Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Havalandırmayı cama doğru açtığımızda klimanın otomatik olarak devreye girmesi h

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Havalandırmayı cama doğru açtığımızda klimanın otomatik olarak devreye girmesi h

Arkadaşlar merhabalar ,

Klima kapalı iken yani sadece havalandırma açık olduğu zaman ( sıcak soğuk farketmez ) üfleme yönünü ön cam olarak seçtiğimizde klima otomatik olarak devreye giriyor galiba. Bunu iptal etmenin bir yolu var mı ? Veya benim araç mı problemli ihihi Çünkü 2009 aracımda böyle birşey fark etmemiştim. Dün birkaç sefer denedim ve sonuç değişmedi. Ön cama sıcak soğuk hava üflemesini istediğimiz zaman klima devreye giriyor otomatik olarak.
    2013 Insignia 1.6T AT 170 HP COSMO Beyaz

Ynt: Havalandırmayı cama doğru açtığımızda klimanın otomatik olarak devreye girmesi h

Sanırım hepimizde böyle yada sıcaklığa bağlı olarak hızlı sonuç için klimanın çalışmasıda normal bence. klimanın on/off butonuna bir kez basın. klima çalışmadan ilgili yere üflesin. benim eski avensis aracımda da o şekilde çalışıyordu, camlara verildiğinde klimayı açıyordu ki bir an önce çözülme sağlansın. bu bilerek yapılan bir şey bence ve böylede olmalı. tabi duruma göre kapatabiliyoruz zaten klima açılınca. ve kompresör çalışmadan üflemeye devam ediyor.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Ynt: Havalandırmayı cama doğru açtığımızda klimanın otomatik olarak devreye girmesi h

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
      Sanırım hepimizde böyle yada sıcaklığa bağlı olarak hızlı sonuç için klimanın çalışmasıda normal bence. klimanın on/off butonuna bir kez basın. klima çalışmadan ilgili yere üflesin. benim eski avensis aracımda da o şekilde çalışıyordu, camlara verildiğinde klimayı açıyordu ki bir an önce çözülme sağlansın. bu bilerek yapılan bir şey bence ve böylede olmalı. tabi duruma göre kapatabiliyoruz zaten klima açılınca. ve kompresör çalışmadan üflemeye devam ediyor.
      Benim sıkıntım zaten klima konsolda kapalı görünüyor. Yani sadece fan çalışması gerekiyor ama eğer cama doğru hava yönlendirmesi yapılıyorsa konsolda klima kapalı görünse dahi klima motoru çalışıyor ve klima devreye giriyor. Motor sesinden ve rolantideki yakıt tüketiminden bunu anlamak mümkün. Dün defalarca denedim ve sonuç aynı. Klima kapalı olarak sıcak havayı ön cama vermek mümkün görünmüyor yani benim araçta.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cilavuz
        Benim sıkıntım zaten klima konsolda kapalı görünüyor. Yani sadece fan çalışması gerekiyor ama eğer cama doğru hava yönlendirmesi yapılıyorsa konsolda klima kapalı görünse dahi klima motoru çalışıyor ve klima devreye giriyor. Motor sesinden ve rolantideki yakıt tüketiminden bunu anlamak mümkün. Dün defalarca denedim ve sonuç aynı. Klima kapalı olarak sıcak havayı ön cama vermek mümkün görünmüyor yani benim araçta.
        camlarda buğu çözmek için fan max speedde dönüyor siz kademeyi düşürebiliyorsunuz üflemenin. ve fan devreye girdiğinde yüksek devirde motor sesinde ve devrinde değişiklik olması normal kanaatimce, hararet fanı çalıştığı zamanda motor sesi ve devri değişir. ama klima motoru çalışmaz. yinede tabi siz daha iyi bilirsiniz araç sizin tanıyanda sizsiniz.
        1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
        Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cilavuz
          camlarda buğu çözmek için fan max speedde dönüyor siz kademeyi düşürebiliyorsunuz üflemenin. ve fan devreye girdiğinde yüksek devirde motor sesinde ve devrinde değişiklik olması normal kanaatimce, hararet fanı çalıştığı zamanda motor sesi ve devri değişir. ama klima motoru çalışmaz. yinede tabi siz daha iyi bilirsiniz araç sizin tanıyanda sizsiniz.
          hocam buğu çözme tuşundan bahsetmiyorum zaten o çalıştığında klima ile beraber çalışır. Ben sadece klima kapalı konumda iken havalandırmayı açıyorum. Eğer üfleme konumu ön camda ise klima otomatik devreye giriyor. Eğer camda değilse sadece havalandırma olarak çalışıyor. Normalde rolantide yakıt tüketimi 0,7 lt dir. Fakat bu şekilde olunca 1,4 lt oluyor ve aracın çalışma sesi değişiyor. Yani klima kesinlikle devreye giriyor. Ama benim anlamadığım konsolda klima tuşu sönük olduğu halde klima çalışıyor. Yani benim araçta mı sıkıntı var anlayamadım açıkçası.

Yorum

Menüden klima kontrolü seçeneğini bulup kapalıya getirin.
            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Hayır yani rezistanslardan bahsetmiyorum üfleme ile çözmekten bahsediyorum bu durumda da motor devri değişiyordu yakıt tüketimide artıyordu. Neyse bir servisten destek almakta fayda var o halde. yazılım ile düzeltilebilir belkide. yani klima tuşu kapalıyken açtığınızda daha da artış oluyorsa yakıt tüketiminde bence o zaman devreye giriyordur. Yani tuş kapalı konumdaysa bence kompresörde kapalıdır.

Yorum

daha önce konusu geçtimi bilmiyorum ama geçen bir şey farkettim. Klima açık ve fan hızı yüksek olduğunda telefon geldiğinde veya arama yaptığımda rahat konuşa bilmek adına fan hızını düşürdüğünü farkettim. ihihi oleyy. gerçekten çok hoşuma gitti . bu araç çok akıllı çok haha

Yorum

Orjinal yazı sahibi: myurumez
                  daha önce konusu geçtimi bilmiyorum ama geçen bir şey farkettim. Klima açık ve fan hızı yüksek olduğunda telefon geldiğinde veya arama yaptığımda rahat konuşa bilmek adına fan hızını düşürdüğünü farkettim. ihihi oleyy. gerçekten çok hoşuma gitti . bu araç çok akıllı çok haha
                  evet, bunları biliyor muydunuz? konu başlığında son mesajında ben bahsetmiştim bundan gerçekten güzel ve akıllıca bir özellik

Yorum

Aşağıdaki resimde 1 numaralı tuşa bastığınızda buğu çözme fonksiyonu devreye girer. 2 numaralı tuşa bastığınızda fan yine ön cama üfler fakat buğu çözme fonksiyonu devre dışı kalır. Yani 1 numaralı tuşa bastığınızda açılan hava kanalları ile 2 numaralı tuşa bastığınızda açılan hava kanalları aynı olması lazım. Kitabını inceledim, bununla ilgili detaylı bir açıklama yok fakat 2 numaralı tuşun Ön cam ve yan cam pozisyonu olduğu yazıyor. Kısaca, eğer "ön cama hava üflemesini istiyorum ama klima devreye girmesin" diyorsanız o zaman 2 numaralı tuşa basıp üfleme şiddetini ayarlamanız yeterli, 1 numaralı tuşa değil.
                    1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

Konuyu açan arkadaş benden çok yaşayacak, zira aynı konuyu ben açacaktım. Aynı durumun farkındaydım. Hatta ayarlarlardan yanılmıyorsam "Klima kontrolü" modunu "Kapalı" 'ya ayarlamama rağmen dün farkettim ki ön cam ızgaralarının olduğu kısım tabiri caizse buz gibi oluyor. CB arkadaşımızın dediğini yapıp bir deneyelim bakalım.

Yorum

Hayırlı Ramazanlar beyler.
                        Denemeyi yapmıştım ama buraya geç yazıyorum kusura bakmayın.
                        Arkadaşlar havalandırma yönünü ön cam ızgaraları yaptığınız anda klima devreye giriyor.
                        Klimanın devreye girdiğini ne bilgi ekranında yazı şeklinde görebliyorsunuz ne de klima kontrol lambası yanıyor.
                        Burak arkadaşımızın dediği yöntemleri de denedim, klima hep devrede ve içerisi buz gibi oluyor.
                        Bu işin bir çözümü olması lazım. Klimayı açtığınızda direk yüzünüze geldiğinde yüz felci geçirecek kadar soğuk oluyor, ayağa verdiğinizde de üşüdüğüzünü hissediyorsunuz. Ki ben hiç bir zaman kullandığım araçlarda "Low" modunda çalıştırmadım klimayı. Hep 24-25 derece civarında ve havalandırma yönüde ön cam ızgaraları idi.
                        Bilmiyorum, belki de ya ben yapamadım ya da arabada bi anormallik var

Yorum

Merhaba ,

Bende hala bir çözüm bulabilmiş değilim malesef klima kapalı olarak ön cama üfleme olmuyor ne yazıkki. Ön cam seçildiğinde klima düğmesi kapalı olsa dahi kompresör devreye giriyor. Bunu motor sesinden ve rölantideki yakıt tüketiminden kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: CB
                            Aşağıdaki resimde 1 numaralı tuşa bastığınızda buğu çözme fonksiyonu devreye girer. 2 numaralı tuşa bastığınızda fan yine ön cama üfler fakat buğu çözme fonksiyonu devre dışı kalır. Yani 1 numaralı tuşa bastığınızda açılan hava kanalları ile 2 numaralı tuşa bastığınızda açılan hava kanalları aynı olması lazım. Kitabını inceledim, bununla ilgili detaylı bir açıklama yok fakat 2 numaralı tuşun Ön cam ve yan cam pozisyonu olduğu yazıyor. Kısaca, eğer "ön cama hava üflemesini istiyorum ama klima devreye girmesin" diyorsanız o zaman 2 numaralı tuşa basıp üfleme şiddetini ayarlamanız yeterli, 1 numaralı tuşa değil.
                            Burak merhaba

Desteği için teşekkür ederim. Uzunca süredir foruma girmemiştim. Şimdi gördüm mesajını. Fakat resim açılmıyor. Rica etsem tekrar gönderebilir misin ?

Yorum

İşleniyor...
                            X