Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fren Disk ve Balata ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Fren Disk ve Balata ?

Orjinal yazı sahibi: tornado
    Kadir,Bosch balatalarda ses var mı abim,bir de tutuşu nasıl? Az daha açıklamalı yazarsan sevinirim...
    Abicim selamınaleykum;
    hiç ses vs yok mükemmel tutuyordu hatta bazı insigniaseverler kullanınca çok begenmişlerdi
    Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
      Kadir,Bosch balatalarda ses var mı abim,bir de tutuşu nasıl? Az daha açıklamalı yazarsan sevinirim...
      Abicim selamınaleykum;
      hiç ses vs yok mükemmel tutuyordu hatta bazı insigniaseverler kullanınca çok begenmişlerdi
      Aleykum selam yiğidim, senin için onu deneyecegim inşallah...
      2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: striker
        Orjinal yazı sahibi: Ömer042
        Arkadaşlar Merhaba ;
        Aracımın ön fren disk ve balataları bitmiş durumda ve yenilemek gerekiyor.Bu konuda özel servisin önerisi orjinalinin fiyatı çok yüksek olduğu için " Delphi mi Delhimi" buna benzer bir marka en iyi uyum saylayanı dedi.Ben orjinalci biri olarak hiç kafam sarmadı. Ama aradaki fark gerçekten hatırı sayılır GM disk ve balataların maliyeti 1.100 TL. Diğer marka setin fiyatı 400,00 TL. Sizce ne yapmalıyım ? Orjinal parça ile yan parçalar arasında bu rakamı ödeyecek kadar ciddi bir fark varmıdır ? Fren tertibatı aracın bence en önemli parçası bu konuda yardımınıza ve tecrübenize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.Selamlar
        ben delphi fren balatasını opelgm.comdan aldım 75 tlye, çok da memnunum açıkçası.

http://www.opelgm.com/Opel-insignia-...i,PR-7085.html
        Ben de almıştım Delphi ama çok gıcırdadı ve yeniyken değiştirdim...
        benim 1 ay oldu hocam şimdilik bi sıkıntı yok. bi şüphe düştü ama içime şimdi siz öyle diyince
        Vallahi 1.000 Km kullanamadım. Sizde yapmaz inşallah...
        hocam siz yazdıktan 2 gün sonra daha 1000 km yapmamış balatalardan ince ince sesler gelmeye başladı, bu kadar olur böyle yoğun olmayan ama kulak tırmalayan ince bir metal sesi. bir de arabaya bindiğimde ince bir balata kokusu aldım bu sabah. içi mis gibi kokan arabada balata kokusu duymak hiç hoşuma gitmedi. ben de kadir bey'in tavsiyesiyle bosch balata almayı düşünüyorum.

http://www.hepsiburada.com/bosch-fre...xbsc0986tb3108 hepsiburadada buldum.

2011 1.6T Cosmo + Sunroof

Yorum

Avensis aracımda Bosch markasını 9 yıl boyunca kullandım. Frenlemesi ve sessizliği harikaydı. Aslada başka marka düşünmedim ve uzun ömürlü. Lakin geçen yıl Ustam tercih ettiğim Bosch markasının o serisinin yeni üretiminden taktığında zaman zaman nadiren ses duymaya başladım ama fren yine kusursuzdu. Bunun sebebini sorduğumda Bosch balatalarda kullandığı bir maddenin kullanımda ortaya çıkardığı tozun çevreye ve sağlığa zarar verdiği (kansorejen) ve tabii oldukları üretim standartları gereği sağlığa zararı olmayan başka bir madde ile karışım yaptıklarını söylemişti. Bu ses ne artıyor ne azalıyor ve nadir duyuluyordu. Kısacası Bosch iyidir.
          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ömer042
            Arkadaşlar Merhaba ;
            Aracımın ön fren disk ve balataları bitmiş durumda ve yenilemek gerekiyor.Bu konuda özel servisin önerisi orjinalinin fiyatı çok yüksek olduğu için " Delphi mi Delhimi" buna benzer bir marka en iyi uyum saylayanı dedi.Ben orjinalci biri olarak hiç kafam sarmadı. Ama aradaki fark gerçekten hatırı sayılır GM disk ve balataların maliyeti 1.100 TL. Diğer marka setin fiyatı 400,00 TL. Sizce ne yapmalıyım ? Orjinal parça ile yan parçalar arasında bu rakamı ödeyecek kadar ciddi bir fark varmıdır ? Fren tertibatı aracın bence en önemli parçası bu konuda yardımınıza ve tecrübenize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.Selamlar
            ben delphi fren balatasını opelgm.comdan aldım 75 tlye, çok da memnunum açıkçası.

http://www.opelgm.com/Opel-insignia-...i,PR-7085.html
            Ben de almıştım Delphi ama çok gıcırdadı ve yeniyken değiştirdim...
            benim 1 ay oldu hocam şimdilik bi sıkıntı yok. bi şüphe düştü ama içime şimdi siz öyle diyince
            Vallahi 1.000 Km kullanamadım. Sizde yapmaz inşallah...
            hocam siz yazdıktan 2 gün sonra daha 1000 km yapmamış balatalardan ince ince sesler gelmeye başladı, bu kadar olur böyle yoğun olmayan ama kulak tırmalayan ince bir metal sesi. bir de arabaya bindiğimde ince bir balata kokusu aldım bu sabah. içi mis gibi kokan arabada balata kokusu duymak hiç hoşuma gitmedi. ben de kadir bey'in tavsiyesiyle bosch balata almayı düşünüyorum.

http://www.hepsiburada.com/bosch-fre...xbsc0986tb3108 hepsiburadada buldum.

Tecrübe işte...
            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Fren esnasında titreme ve ses var, benim de ön disk ve balataların değişmesi gerekiyor. Aslında serviste olsun kafam rahat olsun düşüncesindeyim lakin 60bin km bakımı ve lastik değişimi de aynı döneme denk geldiği için; acaba frenleri dışarda mı yaptırsam diyorum zaman zaman. Serviste telaffuz edilen ücretler 1000tl civarı (yaşından dolayı indirim yapılmış hali diyorlar). Henüz kararımı vermedim ama %95 servis olacak.

Ayrıca maalesef Avrupa Yakası'na taşındım. Evime yakın Gürses var. Bu servisi kullanmayı planlıyorum. Tecrübe eden var mıdır?

Yorum

Disk değişimi serviste pahalı olur dışarıda %40 daha karlı olarak yaptırabilirsiniz bence.

Yorum

Kesinlikle özel serviste yaptırın. Yetkili çok pahalı olur...

Yorum

merhabalar açılan konu mükemmel bugünlerde benimde diskleri değiştirmem gerek.internet araştırmalarımda trw marka disk gördüm internette 300 tl gibi bi fiyatı vardı.sizler tavsiye edermisiniz peki trw yi
                    İnsignia 1.6 Turbo Cosmo 2010 Model..

Yorum

Eski aracımdada insigniada da trw balata kullanıyorum hiç bir sorunum olmadı şimdiye kadar

Yorum

Konuyu açan kişi olarak detaylı incelemerden sonra GM dışında farklı bir marka olmaması gerektiğine inandım. Sürekli bakımı yapan opel özel servisin önerisi delphi markaydı hatta GM tedarikçisi olduğunuda söyledii, Ama orjinal GM ile bunların kalitesinin farklı olduğun, özellikle 120Km hızdan sonra titreme yapabildiğini ve bellirli bir süre sonrada ses yapmaya başlayabiliyor dedi. Bende Opel yetkili servisinden Ön 2 disk ve balata setini işçilik dahil 960,00 TL ye hallettim.
                        Fren Araçlarımızdaki en önemli kısım arkadaşlar riske girmeye değmez, 250-300 Tl karlı olacak diye sıkıntıya gerek yok. Bence tabi

Yorum

Ben AC Delco taktırdım geçen yıl Yıldız Opel'de. 230 km hızlarda bile sorun yok, çok memnunum. 250 TL idi sanırım diskler...

Yorum

İşleniyor...
                          X