Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yağmur suyu koltukta iz ve leke bırakıyor???

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yağmur suyu koltukta iz ve leke bırakıyor???

Şemsiyemizden damlayan veya kapıyı açıp araca bininceye kadarki sürede koltuğa düşen yağmur damlalarının veya suyunun kuruduktan sonra koltukta iz bırakması normal midir arkadaşlar?
    Bu izi çıkarmak zor olmamalı ancak nemli/ıslak bezle silince kuruduktan sonra da izi yine gördüm. Hadi bişey döküldü desem neyse de yağmur bu yani..
    Buna çözüm nedir? Ağır leke çıkarıcı ürünlere gerek kalmamalı diye düşünüyorum ama nemli bezle silmek işe yaramadı.. alala
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Ynt: Yağmur suyu koltukta iz ve leke bırakıyor???

Suya batırılıp sıkıldıktan sonra süngerle nemi hafif yayarak tüm koltuğu temizlemenin işe yarayabileceğini okudum. Denemek lazım..
    Yok mu bu sorunla karşılaşıp sorunu çözen biri?
    @Murat

Yorum

hocam yanlış anlamayın ama koltuk biraz kirli olduğu için olabilir .yağmur damlası düştüğü yerde iz bırakabilir ..kosla halı şampuanı belki yararlı olabilir

Yorum

Koltuk kumaşı zamanla toz kir gibi şeyleri bünyesine hapseder ve su ile temasa geçtiğinde bu kirli tabaka çamurlaşır ve orda leke oluşturur.Bu kirlenme ileri düzeyde ise yani süngere kadar işlemişse yapılacak pek bişey kalmıyor her ıslanmada o bölgede leklenme oluşuyor.En iyisi döşemeyi halı yıkama makinası ile yıkamak.Böylece kirli tabaka yok olur ve leke kalmaz ama dediğim gibi süngere kadar işlemiş ise bir sonraki ıslanmada aynı görüntü tekrar oluşur.
        Bir arkadaşım bej döşemeli passat aldı 4 kez detaylı iç temizlik yaptırdı ama o lekelenmeden kurtulamadı ve son çare kılıf taktı artık.
        2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
        2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Bulundugunuz bolge sanayi bolgesinimi

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: exelanze
            hocam yanlış anlamayın ama koltuk biraz kirli olduğu için olabilir .yağmur damlası düştüğü yerde iz bırakabilir ..kosla halı şampuanı belki yararlı olabilir
            Estağfirullah arkadaşım, neden yanlış anlayayım? Pek tabii koltuk kirlenmiş olabilir dediğiniz gibi. Kosla halı şampuanı notumu aldım.
            @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
              Koltuk kumaşı zamanla toz kir gibi şeyleri bünyesine hapseder ve su ile temasa geçtiğinde bu kirli tabaka çamurlaşır ve orda leke oluşturur.Bu kirlenme ileri düzeyde ise yani süngere kadar işlemişse yapılacak pek bişey kalmıyor her ıslanmada o bölgede leklenme oluşuyor.En iyisi döşemeyi halı yıkama makinası ile yıkamak.Böylece kirli tabaka yok olur ve leke kalmaz ama dediğim gibi süngere kadar işlemiş ise bir sonraki ıslanmada aynı görüntü tekrar oluşur.
              Bir arkadaşım bej döşemeli passat aldı 4 kez detaylı iç temizlik yaptırdı ama o lekelenmeden kurtulamadı ve son çare kılıf taktı artık.
              Aracı 2.el olarak ilk satın aldığımda koltuklar kirden batıyordu. Bir yaşında olmasına rağmen sattığım 8 yaşındaki aracın koltukları bile daha yeni görünüyordu. Sahibi hiç özenmemişti belli ki. Dediğiniz gibi eşimden halı yıkama makinasının nasıl kullanıldığına dair ders aldım ve uyguladım öğrendiklerimi. Koltuklar yepyeni gibi oldu ve araç kendine geldi. Araca biri binecek diye utanıyordum kurtuldum o duygudan. Bu durum 3 yıl kadar götürdü aracı. Demekki yeniden yapmamın zamanı geldi..
              @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                Bulundugunuz bolge sanayi bolgesinimi
                Fatih bey, Trabzon'da sanayi öyle çok ilerde değildir. Ben şehir merkezinden biraz yüksekte oturuyorum.
                @Murat

Yorum

traş köpüğünüde deneyebilirsiniz. Ben denedim lekelerimi çıkardı. Beyaz traş köpüğü. Hatta videosu var deneyen birinin..
                  Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Geçmiş olsun.
                    Ben Amway Loc ile temizliyorum, memnun edici. En azından kimyasal ürün değil diyorlar.
                    Ancak diğer arkadaşların dediği gibi derine işleyen kirse en iyi çözüm halı yıkama makinası gibi görünüyor.
                    Temizledikten sonra derinlemesine kurutmak şart, saç kurutma makinası kullanılması öngörülmekte.

Yorum

Trabzon a selamlar..
                      2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

http://www.hepsiburada.com/carpex-up...LDCRPX00001806
                        Linkteki üründen sipariş ettim, fiyatı uygun. İşe yararsa bir tane daha alırım. Yaramazsa halı yıkama makinası kesin olacak.

Tolga bey, aleyküm selam.
                        Ahmet bey, Amway Loc önerinizi de not aldım, teşekkürler.
                        Ergün bey, siz köpük dedikten sonra üstteki ürünü sipariş ettim, hayırlısı bakalım..
                        @Murat

Yorum

Ali abinin(aSya) tavsiye ile Turtle Wax'ın ürününü almıştım. 2 defa oturulan bölgeye, bir defa sırt dayamaya, bir defa kapı içlerine yaptım. Memnun kalmıştım. Sildiğim bezi yıkarken kirlerin çıktığını gördüm. Dediğim ürünü Koçtaş'ta bulabilirsiniz. Tabi her mağazasında olamayabiliyor.

http://www.hepsiburada.com/turtle-wa...l-pm-otm09g013

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uğur K
                            Ali abinin(aSya) tavsiye ile Turtle Wax'ın ürününü almıştım. 2 defa oturulan bölgeye, bir defa sırt dayamaya, bir defa kapı içlerine yaptım. Memnun kalmıştım. Sildiğim bezi yıkarken kirlerin çıktığını gördüm. Dediğim ürünü Koçtaş'ta bulabilirsiniz. Tabi her mağazasında olamayabiliyor.

http://www.hepsiburada.com/turtle-wa...l-pm-otm09g013
                            İyi ürün, ben de kullandım bunu
                            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Ben normal traş köpüğü kullanmıştım. Bundan bende aldımda çok güzel olduğunu söyleyemem açıkcası ama kötü bir ürün değil.
                              Ergün GÜRBÜZ

Yorum

İşleniyor...
                              X