Duyuru

Collapse
No announcement yet.

120 km hızda vibrasyon / balans

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 120 km hızda vibrasyon / balans

Merhaba.
    Birkaç zamandır dikkat ettiğim ve üzerinde biraz kafa patlattığım hadiseyi sizlere de açıklayıp fikir alışverişinde bulunmanın faydalı olacağını düşündüm. Malum durumu zamanında bir çok arkadaş yaşamış sanırım.

120 km hızda balans sorunum vardı. Malum yeni lastik değişimi sonrası olur. Balans baya düzeltildi. Çok az kalmıştı.

Fakat, şimdiki durum daha farklı. 120 km hız ile sabit giderken eğer yokuş yukarı çıkıyorsam araç genelinde hissedilir seviyede ( rahatsız etmeyen / hafif ) vibrasyon alıyorum. Fakat direksyon oynamıyor.
    Aynı zamanda yine 120 km hız ile yokuş assa inerken veya tam düz yolda bu vibrasyon olmamaktadır. Bu da, insignialar da bir düzelen bir baş gösteren şu balans sorununu anımsattı. Aynısını şuan deniz yaşıyor sanırım.

Bu hadise beni lastik balanslarından olmadığı düşüncesine itti. Aynı zamanda jant da değil.
    Aks vs hiç değil. Hizlanmada herhangibir problem yok.

İnsignia ' da kronik salıncak burc başı değişimi olmuştu zamanında. Henüz değiştirmedim. Bu durum olabilir ?
    Tek aklıma gelen malum.salıncak burç başları.
    Araç tırmanırken arka burç à baskı uygular.
    Ve sorun var sa belirli hizlarda titreşim verebilir.

Lastik yeni. Jant ta yamuk luk vardı duzeltildi.
    Bir ihtimal jant diyeceğim. Ama ağzım varmıyor.

Sizce?
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Ynt: 120 km hızda vibrasyon / balans

kışlık lastik ve jantlar varken aynı durumu bende yaşıyordum.3 4 kere balans yaptırdım.hem üzerinde hem dışarda.düzeltemediler.110u geçince titreşimler başlıyordu.Şu an yazlık lastik ve orijinal jantlara döndüm.bundada 140-150 civarı hissedilen bir sallama var ama henüz baktırmadım.burçlardaki sorun düz yolda aracı esnetecek tümsek çukurdan geçerkende hissettirmesi lazım kendini.
    1.6 Turbo Sport Tourer Manuel Cosmo Beyaz Cam Tavan Brc Lpg

Yorum

abi araç tırmanırken ön cekişli oldugu için sanki arkaya fazla bir baskı uygulamaz diye düşünüyorum ama yanlış mı düşünüyorum. önden cekişli araç :S
      birde eğer jantla ilgili değildir inşallah. ama jantla ilgiliyse bi jant paylaşımı yaptım senin araçta siyah sende bi mdesing al 20 İnç yakışır sporttourer a

Yorum

Aynı sıkıntı bende de var. Kışlık larda fazlaydı. Yazliklarda çok yok ama arada 110 sonrası titreme oluyor. Ben direksiyondada hissediyorum bazen. Balans ayarı yaptiracam hep birşeyler çıkıyor.
        İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Aynı sıkıntısı olan arkadaşlar, tırmanışa geçerken mi durum belirginleşiyor?
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Burçlardan degilde balanstan bence. Balans yaparken takılan kurşunlarin çok farklı çeşitleri var heleki 18 jant ve 245 taban lastik ile yapılan balans ayarında özel kurşun kullanılıyor. Tanıdığım bir balansci 2 farklı tip kurşun gosterdi ve aralarında ciddi derece kalite farkı vardı gerek kesimleri gerek malzemeleri her açidan.
            İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

Ben de lastikleri değiştikten sonra 120 sonrası direksiyonda titreme yaşadım, sonrasında rot balans ayarı yaptırdım ilk seferde trafik olduğu için yüksek hızlara çıkamadık durumu tespit edememiştik, kendim test yaptığımda sorunun %95 oranında çözüldüğünü gördüm tekrar gidip durumu anlattım önce ön lastiklerin balansına baktılar sonra bilgisayarlı rot cihazına yeniden çıkarttılar. Şuan hiçbir sorun yok çok memnunum ancak ön sağ sol lastik yer değişmiş, bunu da birkaç gün sonra sağ janttaki çiziği sol tarafta görünce farkına vardım şuan çok memnunum, lastikler henüz 1.000km yapmadığı için yer değişimini dert etmiyorum zaten 15.000km sonra ön arka çapraz yer değiştireceğim.

Yorum

Bugün ustaya bir tür attık. Lastiklerin alisma süreci sonra tekrar balans yapacağız. Sorunu balans olarak düşündük. Ufak bir ihtimal ise salıncak burçlari. Duruma göre değerlendirecegiz. Şuan durum balans. Özellikle araç üzerinde yüksek hizlarda balans uygulanacak.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mustafagez
                  abi araç tırmanırken ön cekişli oldugu için sanki arkaya fazla bir baskı uygulamaz diye düşünüyorum ama yanlış mı düşünüyorum. önden cekişli araç :S
                  birde eğer jantla ilgili değildir inşallah. ama jantla ilgiliyse bi jant paylaşımı yaptım senin araçta siyah sende bi mdesing al 20 İnç yakışır sporttourer a
                  18 inç lastik aldık yaw.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OGOKTAS
                    Ben de lastikleri değiştikten sonra 120 sonrası direksiyonda titreme yaşadım, sonrasında rot balans ayarı yaptırdım ilk seferde trafik olduğu için yüksek hızlara çıkamadık durumu tespit edememiştik, kendim test yaptığımda sorunun %95 oranında çözüldüğünü gördüm tekrar gidip durumu anlattım önce ön lastiklerin balansına baktılar sonra bilgisayarlı rot cihazına yeniden çıkarttılar. Şuan hiçbir sorun yok çok memnunum ancak ön sağ sol lastik yer değişmiş, bunu da birkaç gün sonra sağ janttaki çiziği sol tarafta görünce farkına vardım şuan çok memnunum, lastikler henüz 1.000km yapmadığı için yer değişimini dert etmiyorum zaten 15.000km sonra ön arka çapraz yer değiştireceğim.
                    1.4 lerde sorun yok sabirim. Salıncak burcarinda 2011 den sonra iyileştirme yapılmıştı.

Yorum

Dur cipsimi alıp geliyom
                      2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Rampa çıkarken yapıyorsa motor vibrasyonu olmasın,zorlanma vs.
                        http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                        2.0 CDTI
                        Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Boşa alınca ve gazi kesince de devam ediyor.
                          6. Vites 5.vites farketmiyor. Hadi 6 zorladı. 5 te yapmaz motor kaynaklı olsa. Bir ihtimal üst motor kulaklarından şüphelenir oldum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: denz
                            Dur cipsimi alıp geliyom
                            Geç dalganı sen arayıp yardım isterken iyi ama demi

Yorum

Benim videoya baktın mı Ali. Frende nasıl tırt yaptı. Belki o da salıncakla falan ilgilidir. Fatih abiye de sordum fren ısınınca tırtlar dedi ama videoya sonradan baktım ısıncak bir durumda yok gibi.

Sonuna bakmak kafi
                              2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

İşleniyor...
                              X