Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastik seçimi / ucuzdan pahalıya doğru

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Lastik seçimi / ucuzdan pahalıya doğru

Orjinal yazı sahibi: aRsLan
    Continentalsc5' den oldukça memnunum Lastik alıcak olsam michellin-conti arası gidip gelirim heralde
    Bende bu iki marka arası gidip gelip duygusal nedenlerle Kumho KU39 90Y XL aldım, ıslak ve üst limitlerde kullanmadım ama şuana kadarlık 1.000km lik süreçte ses seviyesi tatminkar ve rahatsız edici bir durum şimdilik yok

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OGOKTAS
      Continentalsc5' den oldukça memnunum Lastik alıcak olsam michellin-conti arası gidip gelirim heralde
      Bende bu iki marka arası gidip gelip duygusal nedenlerle Kumho KU39 90Y XL aldım, ıslak ve üst limitlerde kullanmadım ama şuana kadarlık 1.000km lik süreçte ses seviyesi tatminkar ve rahatsız edici bir durum şimdilik yok
      Kumho bence güzel bir seçim olmuş güle güle kullanın
      2016 w205 AMG

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
        http://www.lastikcim.com.tr/Continen...R,PR-7920.html

Continental ContiSportContact 2 FR J 245/45R18 XL ZR alınmıştır.

Tanıdıktan, biraz indirim biraz vade yaptı. İşime de geldi açıkçası.
        Hayırlı olsun,biraz pahalı mı ne?
        2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44
          Hayırlı olsun gule gule kullan kardesim.. benim conti 3 ler 4 yıllık fabrika çıkış üstünde gelen lastikler ... conti 5 leri kullanan bizim efemurat var cok memnun... biristone dan gore super oldu diyor..
          Efemurat abi ile çok konuşmuştuk bu lastik mevzusunu, benim yolumdan geldi sağolsun. SC3'ten SC5'e geçiş yaptım, çok memnunum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OGOKTAS
            Kumho bence güzel bir seçim olmuş güle güle kullanın
            Teşekkürler

Yorum

Hayırlı olsun Ali bey tekerinize taş değmesin.

Opel Insignia COSMO 34FG350 2.0 CDTI 160hp AS

Yorum

Hayırlı olsun, hiçbir lastik 4/4'lük değil bence "A" marka bir lastik yumuşak olabilir ama frenlemesi kötü olabilir, "B" marka lastiğin frenlemesi iyi olabilir ancak sert olduğu için uğultu çıkarabilir... Buna benzer çok fazla kıyaslama yapabiliriz. Ben aracımı ilk aldığımda üzerinde 245/35/20r "V" desenli Federal marka lastikler vardı çok uğultu yapıyordu ama ondaki yol tutuşunu sonraki lastiklerde asla göremedim. Mesela Mishlein çok guzel bir lastik cokta Pahalı en ufak bir surtmede hemen balon yaptı, gittim lastikçide söktürüp yerine prelli pzero aldım. Bence lastik seçimi isteklerimizle doğru orantılı Olmalı, ne istediğimizi bilirsek lastik seçimimiz hızlı olur ve ona göre cebimizden para çıkar.

Yorum

Continental' sp2 den hiç memnun kalmadım. Yol tutuş ve viraj alışı başarılıydı yalnız. Rayda gibi gidiyordu araç. Hakkını bunda yemiyorum. Belki bu durum kişisel de olabilir. Dün eski lastiği takınca araç yakıtı düştü. Rahatladı. Tabi katır kutur sert
                  Lastikçiye iade ettim fakat biraz kırım oldu. Kendisi yok pahasına satıcak. Kalanı bana iade edicek. Ödemem gereken kalan tutar da silindi. Bir şekilde orta yolu bulduk...
                  Şunu anladım ki, pahalı her zaman iyi değil...

http://www.tyrereviews.co.uk sitesini incelediğimde Nexen N Fera SU1 ' nun bir çok premium sınıfı markaları geride bıraktığını görüyorum. Yanılıyorsam düzeltin. İncelemenizi öneririm. Bağlantı;
                  http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Si...5-18-Tyres.htm
                  Düşündüğüm orta sınıf lastikler olan kumho, petlas, falken gibi markaların 18'' klasmanında dahi bir çok alanda nexen' nfera Su1' modelinin geride bıraktığını '' KAĞIT ÜZERİNDE '' gördüm. Bu değerlendirmelere ne kadar güvenilir ?

http://www.nexen-tr.com/default.asp
                  Sitesinide incelediğimde önemli markaların orjinal ekipman lastiği olarakta tedarik sağladığını gördüm. manchester city' ye de sponsor olmuş
                  CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                  SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Ben de dün uzun bir kararsızlıktan sonra Kastamonu'daki GoodYear bayisine 245/45/R18 tipi "Goodyear Eagle F1 Asimetrik 3" model lastikleri sipariş ettim. 1 yıl yol yardımı yanında 300 TL hediye çeki (ne işe yarayacaksa?) ve bonus karta 8 taksit yapıyorlar. Bu cumartesi günü naspise taktıracağım.

Yorum

Valla ne diyim, 40 küsür bin kmdeki ve 5.yılını dolduran bu yıl son kez kullandığım 245*45*18 fabrika çıkışı aracımda olan continental lastiklerden bugün bir kez daha memnun kaldım. 90km hızla tünele girdim, sağ şeritte birden tünelin ortasında durmakta olan birikmiş araçlar önüme çıktı, frene asıldım haliyle, tamam balatalar yeni, araç bakımlı, disklerde sorun yok ancak araç o lastiklere rağmen abs de devreye girerek kızaklamadan veya sağa sola kafa atmadan adeta yere yapıştı ve durdu, ben de korkuyla karışık şaşkınlık yaşadım ve ardından da memnuniyet tabii ki. O lastikler bu haliyle de ilk günkü güvenlik desteğini kaybetmemişse ben continental iyidir iyidir diyebilirim. Bu arada ömrünün son demlerinde olduğu için yol sesi ve uğultu epeyce var,yine de lastikler sert değil 5.yıla rağmen..
                      @Murat
                      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Ben yine fikrimde sabitim, Hız istersen ona göre lastik, konfor istersen ona göre, güvenlik istersen ona göre, yakıt ekonomisi istersen ona göre alırsın. Cebinden çıkacak para ona göre çıkar, hepsini bir arada bulunduran lastik fiziki madde Kuralları Gereği mümkün değildir, ama illaki hepsi arada olmasada ona yakın olsun dersen, ücretini de ona göre ödersin. Bizim tabirimizle NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE . Bence ihtiyaca göre almak en mantıklısı

Yorum

Zor bir durum çünkü rakamlar ciddi, kolay gelsin.

Ben fabrika çıkışı 245 45 18" Bridgestone Potenza RE 050A Ecopia ları bozunca Michelin P3 almıştım, spor özellikleri Potenza kadar olmasa da lastikler hemen her konuda vasatın bir tık üzerinde performansa sahipler, bilhassa bekleneceği üzere yuvarlanma dirençleri (ekonomi) ve ses/sarsıntı düzeylerinde hatrısayılır iyileşmeler oldu.

P3 lerin dışında Edremit in pek de zorlu geçmeyen kış şartları için 17" jant ve CrossClimate almıştım, bu lastikler ve küçülen ebatlarla P3 lerden de kötü bir direktlik ve güvenli ani ağırlık transferi seviyeleri oluştu ama aracın yol sesi, sarsıntı, derin su tahliyesi, tüketim ve bilhassa kalkış performansında ciddi iyileşmeler oldu, öyle ki havalar ısınmış olsa da aracı sportif kullanmadığım için 18" Primacy 3 leri geri takmak istemiyorum.

Fikrimi soracak olursan bence Goodyear ın 3. nesil Eagle F1 leri ya da Michelin Pilot Sport 4 ler tatmin edici olabilir.
                          2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

Valla bende fiyat teklifi alırken michelin pilot 4 ile goodyear f1 asimetrik 3 arasında fiyat farkı sadece 20 liraydı. O anki psikoloji goodyear'ı tercih ettim, çünkü daha önce tarım makinelerimiz olan ailemize ait traktörlerimizde goodyear kullanıyorduk ve gayette memnunduk. O yüzden tercihim benimde goodyear oldu.

Yorum

Ben de Kumho KU39 ile Falken ZE914 arasında kaldım, önümüzdeki hafta bunlardan birini taktırıcam, yorumlarımı burada paylaşırım. Kumho için aldığım fiyat 265, falken için 280 TL. (245/45/18)
                              2011 1.6T Cosmo + Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: striker
                                Ben de Kumho KU39 ile Falken ZE914 arasında kaldım, önümüzdeki hafta bunlardan birini taktırıcam, yorumlarımı burada paylaşırım. Kumho için aldığım fiyat 265, falken için 280 TL. (245/45/18)
                                Bende orjinal conti sport contact 3'leri 10 ay kadar önce kumho ku39'lar ile değiştirdim ( 245/45/18) . Sessizlik olarak çok başarılı. Conti'ler bayağı ses yapıyormuş lasitkleri değişince anladım. Yol sesi neredeyse sıfırlandı diyebilirim. Frenlemede de çok fazla artış oldu, sanırım Conti'lerin hamuru iyice bozulmuştu. Genel olarak konfor olsun performans olsun kumho'lardan bayağı memnunum.
                                Life begins @ 4000 RPM

Yorum

İşleniyor...
                                X