Duyuru

Collapse
No announcement yet.

20 inç jant avantaj ve dezavantajları

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 20 inç jant avantaj ve dezavantajları

20 inç jant türkiye koşullarında uygun müdür değil midir ?

Ynt: 20 inç jant avantaj ve dezavantajları

şöyle söyleyeyim benim 19'' lar bile çok sıkıntı veriyor 20'' olan eğer kaymak asfaltta kullanmıyacaksanız görüntü güzelliği hariç kullanırken sürekli çukur tümsek vs gözetlemenize ve sürüş zevki almak yerine yol kollamak zorunda kalmanıza sebep olur.
    insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Jant buyudukce yanak icelir hal boyle olunca yol problemleri hossetme artar

Jant buyudukce taban buyur ve surtunme artar bu yakit olarak dezavantaj olur buna karsilik yol tutusu artar frenleme ve virajlarda avantaja donusur

Jant buyudukce lastik fiyati artar kuculdukce duser

Bende 19 kullaniyorum aman aman bir sikintisi yok tabi bir 16 jant kadar konforlu degil belkide filexi bir cok yol problemini amortisoru kullanak yok ediyor

Goruntu olarak araji guclu ve diri gosterir buyuk jant

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

20 gerçekten büyük bir jant 18 tam ideal bence 19 sa çok istenirse takılabilir. Zaten 20 lik jant flexride olmayan bir insignianın direksiyonunu baya bir sertleştirir.
        İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

Cevaplar icin tesekkur ederim 2009 bazi insignialar fabrika cikis 20 inç le geldi tr koşullarını hesap etmişler midir acaba ☺

Yorum

Fatih abinin dediklerine katılıyorum.
            20'' kullanan biri olarak çok problem yaşamadım.35 yanak yerine 40 yanak kullanılırsa güzel olur. Örn: 255-40-r20 / 245-40-r20 . Orjinal gelmiyorsa jant pro bir yay kullanmakta fayda var.. ( eiback pro vs )

Çekiştede %5-10 fark ettiği aşikar. 18'' e göre.

- INSIGNIA 1.6T 180HP SEDAN COSMO + FLEXİ
            - ASTRA 1.4T 170HP HATCHBACK SPORT
            - AUDI Q5 2.0TDI 190HP QUATTRO SLINE

Yorum

bu video da jantlar fazla kaçmış diyor

https://www.youtube.com/watch?v=ddcJk8clCac

Yorum

Valla bende volkswagen in bir videosunu izlemiştim adamların iddiasına göre çekişte, yakıtta %5-10 lar mertebesinde bi değişiklik olmuyor, önemsenmeyecek (<%1) bir farktan bahsediyordu uzman arkadaş (VW uzmanı), tabi bu orginal ölçülerdeki değişiklikler için geçerli orjinali bozarsan durum değişebilir. Videoyu bulamadım ama bulursam burdan paylaşırım.
                Insignia 2015 1.6 SIDI AT Cosmo (41GN584)

Yorum

Insignialarda jant degisimi yapildiktan sonra ecu tarafinda kalibrasyon yaptirmayi unutmayin kalibrasyon sonrasi aracta bazi degerler degisiyor ona gore gosterge ve motor daha verimli oluyor eger yapilmaz ise yanlis olcum olur

Yorum

Türkiye koşullarında, 17 üzerinin fantazi olduğunu düşünüyorum. Bu düşünce tepki çeker çünkü malum herkes 18 ve üzeri kullanıyor, bizim insigniada da 18 jant var ve 45 yanak dahi, dik kasislerde vs. ekstra yavaşlamayı gerektiriyor. Elbette lastik seçiminin de etkisi büyük.

20 ve 19 jantların da Türkiye koşulları için net fantazi olduğunu düşünüyorum. Piste çıkarken takıp keyif alınır, otobanda iyi asfaltta yine bir nebze ancak bunun dışında zor.

Ayrıca teker büyüdükçe çevirme zorlaşıyor, örneğin İstanbulda sürekli dur kalk trafikte kullanılan bir araca 20 jant takmak sürekli estra zorlamak demektir.

Açıkçası biraz ekonomi ve zevk meselesi haline dönüşüyor bu konu.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                      Insignialarda jant degisimi yapildiktan sonra ecu tarafinda kalibrasyon yaptirmayi unutmayin kalibrasyon sonrasi aracta bazi degerler degisiyor ona gore gosterge ve motor daha verimli oluyor eger yapilmaz ise yanlis olcum olur
                      Fatih bey, bu dediklerinizi yaptırmak için servisteki elemana 19 jant taktırdım, gerekli ecu kalibrasyonunu yapar mısınız? dememiz yeterli olacak mı? Yani servis ne yapacağını bilir mi?
                      @Murat
                      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orasi biraz sans bazi servisler bilmeyebilir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                          Orasi biraz sans bazi servisler bilmeyebilir
                          Bu ayar sanırım bilgisayar bağlanıp ilgili jant ölçüsü girilerek yapılacak. Başka bir değişiklik yapılmasına gerek kalıyor mu?
                          @Murat
                          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

abiler inş seneye babamın arabasını alırsam 19 jant taktırmaya istanbula geliyorum .ben 136 lık 1 günlük 19 jant kullanmıştım öyle konforda pek bir farkını hissetmedim tabi 18 liklerde bridgestone var babamda sert olduğu için hissetmemiş olabilirm ama yanal eğilim 19 da daha azdı onu hissettim.ve 19 jantın görünümü daha güzel tabiki. bir şey sorucaktım bizim insigniayı alırken ses sistemini değiştirmemiştik ve biraz zayıf kalıyor bunu daha iyi bir ayara mesela en aşağı bir bose ayarına getirmemin maliyeti ne kadar olabilir?
                            2014 astra 1.6 cdti sport+still (ateş kırmızı)
                            2014 insignia 1.6 sidi at flexride park go sunroof

Yorum

Bugun 20 inç ve 18 inç araç test ettim. 20 inç direksiyon sert fren mesafesi uzun yol sesi fazla araç yüksekliği fazla idi

Yorum

İşleniyor...
                              X