Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2010 İnsignia 1.6 T Cosmo Bilgi Yardımı (Motor Yağı Yol Bilgisayarı Vs..)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2010 İnsignia 1.6 T Cosmo Bilgi Yardımı (Motor Yağı Yol Bilgisayarı Vs..)

Merhabalar arkadaşlar.Bir kaç sorum ve problemim vardı siz değerli dostlarımdan bilgi ve tecrübeleriniz hakkında bilgilerinize ihtiyacım olacak.

1. Sorum Şanlıurfa da ikamet etmekteyim.Aracımı yeni aldım motor yağı değişimi yapacağım.Yaptığım araştırmalara göre iklim bazında motor yağı seçmemiz
    gerektiğini ögrendim.şanlıurfa kışları çok soğuk olmamakla birlikte yazları çok sıcak bir iklime sahip bir iklim kuşağında bulunmakta.Aracım 120 km de ve biraz
    sert bir kullanıcıyım yağ olarak da CASTROL MOTOR YAĞI EDGE 5W40 4 LİTRE TAM SENTETİK yağ da karar kılmış gibiyim.sizlerin fikirlerini almak istedim.castrol yada mobil in de 5 40 tam sentetik olan modeli varmı bilmiyorum varsa oda olabilir.sizce peki tavsiyeniz nelerdir.
    2.Sorum ise aracımın anlık yakıt tüketimi ve km hız göstergesi hariç diğer (ortalama yakıt menzil ortalama hız )göstergeleri aktif değil.bu konu hakkında neler yapabilirim.
    Forumu araştırdığımda akü kutup başı çözüm olabilir deniliyor benzer konular için.Akü kutup başını çıkartırsam orjinal navigasyon dvd 800 de herhangi bir şifreleme
    olurmu ayarlarda falan sıkıntı yaşarmıyım.ve çözüm olabilirmi yol bilgisayarı ekranı için.
    3.sorum bazı araçlarda araç hareket ettiğinde merkezi kilit otomatikmen kapanıyor bunun ayarını ben ekrandan bulamadım.Programlama gibi bi seçenegi varmı acaba bunun.
    4.sorum aracı istop ettikten sonra el freni otomatik olarak devreye girme özelliği varmıdır.
    5.sorum fallow me deniyor bende tam bilmiyorum ismini araç ı kilitledigimde ışık falan yanmıyor sadece akşam açtığımda yanıyor yol aydınlatma bunun bi ayarı varmıdır yoksa özellik sadece buraya kadarmıdır.Ve araç yeri bulma özelligi nasıl çalışıyor kumandadan bir türlü yapamadım dvd 800 menusunde aktif açmışım ayarını ama bir türlü çalıştıramadım.ve kumandaya 2 defa kilitlemeye basdığımda alarm sistemi devreye giriyormuş ama gögüsteki sensörün yanması gerekiyormuş yandığına denk gelmedim.ama alarm devrede içinde iken bi süre sonra öttü araç.
    6.sorum koltuk ayarını nasıl kaydederim onuda bir türlü yapamadım.
    7. ve son sorum (afl sistem far bulunmakta aracımda) gündüz ledi ampülünü nasıl daha beyaz yapabilirim sis farlarımda H10 sarı ampül bulunmakta xenon yada tavsiye edeceginiz beyaz yanan bir sistem led xenon falan varmıdır yada beyaz aynı watt da araca zarar vermeyecek arıza lambası yakmayacak bi ürün varmıdır. tavsiyeniz nelerdir.
    Şimdilik siz değerli ustalarım ve kardeşlerimden ricam bu konular hakkında bilgilerinizdir.Belki biraz uzun ve geniş oldu sorularım sizlerin değerli zamanını alacağım
    hakkınızı helal edin şimdiden.Teşekkür ederim Saygı Ve sevgilerimle....
    İnsignia 1.6 Turbo Cosmo 2010 Model..

Ynt: 2010 İnsignia 1.6 T Cosmo Bilgi Yardımı (Motor Yağı Yol Bilgisayarı Vs..)

Bugün castrol tam sentetik w5 40 motor yağı ve orjinal gm yağ filtre değişikliği yaptım.ayrıca akü kutup başını çıkarıp taktıktan sonra menü ayarları falan düzeldi.bilgilerinize...

Yorum

cevap3: Merkezi kilitle ilgili menüde otomatik kapıların kilitlenmesi özelliğini aktif hale getirin. Gerçi bende de aktif ama otomatik kilitleme yapmıyor

cevap4: El freni otomatik devreye girmez.

cevap5: Kontağı kaptın , kapı açıkken selektör yaparsanız follow me özelliği devreye girer , süresini de menüden ayarlayabilirsiniz.
      Alarm konusuna gelince ; göğüsteki ışık yanıp sönüyorsa alarm devrededir , içeride bir hareket olduğunda ya da kapılar anahtarla açılmaya çalışıldığında devreye girer , 1 kez basmak yeterlidir. İçeride birisi varsa tavan lambasının yanından alarmı devre dışı bırakabilirsiniz.

cevap 6: Koltuk ve ayna ayarlarınızı yaptıktan sonra aynı anda M1 veya M2 tuşlarına basılı tutmanız yeterli , bip sesi duyunca hafızaya alınmıştır , 2 farklı hafıza yapabilirsiniz.

cevap7: Bence gündüz ledi ile oynamayın ancak mercek farın içinde dönüşe ve sinyale duyarlı ampulleri H11 beyaz ampullerle değiştirin.
      1.6 T - COSMO - DVD 800

Yorum

kartalbey teşekkür ediyorum ilginize birazdan hemen deneyecegim follow me ve koltuk hafızasını...kartalbey zannedersem sizinde cihaz dvd 800 güncellemeyi yapabilidinizmi navigasyonun..

Yorum

Hayır yapmadım çünkü kullanması bana çok zor geliyor. Hele de şimdi telefondaki navigasyonlar iyice pratikleşti.
          Ayrıca navigasyon cd'si almak gerekiyor. Forumda bununla ilgili arkadaşlar ortaklaşa cd alıyorlardı araştırırsanız bulunursunuz.
          Ama dediğim gibi gereksiz bence...

Bir de menüdeki kapıların otomatik kilitlenmesi mevzusu ; kumandadan kazayla açma tuşuna basarsanız ve herhangi bir kapıyı açmazsanız otomatik olarak tekrar kilitlenmesi içinmiş.
          Araç seyir halindeyken otomatik kilitlenme yok yai , manuel yapabilirsiniz konsoldan...
          1.6 T - COSMO - DVD 800

Yorum

6.sorum koltuk ayarını nasıl kaydederim onuda bir türlü yapamadım.
            M+1 basılı tutun beep sesi duyuncaya kadar

Sisler görev yapabilmesi için sarı olması lazım aksi takdirde xenon sis farları gerektiğinde işe yaramaz ama gündüzleri görsellik için başarılı

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bir de menüdeki kapıların otomatik kilitlenmesi mevzusu ; kumandadan kazayla açma tuşuna basarsanız ve herhangi bir kapıyı açmazsanız otomatik olarak tekrar kilitlenmesi içinmiş.
              Araç seyir halindeyken otomatik kilitlenme yok yai , manuel yapabilirsiniz konsoldan...

Öncelikle Merhaba ;
              Bu araç hareket halindeyken kapıların otomatik kilitlenme mevzusu ile ilgili kafayı bozmuş biri olarak, bir şekilde kilitlendiğini buldum oda şu şekilde :
              Aracı anahtardan açıyorsunuz araç içinde ve kapılar kapalıyken anahtardan kilitleme tuşuna basıyorsunuz ve tekrar anahtardan açma tuşuna basıp kapı kilitlerini açık konuma getiriyorsunuz. Aracı çalıştırdığınızda belli bir süre geçtikten sonra kapılar otomatik olarak kilitleniyor yalnız aracı stop edip anahtarı yerinden çıkarttığınızda kapıları otomatik olarak açması gerekirken maalesef açılmıyor kapı kolunu iki kez çekerek kapınızı açabiliyorsunuz.
              Otomatik kapı kilitleme ve stop ettiğinde otomatik açma özelliği 2006 Vectra C de varken bizim araçlarda olmaması çok tuhaf değilmi. !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ömer042

Öncelikle Merhaba ;
                Bu araç hareket halindeyken kapıların otomatik kilitlenme mevzusu ile ilgili kafayı bozmuş biri olarak, bir şekilde kilitlendiğini buldum oda şu şekilde :
                Aracı anahtardan açıyorsunuz araç içinde ve kapılar kapalıyken anahtardan kilitleme tuşuna basıyorsunuz ve tekrar anahtardan açma tuşuna basıp kapı kilitlerini açık konuma getiriyorsunuz. Aracı çalıştırdığınızda belli bir süre geçtikten sonra kapılar otomatik olarak kilitleniyor yalnız aracı stop edip anahtarı yerinden çıkarttığınızda kapıları otomatik olarak açması gerekirken maalesef açılmıyor kapı kolunu iki kez çekerek kapınızı açabiliyorsunuz.
                Otomatik kapı kilitleme ve stop ettiğinde otomatik açma özelliği 2006 Vectra C de varken bizim araçlarda olmaması çok tuhaf değilmi. !
                Otomatik açma özelliği güvenlik için de yapılmış olabilir hırsızlara karşı, mesela koltukta çantanız var, aracı stop ettiniz, kapı kilidi açılır açılmaz hırsız çantaya yapışabilir.
                ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

aynen malesef vetra c de olan bir özellik insigniada olmaması çok ilginçtir.mesela bende 2012 golf 1.4 tsi trendline olmasına ragmen araç hareket eder etmez otomatik kilitliyordu anahtarı çıkartır çıkarmaz ise açıyordu çok güzel bi özellik idi.neyse el ile kapatırız ne ve ayrıca koltuk ayarını 2 denilen şekildede yapmama ragmen ne bip sesi geldi nede hafızaya aldı bir türlü yapamadım..ve sis konusunda ise urfada sis hiç olmuyor ondan dolayı görsellik olarak beyaz renk yapmak istiyorum normal sentinelin h11 xenon u olurmu yoksa daha pahalı bi xenon mu takayım.yada led xenon çıkmış şuan ve 300 tl gibi bi fiyatttan bahsediyorlar.sizlerin tavsiye nedir.helojen h10 osrammı takayım yoksa

Yorum

Koltuk ayarı için önce "MEM"e basın , parmağınızı kaldırmadan 1 veye 2 tuşuna basılı tutun... Hafızadaki ayara gelmek için ise , koltuk ayarlarınızı bozun ve hafızaya aldığınız 1 veya 2 tuşuna ("MEM"e basmadan )basılı tutun
                    1.6 T - COSMO - DVD 800

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ömer042

Öncelikle Merhaba ;
                      Cosmolarda otomatik kapı kitleme konsoldaki menüden bu özelliği aktif ettiyseniz araç 20 km hızı geçtiğinde otomatik devreye giriyor, aynı şekilde anahtarı kontaktan çıkarınca kapılar otomatik olarak açılıyor diye biliyorum. En azından benim aracımda öyle 2006 Vectrada olan özellik insignialarda da var kısaca
                      2011 1.6T Cosmo + Sunroof

Yorum

sayın striker aynen benim araç da cosmo menüde hangi bölümlerden yapmam lazım ben ayarlara baktım bi kaç ayar vardı onları yaptım ama olmadı dvd 800 menüsünden yapıyorum hangi bölümlere girmem gerek söylerseniz memnun olurum.ayrıca koltuk hafızasını yine denedim ama ne yazıkki ne bip sesi geldi ne hafızaya alabildim <( ayrıca diger bi konuda el freni bazen ben durunca otomatik devreye giriyor bazen ama girmiyor bunu çözemedim.acaba hani durdugumuzda el frenini çekiyoruz sonra hareket ederken manuel çekmezsek sürekli öylemi devam eder durunca aktif olur hareket edince otomatik olarak kalkar.çünkü bi kaç defa izledim otomatik istop edince devreye girdi el freni

Yorum

Arkadaşlar, konuyla alakası yok tam olarak ama sırf bunun için de ayrı konu açmak istemedim.
                          Alarmı olan 1.6t lerde alarmı devreye aldığınızda işitsel olarak araç nasıl tepki veriyor? İnanın alarmlı insignia ya denk gelmedim hiç. Yani korna mı çalıyor, dit dit mi yoksa nasıl bir sesle ikaz veriyor? Anlatılacak gibi değilse basit bir ses kaydı ile (varsa netten) paylaşır mısınız?
                          @Murat
                          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: attv
                            sayın striker aynen benim araç da cosmo menüde hangi bölümlerden yapmam lazım ben ayarlara baktım bi kaç ayar vardı onları yaptım ama olmadı dvd 800 menüsünden yapıyorum hangi bölümlere girmem gerek söylerseniz memnun olurum.ayrıca koltuk hafızasını yine denedim ama ne yazıkki ne bip sesi geldi ne hafızaya alabildim <( ayrıca diger bi konuda el freni bazen ben durunca otomatik devreye giriyor bazen ama girmiyor bunu çözemedim.acaba hani durdugumuzda el frenini çekiyoruz sonra hareket ederken manuel çekmezsek sürekli öylemi devam eder durunca aktif olur hareket edince otomatik olarak kalkar.çünkü bi kaç defa izledim otomatik istop edince devreye girdi el freni
                            hocam koltuk ayarı için şu linkte bi arkadaşımız gayet güzel anlatmış, burdan bakabilirsin. benim araçta navigasyon yok yani cd400, menüler farklı mı değil mi bilmiyorum. ama benim menüde konfor ayarları-kolay inmeyi sağlayan sürücü koltuğu diye cıkıyor. konfor ayarlarının ilk menüsünde.

http://www.insigniateam.com/forum/in...p?topic=1144.0
                            2011 1.6T Cosmo + Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: attv
                              El freni otomatik devreye girmez. Araç yokuştaysa 2-3 sn süresince yokuş kalkış desteği verir , muhtemelen onu el freni çekilmiş sanabilirsiniz.
                              1.6 T - COSMO - DVD 800

Yorum

İşleniyor...
                              X