Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gaza basınca vites topuzu oynuyor

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Gaza basınca vites topuzu oynuyor

Merhaba;

bugun 2010 model 1.6 cosmo sport tourer aracıma sonunda kavustum.
    56.00 km de bakımlı ,kazasız , ustamın onay verdiği bir araba buldum.

Tecrubeli kullanıcı uyelerden bir konuda yardım isteyeceğim.
    Test sürüşü yaparken hiç farketmedim ama aracı eve getirken,özellikle 2.3.ve az da olsa 4. viteste gaza bastıkca vites kolu kendini one atıyor. elimde hissediyorum. 2 de gozle de gorebilirsin. şimdi bu renolarda bir klasik ama opelin boyle bir huyu var mı bilmiyorum .
    Sorun varsa nerede olabilir. Üstadlardan yardım bekliyorum .

Ynt: Gaza basınca vites topuzu oynuyor

ben de merak ettim bu sorunun cevabını
    2010 Cosmo, 1.6 Turbo ,Füme,Deri Koltuk,Koltuk Isıtma,Turn & Push

Yorum

Gözünü korkutmayim ama sorun sekromeclerdedir yüzde 90 butun vitesleri servis 1500 liraya yapiyor 2 yıl garantili oluyor. Tek tek yapmıyor benim bildiğim. Önemsiz birşey aslında ama karar sizin genede.
      İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

Gergi Halatlarından da olabilir birde motor kısmında yanlış hatırlamıyorsam plastik yada türevi bir parça var o zamanla bunu yaptıra biliyor ama araca bir sıkıntı yaptırmıyor gaza basarkenden ziyade motor kompreser de iken 2800-3200 devirlerinde titreme ve zırıltı yapar.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Motor kulakları değişecek.
          Ustanıza sorabilirsiniz.Tecrübeyle sabittir.

Yorum

Vites kablosunun kasaya girdiği yerdeki kütüğü sokup içine sünger doldurun.
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
            SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Baskı balata ve volantı kontrol ettirip değiştirin bence.
              2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

begun sabah dayanamadım erkenden kalkıp full ekspertize gittim. Daha öncedende kullandıgım temiz insanlar. Sorun motor kulakları asınmıs ondan olur cok da acelesi yok dediler. ben tez zamanda degisterecegim zaten .

Ancak bu makinanın dilinden iyi anlayan arabanın sesinden ne oldugunu söyleyebilecek İstanbul avrupa yakasında kim vardır .

Yorum

bugün pasta cila işini hallettik , yarında bakımını yaptıracagım . Corsa varken bebeğin pusetini nereye koyacagımızı şaşırıyorduk. Bugun kapatmadan koyacaktım utanmasam eski günlerin acısına

Yorum

Daha önce bu sorunu yaşayan forumda bir kaç kişi daha vardı onlarda sekromec değişikliğine gitti. Umarım gergi halatlaridir ama %90 sekromec malesef ve biraz tuzlu fiyatı.
                    İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

renault kullananlar bilir, sıfır renaultlar bile gaza basınca sanki vites değiştirir gibi tepki verir vites topuzu

Yorum

Orjinal yazı sahibi: murat121
                        Daha önce bu sorunu yaşayan forumda bir kaç kişi daha vardı onlarda sekromec değişikliğine gitti. Umarım gergi halatlaridir ama %90 sekromec malesef ve biraz tuzlu fiyatı.
                        buna kesinlikle baktıracagım .umarım sebebi bu degildir. tesekkur ederim bilgilendirme için

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
                          renault kullananlar bilir, sıfır renaultlar bile gaza basınca sanki vites değiştirir gibi tepki verir vites topuzu
                          renolarda motora baglı yaklasık bir metrelik bir direk varmıs vites kutusuna ulasan. Ama ben dacia stepway i 2 sene kullanmıs biri olrak bununla karsılasmadım. en son dacia ile kaza yapınca clio getirdiler yol yardımda şangır şangır oynuyordu.
                          Allah tan bunda o kadar değil. bu işin üzerine düşeceğim bakalım ne çıkacak. inşallah motor kulaklarıyla kapatırız

Yorum

Bugün aracın 60000 bakımını yaptırdım. Usta (kayınpederin yıllardır goturdugu opel ustası, eskiden yetkili serviste çalışıyormus,kendi yerini acmıs )balataların kayısların iyi durumda oldugunu belirterek rutun bakım yaptı. Triggerin daha zamanı var gelince değiştiririz diyince bi mutlu oldum . Dun aksam burda 60000 trigger degisimiyle ilgili epey bişey okumustum.
                            Vites topuzundaki titreme motor kolakcıgından onunda zamanı var sadece sıktım biraz dedi. Yani volant ya da baskı balatadan olmaması mutlu etti. Senkromec e bakılmadı ,buyuk bi sorun cıkarmadıgı surecede oraya girmeyi dusunmuyorum . Bu arada sonuc ta epey iyi, vites topuzundaki o one gitme hareketi buyuk oranda azalmıs.
                            Cok sucker alt takımlar ıvır zıvır ne varsa guzel bakılmıs arac iyi durumda dedi. (ekspertizdekilerde ok demişti ama çifte onay almak mutlu etti)

Hayırlısıyla artık keyfini sürmeye başlayacağım.

Yorum

bu arada butun bunlara dikkat etmem gerektiğini sayenizde öğrendim , allah razı olsun

Yorum

İşleniyor...
                              X