Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4T ilk çalıştırmada devir yüksekliği

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.4T ilk çalıştırmada devir yüksekliği

Herkese merhaba.
    Yaklaşık son bir aydır, özellikle araç soğukken ilk çalıştırmada devir 20 - 30 sn kadar 1500 devirde çalışıyor ve sonra normale dönüyor. Sanki otomatik bir jikle varmış gibi. Bu normal midir? Servise göstermeye gerekli bir durum varmıdır?
    Yorumlarınızı rica ediyorum.
    Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL + Navi

Ynt: 1.4T ilk çalıştırmada devir yüksekliği

Orjinal yazı sahibi: leondeniz
    Herkese merhaba.
    Yaklaşık son bir aydır, özellikle araç soğukken ilk çalıştırmada devir 20 - 30 sn kadar 1500 devirde çalışıyor ve sonra normale dönüyor. Sanki otomatik bir jikle varmış gibi. Bu normal midir? Servise göstermeye gerekli bir durum varmıdır?
    Yorumlarınızı rica ediyorum.
    Normal bence, bende de 1.300d/dk civarında 10-15sn kadar çalışıyor hatta o sırada bekliyorum hareket etmek için, 800d/dk civarına düşünce hareket ediyorum

Yorum

Özdemir hocam cevap için teşekkür ediyorum. Bende 800 devire inmesini bekleyip öyle hareket ediyorum. Sadece önceki araçlarımda olmayan ve ilk defa karşılaştığım bir durum bu.
      Bu arada kumho lastiklerden memnun musunuz? Bende düşünüyorum. Fiyatı diğer markalara göre makul.
      Elimde 235.45.18 bridgestone potenza var ama taksam nasıl olur bilemedim.

Yorum

Bende de aynısı oluyor. Normaldir diyorum.
        Yanlış olmasın ama başlangıçta turbo yağlaması için diye yorumlamıştım.
        Yanlışsam lütfen düzeltin..

Yorum

Özdemir hocam cevap için teşekkür ediyorum. Bende 800 devire inmesini bekleyip öyle hareket ediyorum. Sadece önceki araçlarımda olmayan ve ilk defa karşılaştığım bir durum bu.
          Bu arada kumho lastiklerden memnun musunuz? Bende düşünüyorum. Fiyatı diğer markalara göre makul.
          Elimde 235.45.18 bridgestone potenza var ama taksam nasıl olur bilemedim.
          Rica ederim Deniz, Kumholardan önce kışlık vardı bu nedenle ses olarak önceki halinden çok daha iyi birkez Edirne birkez de rafting için şehir dışı toplam 1.000km yol yaptım ancak şirket aracı kullandığım için ıslak zemin ve agresif kullanımda yol tutuşunu test etmedim açıkcası. Çok emin olmamakla birlikte 235 tüketimi ve yol tutuşunu azaltır diye düşünüyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet62
            Bende de aynısı oluyor. Normaldir diyorum.
            Yanlış olmasın ama başlangıçta turbo yağlaması için diye yorumlamıştım.
            Yanlışsam lütfen düzeltin..
            Bende turbo yağlaması içindir diye ümit ediyorum. Opelde ve insigniada yeniyim. Önceki araçlarım hep dizel Forddu. Aracı ilk aldığım zamanlarda bu durum yoktu diye hatırlıyorum yada ben çok dikkat etmedim. Açıkcası 1.4 kullanıcılarının izlenim ve yorumlarını merak ediyorum. Aynı durum onlarda da varsa normaldir diyeceğim. Sizde de 1.4 var sanırım. Arıza vs çıkartacak bi durum olmasında gerisi hiç sorun değil.

Yorum

Durum normaldir.
              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
              SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Sıkıntı yok.. durum normal..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Normal bir durum. O süre zarfında araç ilk ateşlemeyi alıp motoru ısıtıyor bununla birlikte parçalar yağlanmaya başlıyor. Sizlere tavsiye bu süre zarfında araç 1000 dd altına inene kadar sabit beklemeniz (tahmini 20 saniye), daha sonrasında da ideal sıcaklığa gelene kadar yokuşlarda 3000 dd, düz yolda da 2500 dd nin üstüne çıkmayın.
                  Son olarak aracı sürekli üst devirde kullanırsanız direk stop etmeyin 30 saniye kadar rölantide aracı dinlendirin.
                  2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

Orjinal yazı sahibi: smg05
                    Normal bir durum. O süre zarfında araç ilk ateşlemeyi alıp motoru ısıtıyor bununla birlikte parçalar yağlanmaya başlıyor. Sizlere tavsiye bu süre zarfında araç 1000 dd altına inene kadar sabit beklemeniz (tahmini 20 saniye), daha sonrasında da ideal sıcaklığa gelene kadar yokuşlarda 3000 dd, düz yolda da 2500 dd nin üstüne çıkmayın.
                    Son olarak aracı sürekli üst devirde kullanırsanız direk stop etmeyin 30 saniye kadar rölantide aracı dinlendirin.
                    Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Durum normal anlaşılmıştır.

Bu arada Muharrem bey, daha önceki konularınızı zevkle okudum. Yakıt tüketiminde rekor denebilecek değerler yapmışsınız. Ben ne kadar kasarsam kasayım istanbul içinde sizin yakaladığınız tüketim değerlerine inemiyorum. min. 8,5 lt yi görebildim. Henüz uzun yol yapmadım, ama tahminlerime göre 6 - 6,5 gibi yakar diye düşünüyorum. İstanbul içinde bir depo ile (60 tl) 700 km yapıyorum. Normaldir heralde.

Sağlıcakla kalın.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: smg05
                      Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Durum normal anlaşılmıştır.

Bu arada Muharrem bey, daha önceki konularınızı zevkle okudum. Yakıt tüketiminde rekor denebilecek değerler yapmışsınız. Ben ne kadar kasarsam kasayım istanbul içinde sizin yakaladığınız tüketim değerlerine inemiyorum. min. 8,5 lt yi görebildim. Henüz uzun yol yapmadım, ama tahminlerime göre 6 - 6,5 gibi yakar diye düşünüyorum. İstanbul içinde bir depo ile (60 tl) 700 km yapıyorum. Normaldir heralde.

Sağlıcakla kalın.
                      İlginize teşekkür ederim.
                      Tüketim kullanıcı ve trafik durumuna göre benzinli araçta ciddi seviyelerde fark edebiliyor. Ben 5 litre altınıda gördüm ama Metro Turizm otobüsü bile beni geçti Gerçi o kasaplar 120 kmh la giderkende geçiyor orası ayrı
                      2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

İşleniyor...
                      X