Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ön konsolun soğ tarafından gelen tıkırtı sorunu!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ön konsolun soğ tarafından gelen tıkırtı sorunu!

Arkadaşlar Merhaba,

40.000kmde 2012 model 1.4T insignia sahibiyim. Geçen hafta Ş.dışına çıktım ve tırtıklı asfaltta aracın sağ tarafından ince bir tıkrtı-zırıltı geldiğini farkettim. Sağına soluna elimle bastırmama rağmen herhangi bir boşluk bulamadım. Sanki kapı içinden biryerlerden geliyor. Konu ile ilgili deneyimi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Ynt: Ön konsolun soğ tarafından gelen tıkırtı sorunu!

Böyle bir sesi yerinde duymak lazım. Tıkırtı herşey olabilir.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Tıkırtı gelirken elinizi tavan aydınlatma lambasının bulunduğu yerdeki boş kapak kısmına bastırın.Ses ordan gelip gelmediğini anlarsınız.Bende bu tarz bir ses yüzünden baya sağı solu kurcalamıştım ve sesin o kısımdan geldiğini anlamıştım.Sonra çift taraflı bant ile işi çözmüştüm.
      Umarım aynı sestir yoksa bu tarz seslerin tespiti gerçekten baya uğraştırıyor.
      2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
      2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
        Tıkırtı gelirken elinizi tavan aydınlatma lambasının bulunduğu yerdeki boş kapak kısmına bastırın.Ses ordan gelip gelmediğini anlarsınız.Bende bu tarz bir ses yüzünden baya sağı solu kurcalamıştım ve sesin o kısımdan geldiğini anlamıştım.Sonra çift taraflı bant ile işi çözmüştüm.
        Umarım aynı sestir yoksa bu tarz seslerin tespiti gerçekten baya uğraştırıyor.
        Teşekkürler,
        Onu denedim Astradan da aynanın üzerindeki kapaktan kaynaklı bir ses geliyordu, kapağa vurunca kesiliyodu bunun yerini bulmak hakkaten meşakkatli olacak sanırım.

Yorum

Benim aractada vardi kemerdenmi geliyo diyo bayaa bi kemere taktim kafayi meğer tavan aydinlatmasi imis. Ben vazelin ile ortadaki aydinlatma kapaginin kenarlarini doldurdum . 6 ay kadar kullandım o sekilde daha ses yapmadi. Sonra da degistirdim arabayi daha ne kadar gitti bilmiyorum.
          Insignia 2015 1.6 SIDI AT Cosmo (41GN584)

Yorum

Aynı kilometrede, aynı model araç bende de var.
            Ve ne hikmettir ki aynı sorun yine bende de var.
            Özellikle mucurlu yolda geliyor o ses. Hala nerden geldiğini bulamamakla beraber, emniyet kemerinin ordan geldiğini tahmin ediyorum.
            Tavan aydınlatma lambasını bende yanılmıyorsam denemiştim ama bende ki o ses ordan gelmiyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Doğala Özdeş Aroma
              Aynı kilometrede, aynı model araç bende de var.
              Ve ne hikmettir ki aynı sorun yine bende de var.
              Özellikle mucurlu yolda geliyor o ses. Hala nerden geldiğini bulamamakla beraber, emniyet kemerinin ordan geldiğini tahmin ediyorum.
              Tavan aydınlatma lambasını bende yanılmıyorsam denemiştim ama bende ki o ses ordan gelmiyor.
              valla Ş.içinde tırtıklı yol olmadığından duyamıyorum, ş.dışına çıktıkça sağını solunu elleeyecez heralde

Kemerden gelmediğinden eminim oraya dikkatli baktım, tavan aydınlatması ve aynaya da yolda bastırdım ama yine sonuç yok.

Yorum

Bende de benzer sorunlar var. Bende sağ ön kapıdan içerden gelen bir zirilti oluyor parke taşta giderken..
                @Murat
                2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

kapıyı mı sökecez ya sessiz araba istediğim için astrayı satmıştım maad

Yorum

Orjinal yazı sahibi: earl-2000
                    Ben kapı sökme konusunda ustalaştım. En çok 10dk.mı alıyor sökme. Takma da 15dk.felan ama kendimce zırıltıya bulduğum çözüm işe yaramadı. Vakit bulamıyorum. Havalar da düzelemedi bir türlü yoksa tekrar bakacam.
                    İnşallah sizinki kapı sökmeyle alakalı değildir.
                    @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
                      Orjinal yazı sahibi: earl-2000
                      Ben kapı sökme konusunda ustalaştım. En çok 10dk.mı alıyor sökme. Takma da 15dk.felan ama kendimce zırıltıya bulduğum çözüm işe yaramadı. Vakit bulamıyorum. Havalar da düzelemedi bir türlü yoksa tekrar bakacam.
                      İnşallah sizinki kapı sökmeyle alakalı değildir.
                      Valla hocam ş. içinde hiç ses yok, bu aralar araca bile binmeye vaktim olmuyo, ş. dışı tırtıklı yola çıkıp her yerini dinleyeceğim
                      Kapı vs sökme işi inşallah olmaz

Yorum

Olumlu-olumsuz gelişmelerden haberdar etmeyi unutmayın.
                        Şimdiden Allah kolaylık versin..
                        @Murat

Yorum

Merhaba, benim aracta arka tavan lambasindan cizirti geliyor. Ozellikle uzun yolda giderken rahatsiz ediyor cozum konusunda onerisi olan var mi? Hareket halinde ses gelirken birisi tavan lambasini biraz bastirinca ses kesiliyir.

Aksi halde mecburen servise goturecegim

Yorum

Bilgi bilgidir paylaşayım arkadaşlar eski aracımda(citroen) arkadan ses gelirdi ama ne zaman eğimli yerlere girip çıkarken yani tekerlekler farklı kotlardayken
                            Çözümüde şöyleydi arka koltukları indiriyorsunuz kilitlendiyi demire silikon bant olur serum lastiği olur o şekil birşeyle kaplayınca koltuğukları kapat ses kesin azalır yada gider.

Yorum

Tavanı elinizle yoklayın.
                              .
                              Eğer bastığınızda yerinden oynuyorsa sac ile olan bağlantısı ayrılmıştır. Avuç içi ile sert bir vuruş yerine oturtur.
                              .
                              Oynama boşluk yoksa tavanı açıp bakmak gerekir.
                              .
                              Servis yakınsa götürün baksınlar. Uğraştığınıza değmez.
                              .
                              Ben eski aracımda 1 ay sağı solu yokladım, ses kaynağının tavan olduğunu buldum ama çözemedim. Abartısız 15 sn de nereden olduğunu bulup çözdüler.
                              İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

İşleniyor...
                              X