınca hiç birşey yok. tabi bu arada yüksek hızlarda balans sıkıntısı devam ediyor.

bu kafa sallama sıkıntısı son günlerde iyice çoğalmıştı bende korkmaya başladım ve orjnal jantlarımı taktım ama baktım sorun devam ediyor. düşük hızlarda gaza yüklendiğimde araba zangır zangır. eşim bile hissediyordu artık bunu soruyordu yol mu bozuk diye.

moralim bozuk bursa izmir yolundaki neskara gittim. zaten git gel kanka olduk resmen.

tabiki korktuğum başıma geldi sol aks komple değişecek 2500 tl. aracım hala serviste.

uzun uzuun yazdım çünkü bu sorundan yaşadıklarım kitap olur ihihi
                          Insignia Cosmo 2.0 Turbo 220 BG.

Yorum

welcome

Geçmiş olsun

Doğru teşhism?

Poryay baktınızmı?

Finish Balans yapıldımı aracınızda ?

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Gaza yüklenince sallayan, gazı kesince gecen titreme büyük oranda akslarda meydana gelen bir arızaya işratet.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                                welcome

Geçmiş olsun

Doğru teşhism?

Poryay baktınızmı?

Finish Balans yapıldımı aracınızda ?

hoşbuldumm )

inşallah doğru teşhistir yoksa arabadan vazgeçicem. aslında arabamıda seviyorum fakat bu balans sarsıntı işi gerçekten bütün sürüş zevkini alıp götürüyor.
                                Insignia Cosmo 2.0 Turbo 220 BG.

Yorum

İşleniyor...
                                X