Falken Ziex914 ile ilk 10.000km/7 ay lastik ilk gün özelliklerini koruyor.
Yol sesi orta(Kumho KU39 a göre az), Kuru zemin yol tutuş iyi, ıslak zemin yol tutuş çok iyi.
Yıpranma ve sertleşme belirtisi yok/yok denecek kadar az.
Ekonomik lastik düşünenlere tavsiye..
Evde 4 araba var. Test amaçlı sürekli farklı marka lastikler kullandık.
Bridstone Turanza 5 para etmez benim için.
Dunlop Direzza Dz101 kullandım. Japon markası. Sert hamurlu yol tutuşu güzel ancak tek sıkıntısı yol sesi biraz araca yansıyor. Tabiki lastik ömrü kullanıcıdan kullancıyı değişsede yapısal olarak daha iyi. Fren mesefası de aynı keza. Ancak daha kalitelileri de elbette var
Taaa ki Good Year efficientgrip kullanana kadar. Şuan favorim bu marka. Yumuşak hamurlu yol tutuşu fren mesafesi mükemmel. Yol sesi kesinlikle almıyor. Alman markası
Bütçe yeterli olmadığı için petlasa yöneldim gittigidiyordan 225/55R17 ebatında pt741 leri 1020 tl ye aldım 25 tl bkm indirimi 100 tl kredi kartına chip para tanımlandı. Bu lastiklerden sonra yola çıkmadım uzun yol sesi nası olacak denemedim. Bütçe iyi olsaydı sanırım continental e yönelirdim. Uzunca bir süre (sanırım 4 takım) turanza kullandım yağmur performansı çok iyiydi biraz sesliydi. Petlası deneyeceğiz göreceğiz çok fazla yol yapmam ama 3 yaz geçirdimi lastiği çıkarır yenilerim. Yaz sonu lastikle ilgili düşüncelerimi yazarım.
Ben aracıma 245.35 R20 ebatında 4 lastik aldım Altenzo marka 245/35zr20 98W XL frenleme B, benzin sarfiyatı C, ses 72db olan modeli 4 adet lastiği Ankara dan 1300TL (Lastik+UPS kargo+kredi kartı 9 taksit banka faizi ile).Lastikler ile uzun yol yaptım 1000km genel olarak iyi ses az, yol tutuşu çok iyi, diğer marka lastiklere göre biraz sert gibi ama sıkıntı olmuyor. by Avustralya malı tavsiye ederim. Diğer markaların tanesinin en ucuz 700-800 olduğunu düşünürsek.
OPEL İNSİGNİA 2.0 TURBO 220HP 4X4 COSMO+AFL FAR+FLEX RIDE+20İNÇ OPC JANT+SANROOF+REACARO KOLTUK(ISITMA-SOĞUTMA)+NAVİMEX ANDROİD MULTİMEDYA + ÖN ARKA KAMERA GÜVENLİK SİSTEMİ (ANDROİD)
Ben aracıma 245.35 R20 ebatında 4 lastik aldım Altenzo marka 245/35zr20 98W XL frenleme B, benzin sarfiyatı C, ses 72db olan modeli 4 adet lastiği Ankara dan 1300TL (Lastik+UPS kargo+kredi kartı 9 taksit banka faizi ile).Lastikler ile uzun yol yaptım 1000km genel olarak iyi ses az, yol tutuşu çok iyi, diğer marka lastiklere göre biraz sert gibi ama sıkıntı olmuyor. by Avustralya malı tavsiye ederim. Diğer markaların tanesinin en ucuz 700-800 olduğunu düşünürsek.
iyi fiyatmis gercekten. ama bu ebatlar arabadan bi 40 bg calar heralde
245 40 r19 lastiklerim var...Kışlık aynı ölçülerde lastik mi alsam yok jant japını küçültüpte mi alsam bir türlü karar veremedim...
Ben size fikir vereyim
Araç kullanıcı el kitabındaki bilgilere göre 245/45 R18 yaz lastiğinin kışlık karşılığı 235/45 R18'dir.
Ama, 19" ve 20" için kış lastiği önerisi yok.En iyisi kışlıklar için 18" bir takım jant edinin,
235/45 R18 lastik alıp takın, böylece hem konforu arttırır hem de sök-tak işinden kurtulursunuz,
ben öyle yapıyorum.
245 40 r19 lastiklerim var...Kışlık aynı ölçülerde lastik mi alsam yok jant japını küçültüpte mi alsam bir türlü karar veremedim...
Ben size fikir vereyim
Araç kullanıcı el kitabındaki bilgilere göre 245/45 R18 yaz lastiğinin kışlık karşılığı 235/45 R18'dir.
Ama, 19" ve 20" için kış lastiği önerisi yok.En iyisi kışlıklar için 18" bir takım jant edinin,
235/45 R18 lastik alıp takın, böylece hem konforu arttırır hem de sök-tak işinden kurtulursunuz,
ben öyle yapıyorum.
Ağbi öneriniz teşekkür ederim...Bakalım site içerisinde ihtiyacı olmayıp satan arkadaş olacak mı...
Yorum