Duyuru

Collapse
No announcement yet.

KLIMA

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• KLIMA

kalorıferı sıcak konumda ıken auto dugmesıne basıldıgında neden klıma calısıyor bıldıgım kadarıyla klımada ısıtma ozellıgı yok bılgılendırırsenız sevınırım
    2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Ynt: KLIMA

klimada ısıtma & soğutma özelliği var.. klima sadece soğuk hava vermez.. ayarladığınız dereceye qöre havayı soğuk ya da sıcak verir.. yani 21 derecenin altı ılık ve soğuk derecelerdir.. üstü ise sıcak ve çok sıcak olarak ayarlanıyor benim bildiğim..
    klima tuşu açıkken klima devrededir, benzin tüketimi de belli oranda artar.. ama tuş açık değilken de motor sıcaklığını verir benim bildiğim...

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

autu tusuna basıldıgında klıma otomatik olarak devreye gırmektedir, tekrar klima tusuna basarak klımayı devre dısı bırakabılırsınız, ben klımayı yalnız yazın soguk hava ıcın kulalanıyorum. kısları zaten motorun sıcaklıgı var, extra klımayı acıp yakıtı fazla yakmanın anlamı yok bence....

Yorum

Auto'ya basınca klima da açılıyor. Sebebi nemi almak, buğu yapmayı önlemek. Araç klimalarının, en azından benim bildiğim araç klimalarının, ev tipi olanlar gibi ısıtma özelliği yok maalesef.
        Klima tuşuna basarak devreden çıkartılması uygun tabi ki. Ama kışın da olsa klimayı arada sırada açıp kompresörün yağlanmasını sağlamak gerekir. Eskiden bir aracımın klimasını mayısa kadar açmayıp mayısta açtığımda fıss diye bir ses çıkmış ve bir sürü masraf olmuştu.
        benden söylemesi.
        1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

Yorum

abi bu sesi tarif edebilirmisin? ben Vectra'da klimayı açınca hava üfleme sesinin haricinde ayrı bir ses daha duyuyorum, ses yükseliyor alçalıyor.
          servise dedim, verdikleri cevaptan sonra servise hiçbirşey sormadım, bundan sonra sormaya da niyetim yok.
          otomatik klima olduğu için bu içerinin sıcağına göre valfleri açar kapatır onun sesidir dedi.
          içerinin sıcağı 3-5 saniyede değişmiyor ki valfler sürekli açılıp kapansın... laf olsun diye başından savmak için söylenmiş birşey yani.
          ve klasik cevap, ses rahatsız ederse radyonun sesini aç..

masraf çıkartan sorunlar nelerdi?
          InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
            içerinin sıcağı 3-5 saniyede değişmiyor ki valfler sürekli açılıp kapansın... laf olsun diye başından savmak için söylenmiş birşey yani.
            ve klasik cevap, ses rahatsız ederse radyonun sesini aç..
            haha

Yorum

fıss diye çıkan ses, kaputun altından geldi. Sonradan öğrendik ki klima gazı boşalmış. Niye boşalmış dersen kompresör kış boyunca yağsız kaldığından kurumuş. Daha sonra biz çalıştırınca metaller yağsız olarak birbirine sürttüğü için çizilme bozulma vs. olmuş.
              Masraf olarak ya kompresör komple değişti, ya da bir kaç parçası değişti.

Neyse; kitapta bile kışın da klimayı açın diye yazıyor.

Yorum

arkadaşlar aracı çalıştırdığımda klima kapalı olmasına rağmen ön camın olduğu yerden sıcak hava çıkışı oluyor. motorun sıcaklığını vermesi bu mudur? yoksa bu baska birşey mi?

Yorum

tesekkur ederım klımada ısıtmanın olmaması kotu olmuş
                  ama arada bır klımanın calıstırılması gerektıgını kıtapcıkta bende okumustum
                  2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

Auto tuşu hızlı olarak ön camdaki buğuyu almak maksatlıdır.Araç soğuk dahi olsa klima devreye girer ve sıcak hava anında ön camdaki buharı siler.Klima sıcak hava verir ayrıca.
                    Birde ara sıra kışın klimayı açıp soğuk hava verdirin faydası vardır.Olduğunuz yerde 5-6 dakka yeterlidir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Krms
                      Auto tuşu hızlı olarak ön camdaki buğuyu almak maksatlıdır.Araç soğuk dahi olsa klima devreye girer ve sıcak hava anında ön camdaki buharı siler.Klima sıcak hava verir ayrıca.
                      Birde ara sıra kışın klimayı açıp soğuk hava verdirin faydası vardır.Olduğunuz yerde 5-6 dakka yeterlidir.
                      Auto'nun asıl görevi o değil, iç mekanın sıcaklığı ayarladığınız ısıya gelene kadar klimayı yada ısıtmayı çalıştırır, sıcaklıklar eşitlenince havalandırma durur yada 1 seviyesinde çalışır. ön cam buğusu için ayrı bir tuş var
                      InsigniaTEAM

Yorum

Eminmisin auto ya basınca direk cama veriyoda havayı

Yorum

AUTO tuşuna bastığınızda ön cama direk vermez. seçili olan bölqeye verir havayı.. ön ve arka cam için ayrı iki tuş var hemen sağ tarafta biliyosunuz, üstteki tuşa basmadan ön cam için devreye qirmez. alttaki tuşta arka cam içindir.. zaten ön cam için tuşa bastığınızda qüçlü bi hava verir üst seviyede çalışır ve anında buharı alır.. tuşa bastığınız anda da seçili olan bölqeler otomatikmen kapanır, sadece ön cama verir havayı ayak veya yüz bölqesini kapatır otomatikmen.. tekrar tuşu kapadığınızda eski haline qeri döner..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Krms
                            1-Klima sıcak hava verir demişsiniz. bunu neye dayanarak dediniz? Kitabi bilgi mi, sanayi ustalarının aktarması mı? Başkalarının aktarması ise şöyle bir tecrübe denediniz mi? Havanın 0-5 derece arası olduğu bir günde, motoru soğuk çalıştırdıktan sonra, auto tuşuna bastınız ve püfür püfür sıcak hava mı verdi? Ben bugün hava 16 derece iken motoru soğuktan çalıştırdım, autoya bastım hafiften sıcak hava veriyordu. Havanın daha soğuk olduğu bir gün yeniden deneyeceğim. yanlışımız varsa düzeltin.

2- Auto tuşunun görevi camdaki buğuyu almak demişsiniz. Dolaylı olarak o işi de yapar ama asıl işi o değil. Kitaptanda bakarsanız, auto tuşunun çalışması ile ilgili birtakım bilgiler var. Mesela auto tuşu, kışın ağırlıklı olarak ayak ve cama üflerken, yazın ağırlıklı olarak ortadan üflemektedir. Sıcak için çalışırken motor ısındıkça üfleme kuvveti artar, ortam istenilen sıcaklığa geldiğinde üfleme kuvveti azalır. "HI" ya da "LOW" seçerseniz siz sızaklığı 18-27 arası bir sıcaklık seçene kadar en kuvvetli şekilde sıcak ya da soğuk üfler. Bu da kitapta yazıyor.
                            Auto tuşu da camların buğusu konusunda yardımcı olabilse de, camların buğusunu çözmek için olan tuş, auto değil üzerinde ön cam resmi bulunan tuştur. Bazen herşeye rağmen ön camdaki buğu gitmiyorsa o zaman ön-cam tuşunu kullanmalısınız.

Yorum

klimada en son cam ve ayak havalandırması kullanılmışsa bir sonraki çalıştırmada da ilk oralara yönlendirir. bu yüzden auto=buğu çözücü olarak düşünmüş gibi geliyor bana
                              InsigniaTEAM

Yorum

İşleniyor...
                              X